Unboxing – Action Cam natec SPORT CAM HD50

0
Natec HD50 actioncam

Οι action cameras έχουν μπει στη ζωή μας εδώ και μερικά χρόνια. Για άτομα που κάνουν extreme σπορ, είναι ο μοναδικός τρόπος να αποθανατίσουν με ασφάλεια, τα κατορθώματά τους. Αλλά ακόμα και για τον κοινό χρήστη, είναι ένα πολύ καλό gadget που πολλές φορές θα φανεί πολύ χρήσιμο.

Η GoPro Hero, είναι η πιο γνωστή action camera στην αγορά αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο μοντέλο, προσφέρει πολλές δυνατότητες και αρκετά καλή ευκρίνεια. Όμως είναι αρκετά τσουχτερό στην τιμή (>400 ευρώ) κάτι που την καθιστά αρκετά ακριβή για τον μέσο (μη επαγγελματία ή μη πωρωμένο) χρήστη.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές πιο οικονομικές επιλογές με τις οποίες μπορεί κάποιος να κάνει την δουλειά του, έστω και με λίγο χειρότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Η natec Sportscam HD50, είναι μία από αυτές. Έρχεται από την Πολωνική εταιρία Νatec, που κατασκευάζει κυρίως περιφερειακά υπολογιστών.

Τιμή

natec hd50

H τιμή της είναι γύρω στα 80 ευρώ, αν και μπορείτε να την βρείτε και σε προσφορές, καθώς είναι σχετικά παλιό μοντέλο και φεύγει από τα ράφια σιγά σιγά.

Made In China

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις, όταν ανοίξεις τo κουτί της Natec, είναι το καθαρογραμμένο στίκερ που αναφέρει ότι είναι κατασκευασμένη από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Αν και αυτό φοβίζει αρκετούς μόνο και μόνο στην αναφορά του, ας θυμηθούμε ότι και τα Iphone στην Κίνα κατασκευάζονται, μαζί με το 90% των ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Παρελκόμενα

Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_32Κάτι αρκετά σημαντικό στις action κάμερες, είναι τα παρελκόμενα τα οποία έχουν. Η Natec, είχε στην συσκευασία, ότι σχεδόν έχουν και οι περισσότερες action κάμερες.

 • Αδιάβροχη θήκη
 • Βάση με βεντούζα για παρμπρίζ αυτοκινήτου
 • Βάση για ασφάλιση σε σωλήνα (μηχανής, ποδηλάτου…)
 • Βάση για κράνος
 • Ασύρματο τηλεχειριστήριο
Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_81Δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά με λίγο προσοχή θα αντέξουν όλα για αρκετό καιρό. Το τηλεχειριστήριο, επιτρέπει το κλείσιμο της κάμερας (δεν μπορεί να την ανοίξει) και την απαθανάτιση φωτογραφίας, αλλά και την εγγραφή βίντεο. Λειτουργεί με υπέρυθρες, οπότε πρέπει να υπάρχει κάποια οπτική επαφή. Είναι αρκετά μικρό σε διαστάσεις και μπαίνει εύκολα σε μία μικρή τσέπη. Λειτουργεί με μία μπαταρία λιθίου 3V CR2025 (περιέχεται στην συσκευασία).
Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_61
Όλες οι βάσεις είναι από πλαστικό και έτσι με κάποια απρόσεκτη κίνηση ή χτύπημα, μπορούν να σπάσουν άνετα, αλλά αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βάσεις άλλων εταιριών, εφόσον το πάσο της υποδοχής που έχει η natec, είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες.

Αδιάβροχη έως 10 μέτρα

Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_13Η Natec, υποστηρίζει ότι μέσα στην θήκη της, μπορεί να μείνει αδιάβροχη έως βάθος 10 μέτρων. Το βάθος αυτό είναι σχετικά καλό για τον μέσο χρήστη. Βέβαια η ίδια η Natec, στο βιβλίο οδηγιών, προτρέπει τους χρήστες να δοκιμάσουν την θήκη σε μια λεκάνη με νερό χωρίς την κάμερα, για πιθανές διαρροές. Ο λόγος είναι ότι το μόνο που ασφαλίζει την θήκη, είναι μια μικρή λαστιχένια φλάντζα, η οποία σίγουρα δεν φαίνεται ότι πέρασε και από τις προδιαγραφές της NASA. Η συγκεκριμένη του unboxing, πέρασε το τεστ της λεκάνης με επιτυχία, αλλά καλό είναι να το κάνετε και εσείς πριν την πρώτη δοκιμή σε θάλασσα.

Full HD 1020p σε 30fps /12 Μegepixel φωτογραφία

Τώρα ας δούμε την λειτουργία βίντεο, η οποία είναι ο σκοπός που κάποιος αγοράζει την κάμερα. Η natec για τα λεφτά της, έχει αρκετά καλή ευκρίνεια. Με ανάλυση : 1920×1080 @ 30fps / 1280×720 @ 60fps / 640×480 @ 120fps, σίγουρα μπορεί να αντεπεξέλθει άνετα σε απλές λήψεις. Τα βίντεο είναι σε κωδικοποίηση avi h264.
Στις φωτογραφίες έχει μέγιστη ανάλυση 12 Megapixel (4000×3000) και μικρότερη ανάλυση 5 Megapixel (2592×1944). Οι εικόνες είναι σε κωδικοποίηση jpeg.
Σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με την GoPro Hero 4 (Silver ή Black), αλλά για το 1/5 της τιμή της GoPro, η ανάλυση είναι σχετικά καλή. 

Φακός

natec hd50 φακός
Ο φακός της Natec έχει ευαισθησία 5.0 Mpixel CMOS ενώ το aperture είναι F3.1 f=2.9 χιλιοστά. Το εύρος γωνίας λήψης είναι μόνο 120 μοίρες (οι περισσότερες νέες action cam έχουν >150 μοίρες).

Μπαταρία

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας Actioncam, είναι και η μπαταρία. Γιατί η καλύτερη κάμερα του κόσμου, αν μπορεί να τραβάει μόνο λίγα λεπτά βίντεο είναι άχρηστη. Η Natec, έχει μπαταρία λιθίου 870mAh, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κρατάει λίγο παραπάνω από μία ώρα συνεχούς βίντεο. Σίγουρα όχι και πάρα πολύ, αλλά όχι και λίγο. Το μόνο σίγουρα αρνητικό, είναι ότι είναι ενσωματωμένη, και δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πολλαπλών μπαταριών.
Η μπαταρία φορτίζει μέσω του usb καλωδίου που παρέχεται στην συσκευασία. Φορτιστής δεν παρέχεται, αλλά λογικά κάθε 5V φορτιστής θα πρέπει να είναι συμβατός.

Διαστάσεις και βάρος

Εδώ σε μία σύγκριση με την Ele Explorer, που έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με μία GoPro
Οι διαστάσεις της Natec είναι λίγο μεγαλύτερες από τις κλασσικές actioncam. Συγκεκριμένα είναι 74 χ 52 χ 33 χιλιοστά ενώ το βάρος της είναι 72 γραμμάρια. Όχι και πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά σίγουρα υπάρχει.
Στην παραπάνω φωτογραφία την βλέπετε σε σύγκριση μετ την ELE Explorer 4K, μία φθηνή 4K action cam από την Κίνα, που έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με την GoPro. Δείτε το review της Ele Explorer εδώ.

LCD οθόνη αφής

Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_91-1Ένα από τα πλεονεκτήματα της Natec, έναντι αρκετών action cam, είναι ότι διαθέτει οθόνη αφής 2.4 ιντσών, από την οποία μπορείτε να χειριστείτε εύκολα το μενού επιλογών και τις ρυθμίσεις. Σίγουρα δεν είναι η πιο ευαίσθητη ή ακριβής, οθόνη αφής, που έχετε χρησιμοποιήσει, αλλά κάνει την δουλειά της μια χαρά.

Χωρητικότητα / Συνδέσεις

natec hd50 θύρες

Η Natec, έχει υποδοχή για micro sd κάρτα με χωρητικότητα έως 32 GΒ (δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία). Δυστυχώς δεν έχει υποστήριξη για σύνδεση WiFi και μπορεί μόνο να συνδεθεί, μέσω της usb 2.0 θύρας ή μέσω του hdmi port.

Sport/Car/Camera

Διαθέτει 3 λειτουργίες, μία καταγραφή βίντεο σαν sport κάμερα, μία καταγραφή βίντεο σαν κάμερα αυτοκινήτου και μία καταγραφή εικόνας σαν ψηφιακή φωτογραφική. Η διαφορά της καταγραφής βίντεο σαν sport και σαν αυτοκινήτου, είναι οι περισσότερες επιλογές που έχει ως sport (πχ ζουμ) αλλά και κάποιες αυτόματες επιλογές στον φακό.
 
Η καταγραφή εικόνας σαν ψηφιακή, εκτός από την αναγνώριση προσώπου και το ζουμ, δεν προσφέρει κάποια πρόσθετη επιλογή στον χρήστη. Έτσι δεν μπορείτε να επιλέξετε ISO, φωτισμό και όλες τις επιλογές που έχει ακόμα μια απλή κάμερα ενός κινητού. Οπότε αν θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία και έχετε να επιλέξετε μεταξύ μιας κάμερα ενός μέτριου κινητού και της Natec, επιλέξτε αυτή του κινητού, καθώς είναι σίγουρο ότι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά δεν υπάρχει και φλας.

Διάφορα άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η natec hd50 διαθέτει και κάποια άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά, που κάνουν την λειτουργία της πιο εύκολη ή πιο αποτελεσματική. Καταρχάς έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο στο πάνω μέρος της κάμερας. Δυστυχώς, η ποιότητα του ήχου δεν είναι και τόσο καλή, και αν βρίσκεται στην αδιάβροχη θήκη δεν πιάνει σχεδόν τίποτα.
 
Ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό της natec, είναι η δυνατότητα να αναποδογυρίσεις το βίντεο, αν τυχόν γίνεται η εγγραφή ανάποδα (πχ αυτοκίνητο). Εκτός από αυτό, έχει δυνατότητα anti-shake (η οποία έχει αξιοπρεπή λειτουργία)  έχει επίσης και αναγνώριση προσώπου αλλά και δυνατότητα πολλαπλών φωτογραφιών αλλά και φωτογραφίας με timer.
 

Σύνοψη: Μία οικονομική action cam, με σχετικά καλά χαρακτηριστικά


Natec_ActionCam_Sportscam_hd50_14Η Natec HD50, είναι μια οικονομική action camera, που προσφέρει περίπου ότι και η GoPro Hero 1, στη μισή περίπου τιμή. Αν περιμένετε τέλειο βίντεο ή τέλειο ήχο, δεν θα το βρείτε σε αυτήν την Action Cam, ενώ αν και μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με σχετικά καλή ανάλυση, συνίσταται μόνο ως έσχατη επιλογή, καθώς και ένα κινητό των 100 ευρώ αυτή τη στιγμή, βγάζει καλύτερες φωτογραφίες. Παρόλα αυτά το FullHD βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, είναι αξιοπρεπές για τα λεφτά που θα δώσετε. Φυσικά υπάρχει ένα θέμα με τον ήλιο, καθώς αν βιντεοσκοπείτε με έντονη ηλιοφάνεια, εμφανίζονται πράσινες γραμμές στο βίντεο.
 
Στην συσκευασία έχει όλα τα παρελκόμενα που θα χρειαστεί ένας μέσος χρήστης (με μόνη εξαίρεση τη βάση θώρακα), αν και σίγουρα δεν είναι κορυφαίας ποιότητας κανένα από αυτά. Στα θετικά του, το τηλεχειριστήριο, το οποίο σας επιτρέπει την εγγραφή βίντεο ή την λήψη φωτογραφιών, χωρίς να βρίσκεστε πάντα δίπλα στην κάμερα.
 
Η οθόνη αφής 2.4 ιντσών που έχει, είναι αρκετά πρακτική και είναι κάτι που την κάνει και ξεχωρίζει από τις πολύ φτηνές action cam. Η απόκριση δεν είναι τέλεια, αλλά για την επιλογή του μενού είναι οκ.
 
Στα αρνητικά η μη ύπαρξη WiFi, κάτι που οι περισσότερες νέες Action Cam έχουν αυτή τη στιγμή. Έτσι θα πρέπει να αρκεστείτε στο κλασσικό USB (2.0) για σύνδεση με υπολογιστή.
 
Όπως σχεδόν όλες οι action κάμερες, διαθέτει αδιάβροχη θήκη, η οποία της δίνει την δυνατότητα χρησιμοποίησης στη θάλασσα έως 10 μέτρα βάθος. Σίγουρα, πρέπει να την δοκιμάσετε πρώτα χωρίς την κάμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την θήκη.
 
Σε γενικές γραμμές, αν διαθέτετε λίγα λεφτά παραπάνω θα βρείτε αρκετές, που είναι πολύ καλύτερες σε πολλούς τομείς. Σε αυτή την τιμή, ίσως είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, ειδικά αν θέλετε επώνυμη κάμερα από Ευρωπαϊκή /Αμερικανική/Ιαπωνική εταιρία (και ας έχουν φτιαχτεί όλες στην Κίνα).
 
Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Οθόνη αφής
 • Αρκετά έξτρα
 • (Σχετικά) Καλή ποιότητα κατασκευής
Αρνητικά
 • Μικρές οριζόντιες γραμμές σε έντονη ηλιοφάνεια
 • Λίγο σκοτεινή λήψη
 • Ενσωματωμένη μπαταρία
 • Μέτρια ποιότητα ήχου
 

Σημείωση

Σε λίγο καιρό, θα προστεθούν διάφορα βίντεο και φωτογραφίες τα οποία θα έχουν τραβηχτεί με την Natec HD50.
Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Τιμή
Βίντεο
Φωτογραφία
Οθόνη
Συνδέσεις
Έξτρα / Πρόσθετα
Προηγούμενο άρθροΈνας μαρκαδόρος που ζωγραφίζει ηλεκτροαγώγιμα κυκλώματα
Επόμενο άρθροΠροσθέστε ψύκτρες στο Raspberry Pi 3
unboxing-natec-action-hd50Μια οικονομική action cam με σχετικά καλά χαρακτηριστικά για την τιμή της. Σίγουρα δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να συγκριθεί με GoPro
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια