Μετατρέψτε οποιαδήποτε απλή φωτογραφία σε gif με το Plotagraph Pro

0
To να μετατρέψει κάποιος ένα βίντεο ή μια συλλογή από εικόνες σε κινούμενη εικόνα (gif), είναι αρκετά εύκολο, καθώς υπάρχουν αρκετές εφαρμογές και ιστοσελίδες που μπορούν να το κάνουν. Το να δώσει όμως κάποιος κίνηση σε μια μόνο απλή εικόνα, δεν είναι κάτι που γίνεται και τόσο εύκολα.
Ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας που ονομάζεται Plotagraph Pro, υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει αυτή τη διαδικασία αρκετά πιο εύκολη.

Το ίδιο το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από έναν επαγγελματία φωτογράφο, τον Tray Plota (εξ’ ου και η ονομασία Plotagraph), και ήδη έχει συγκεντρώσει πάρα πολύ θετικές κριτικές από επαγγελματίες του χώρου.

Ένα από τα θετικά του, είναι ότι είναι web-based, δηλαδή δεν απαιτεί καμία απολύτως εγκατάσταση στον υπολογιστή σας αλλά τρέχει απευθείας από τους σέρβερ της εταιρίας και έτσι εκτός του ότι μπορεί να τρέξει σε ότι λειτουργικό σύστημα και να έχετε (Win, MAC, Linux..), μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό όπου και να βρίσκεστε (φυσικά θα πρέπει να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ).

Βέβαια, το Plotagraph Pro, δεν προορίζεται για τον απλό χρήστη αλλά κυρίως για επαγγελματίες φωτογράφους και γραφίστες, καθώς η τιμή του είναι αρκετά τσουχτερή. Αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή βρίσκεται σε ειδική προσφορά γνωριμίας με κόστος 350 ευρώ για μόνο ένα χρόνο συνδρομή, δίνοντας μαζί και μερικά αλλά καλούδια, όπως 10GB αποθηκευτικό χώρο σε cloud. 

Όπως είπαμε πιο πάνω, το Plotagraph Pro δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα, καθώς αυτή η διαδικασία είναι κάτι που μπορεί να γίνει και με Photoshop ή Gimp, έστω και αν τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο καλά όσο αυτά του Plotagraph Pro. Ένα αρκετά καλό tutorial για το πως μπορεί να κάνετε κάτι ανάλογο με το Photoshop δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον χρήστη Diako Mandanbegi στο Vimeo.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε σε Linux bootable USB με Windows
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακές ξύλινες σκαλιστές κουτάλες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια