Πως μπορείτε να αντιγράψετε τρισδιάστατα αντικείμενα μόνο με μία φωτογραφική κάμερα

0
φωτογραμμετρία

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να αποτυπώσουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο σε ψηφιακή μορφή, όμως πιστεύουν ότι αυτό απαιτεί πανάκριβο εξοπλισμό και πολύ εξειδικευμένες γνώσεις. Η αλήθεια είναι ότι όντως για πολύ λεπτομερή ανάλυση απαιτείται καλός εξοπλισμός, αλλά ακόμα και μία απλή κάμερα κινητού αρκεί να πετύχετε πολύ καλά αποτελέσματα με την μέθοδο της φωτογραμμετρίας.

Στο προσεχές μέλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν αναλυτικό οδηγό από την σελίδα (αν και όταν γίνει θα γίνει ανανέωση και θα προστεθεί σύνδεσμος), μέχρι τότε καλό είναι να παρακολουθήσετε το πολύ καλό βίντεο που ανέβηκε πριν λίγες ημέρες στο κανάλι του Youtube, Switch & Lever.

Μία από τις πιο αποτυχημένες προσπάθειες, με χρήση Autodesk Recap.

Στο βίντεο ο δημιουργός απαριθμεί αναλυτικά όλες τις προσπάθειες -ακόμα και τις εντελώς αποτυχημένες- που έκανε μέχρι να πετύχει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο, κατάφερε να έχει αρκετά καλό αποτέλεσμα ακόμα και με την κάμερα ενός κινητού. 

Τελικό αποτέλεσμα σε εξωτερικό κτήριο με μόλις 29 φωτογραφίες.

Φυσικά εκτός από την κάμερα απαιτείται και μία εφαρμογή για τον υπολογιστή, που κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. Ο ίδιος προτείνει την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής 3DF Zephyr, που πραγματικά φαίνεται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και με λίγες φωτογραφίες.

Πάνω το πλαστικό πρωτότυπο δακτυλίδι, κάτω το ασημένιο που αντιγράφηκε με την μέθοδο της φωτογραμμετρίας και κατασκευάσθηκε με την μέθοδο του χαμένου κεριού.

Ο ίδιος μπήκε σε όλη αυτή τη διαδικασία για να κατασκευάσει εκ νέου από ασήμι, ένα πλαστικό δακτυλίδι που είχε όταν ήταν μικρός. Και όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα τα κατάφερε μία χαρά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY αυτόματος κάδος στίλβωσης με αδρανή υλικά
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε εγκατάσταση το Viber σε Ubuntu 18.04
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια