Προσθέστε ψύκτρες στο Raspberry Pi 3

0
 

Ψύκτρες στο Raspberry Pi 3Το Raspberry Pi 3, είναι η τελευταία έκδοση του πολύ γνωστού SBC Raspberry Pi. Κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2016 και έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με την προηγούμενη έκδοση. Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αν χρησιμοποιείτε θήκη (είτε αυθεντική είτε κάποια DIY) και κάνετε αρκετή χρήση, καλό είναι να προσθέσετε ψύκτρες στο raspberry επεξεργαστή και στον LAN controller που έχει, ο οποίος ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία αν λειτουργεί συνεχώς. 

Οι ψύκτρες στο raspberry θα διαχέουν καλύτερα την υπερβολική θερμότητα στο περιβάλλον και έτσι θα είναι πολύ μικρότερες οι πιθανότητες να “ψηθεί” το Raspberry. Φυσικά λόγω όγκου, οι ψύκτρες είναι απλά μικρά heat sinks (αλουμινίου συνήθως). Δεν χρησιμοποιείται θερμοαγώγιμη πάστα αλλά οποία κολλάνε με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στα τσιπ.

Raspberry_Pi_Heatsink_1_v1Raspberry_Pi_Heatsink_3_v1

 
Υπάρχουν μερικές παραλλαγές στην αγορά, και αυτή είναι μία από αυτές με 2 υψηλής ποιότητας ψύκτρες από κράμα αλουμινίου. Το κόστος ήταν 7 ευρώ και για τις 2, αν και μπορείτε να βρείτε σίγουρα και αρκετά φτηνότερες.

Raspberry_Pi_Heatsink_7_v1

Η τοποθέτηση είναι αρκετά απλή. Στην συσκευασία παρέχεται μια μικρή θερμοαγώγιμη αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως. Θα πρέπει να την κόψετε στις διαστάσεις της κάθε ψύκτρας με ένα κοπίδι. Στην συνέχεια, κολλάτε το κάθε κομμάτι πάνω στην κάθε ψύκτρα και απλώς πιέζετε την ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή και στο LAN conroller.

Έχει καμιά διαφορά ή τσάμπα η ταλαιπωρία;

Raspberry_Pi_Heatsink_9_v1

Ναι έχει, αν και φυσικά όχι τεράστια. Ο επεξεργαστής σε κλεισμένη θήκη με 2 ώρες idle, είχε θερμοκρασία περίπου 46 βαθμών. Με την προσθήκη της ψύκτρας στις ίδιες συνθήκες (ίδια θερμοκρασία δωματίου, κλεισμένη θήκη και 2 ώρες idle), είχε κατέβει στους 37.5. 

Βέβαια η θερμοκρασία που είχε και χωρίς την ψύκτρα δεν θεωρείται υψηλή ούτε επικίνδυνη, αλλά όπως είπαμε η μέτρηση ήταν σε αδράνεια και με λίγες ώρες χρήση. Σε βαριά χρήση, σίγουρα η θερμοκρασία θα ήταν υψηλότερη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUnboxing – Action Cam natec SPORT CAM HD50
Επόμενο άρθροΈνα πορτατίφ μπαταρίας το οποίο φορτίζεται ασύρματα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια