Μία απλή εφαρμογή screenrecording σε gif για Linux

0
peek_gif

Σε ότι αναφορά την από/ κωδικοποίηση, μετατροπή, streaming και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο, το ffmpeg είναι σίγουρα το κορυφαίο εργαλείο. Πραγματικά μόνο καφέ δεν ψήνει.

Αν και μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι λίγο δύσκολο στη χρήση για κάποιον αρχάριο. Έτσι υπάρχουν και μερικές άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε αυτό και κάνουν κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες αρκετά πιο εύκολα. Μία από αυτές είναι και το Peek, μία πάρα πάρα πολύ απλή εφαρμογή που κάνει screen recording όποιο σημείο της οθόνης θέλετε μετατρέποντάς το αυτόματα σε gif.

Πιο απλό δεν γίνεται

peek screen recordingΠραγματικά, το peek είναι η επιτομή της απλότητας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το μέγεθος και το κομμάτι του παράθυρου που θέλετε να γίνει η καταγραφή και πατάτε το start.

Κάτι σημαντικό είναι ότι το παράθυρο της καταγραφής είναι διάφανο, οπότε ξέρετε ακριβώς σε πιο σημείο γίνεται η καταγραφή.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος ή το κομμάτι που γίνεται το capture κατά την διάρκεια της καταγραφής.

peek εφαρμογή για GIFΟι ρυθμίσεις που έχει είναι το ίδιο απλές, με ουσιαστικά 3 μόνο επιλογές. Την καθυστέρηση με την οποία θα ξεκινήσει η καταγραφή, το πόσο πιο μικρό θέλετε να είναι το τελικό gif σε σχέση με την αρχική οθόνη και τέλος το framerate του gif. Αυτά μόνο.

δείγμα gif
´Ενα μικρό δείγμα gif με το peek από βίντεο του youtube

Εγκατάσταση

Το Peek μέχρι τώρα δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο αποθετήριο για διανομές Linux.

Για Ubuntu/DebianΓια FedoraΓια οποιαδήποτε άλλη διανομή
$ sudo add-apt-repository ppa:peek-developers/stable
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install peek
$ sudo dnf config-manager --add-repo http://download.opensuse.org/repositories/home:/Bajoja/Fedora_25/home:Bajoja.repo
$ sudo dnf install peek -y
$ git clone git@github.com:phw/peek.git
$ mkdir peek/build
$ cd peek/build
$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr ..
$ sudo make install
$./peek

Επίσημη σελίδα εφαρμογής github 

Διαφήμιση
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • GIF
Προηγούμενο άρθροDIY Βοηθητικό τραπεζάκι σκαλιστό με τροχό από κορμό δέντρου
Επόμενο άρθροReview: Kimax BS-U25AWF. 3 σε 1, θήκη δίσκου, powerbank και wifi repeater
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια