Διορθώστε το πρόβλημα με τα 64bit guest σε VM VirtualBox

0
To VirtualBox από την Oracle, είναι ίσως το πιο γνωστό πρόγραμμα για εικονική εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων σε έναν υπολογιστή. Δουλεύει σε Windows, Mac και Linux και είναι δωρεάν. Είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να δοκιμάσετε ή ακόμα και να τρέξετε πλήρως ένα άλλο λειτουργικό σύστημα, μέσα στο ίδιο λειτουργικό σύστημα το όποιο βρίσκεστε.

Το Virtualbox επιτρέπει την εικονική εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων ίδιας αρχιτεκτονικής με το λειτουργικό σύστημα, στο οποίο τρέχει το VirtualBox. Με απλά λόγια δηλαδή, αν κάποιος έχει 64bit σύστημα -αν αγοράσατε τον υπολογιστή σχετικά πρόσφατα και είχε προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα, τότε τρέχει σίγουρα 64bit λειτουργικό- μπορεί να τρέξει μόνο 64bit λειτουργικά συστήματα μέσω VirtualBox

Κάποιες φορές, αν κάποιος έχει επεξεργαστή Intel (που οι περισσότεροι έχουν), το VirtualBox, μετά την εγκατάστασή του σε 64bit λειτουργικό σύστημα, δεν σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις 64bit λειτουργικά, αλλά έχει μόνο επιλογές για 32bit. 
 
Αν συμβαίνει αυτό, ο λόγος είναι ότι είναι απενεργοποιημένη η υποστήριξη Virtualization μέσα στο Bios (συμβαίνει μόνο στους Intel, στους AMD είναι πάντα ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή). Έτσι για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να εισέρθετε στο Bios του υπολογιστή σας.

 

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην εταιρία κατασκευής της motherboard κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, για να εισέλθετε στο Bios. Κανονικά θα γράφει <<ΗΙΤ … To Enter Bios>> στο κάτω μέρος και θα το δείτε, αλλά πιθανώς να μην προλάβετε να το δείτε  λόγω ταχύτητας. 

Αν δεν το ξέρετε και δεν προλαβαίνετε να το διαβάσετε, πατήστε F1 ή F2 ή F4 ή F8 ή Del και με κάποιο από αυτά θα μπείτε.

Όταν μπείτε, απλώς επιλέξτε την καρτέλα που αναφέρει Advanced Options ή CPU  και ενεργοποιήστε την επιλογή Intel Virtualization Technology (από Disabled σε Enabled), πατήστε Save And Exit και μετά την επανεκκίνηση  θα μπορείτε να τρέχετε χωρίς πρόβλημα 64bit λειτουργικά μέσα από το VM VirtualBox.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ημερολόγιο με εντυπωσιακές μινιατούρες σε καθημερινά αντικείμενα
Επόμενο άρθροCCleaner, το καλύτερο πρόγραμμα για να καθαρίζετε τον υπολογιστή σας (Windows)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια