Πως μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας να ξεχωρίζουν

0
Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες επιτρέπουν στους αναγνώστες να σχολιάσουν κάτω από κάθε ανάρτηση. Σε κάποιες τα σχόλια γίνονται native στην ίδια την ιστοσελίδα ενώ σε άλλες χρησιμοποιούνται πλατφόρμες σχολιασμού (όπως το Disqus στην δική μας εδώ και λίγο καιρό).
Τις περισσότερες φορές οι ιστοσελίδες ή οι πλατφόρμες σχολιασμού, επιτρέπουν μια περιορισμένη μορφοποίηση των σχολίων ώστε το κείμενο να μην είναι απλό και βαρετό αλλά να έχει στοιχεία που κάνουν την ανάγνωση εύκολη και ευχάριστη .Έτσι μπορείτε να κάνετε μια λέξη/πρόταση :  έντονηπλάγιαυπογραμμισμένηδιεγραμμένη ή να δώσετε κάποιο ενεργό σύνδεσμο για κάποια ιστοσελίδα.

Άλλες σας επιτρέπουν να ανεβάζετε ακόμα και φωτογραφίες, να κάνετε παράθεση κειμένου ή να γράφετε ακόμα και κώδικα με χρωματικό κώδικα.
Ο τρόπος για να κάνετε και εσείς είναι εξαιρετικά απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι να απομνημονεύσετε μερικά tag κώδικα html.

Τι είναι τα html tags (ετικέτες)

Μπορεί κάθε φορά που εσείς διαβάσετε ένα άρθρο σε μια ιστοσελίδα, να βλέπετε ένα απλό κείμενο, στην πραγματικότητα όμως το κείμενο αυτό έχει γραφεί σε κώδικα, τον οποίο μεταφράζει ο browser σας σε απλό κείμενο.
Η γλώσσα στην οποία γράφονται οι ιστοσελίδες είναι η HTML, η οποία είναι μια αρκετά απλή γλώσσα σήμανσης (markup). Δεν θα αναλύσουμε αυτή την στιγμή την HTML, απλώς αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι για κάθε μορφοποίηση σε ένα κομμάτι κειμένου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα (ή και περισσότερα) ζευγάρι με tags. Κάθε ζευγάρι tags,έχει ένα opening tag <...> και ένα closing tag </...>. Μέσα σε κάθε ζευγάρι tags μπορεί να είναι όσα άλλα ζευγάρια θέλετε, με την μόνη προϋπόθεση να τηρείτε η σειρά των opening και closing tags.
Ας δούμε αναλυτικά τα tags για τις πιο απλές μορφοποιήσεις που μπορείτε να κάνετε σε ένα σχόλιο
 • <strong>έντονη γραφή</strong>έντονη γραφή (με σημαντικό περιεχόμενο)
 • <b>έντονη γραφή</b> έντονη γραφή
 • <i>Κείμενο με έμφαση / πλάγια γραφή </i> Κείμενο με έμφαση / πλάγια γραφή
 • <s>διαγραμμένο κείμενο</s>διαγραμμένο κείμενο
 • <a href="εδώ βάζετε τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας">κείμενο που εμφανίζεται</a>κείμενο που εμφανίζεται
Τα παραπάνω τα επιτρέπουν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες. Υπάρχουν και μερικά tags που δίνουν επιπλέον μορφοποίηση και κάποιες ίσως τα επιτρέπουν.
 • <blockquote>παράθεση κειμένου</blockquote>
  παράθεση κειμένου
 • <pre><code>κώδικας</code></pre>
 • # Κώδικας από γλώσσα προγραμματισμού Python
  name = raw_input('What is your name?\n') 
  print 'Hi, %s.' % name
 • <spoiler>σπόϊλερ</spoiler>σπόϊλερ
 • <mark>μαρκάρισμα</mark> μαρκάρισμα
Όλα τα παραπάνω tags επιτρέπονται από την πλατφόρμα Disqus που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα μας. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιστικά οροφής από ανακυκλωμένο χαρτί και τσιμέντο
Επόμενο άρθροΌλοι οι Ιαπωνικές παραδοσιακές τεχνικές σύνδεσης ξύλων σε 3D αναπαράσταση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια