Όλοι οι Ιαπωνικές παραδοσιακές τεχνικές σύνδεσης ξύλων σε 3D αναπαράσταση

0

παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές σύνδεσης ξύλων

Η Ιαπωνία θεωρείται αδιαμφισβήτητα η κορυφαία χώρα στην ξυλουργική. Εδώ και αιώνες, το ξύλο είναι το βασικό δομικό υλικό για τις κατοικίες τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότερες Ιαπωνικές ξυλοκατασκευές, γίνονται με ειδικές τεχνικές σύνδεσης ξύλων, χωρίς να πέσει ούτε ένα καρφί.

通し違い枘差し枘鼻栓仕口 Toshi-chigai-hozo-sashi-hanasen-shikuchi pic.twitter.com/1ToumLNXMM

— The Joinery (@TheJoinery_jp) 30 Σεπτεμβρίου 2016
Η σύνδεση των ξύλων γίνεται με διάφορες παραδοσιακές τεχνικές, κάποιες από τις οποίες μπορεί να κάνουν ακόμα και έμπειρους Ευρωπαίους ξυλουργούς να μείνουν με ανοιχτό το στόμα.

貝の口継ぎ Kai-no-kuchi-tsugi pic.twitter.com/dj9N8ZftqS

— The Joinery (@TheJoinery_jp) 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κάποιος Ιάπωνας δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter με το όνομα TheJoinery_jp, στον οποίο εδώ και καιρό ανεβάζει όλες τις παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές σύνδεσης ξύλου σε 3D αναπαράσταση.
παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική σύνδεσης ξύλων
Hirakake-komisen-tsugi

 
Δυστυχώς δεν δείχνει ή εξηγεί τον τρόπο κατασκευής τους, αλλά πως γίνεται η σύνδεση. Βέβαια και μόνο από αυτό μπορεί κάποιος να καταλάβει αρκετά.

 
παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές σύνδεσης ξύλων
Sumikiri-isuka-tsugi 

 
Για κάθε τεχνική παραθέτει την Ιαπωνική ονομασία, καθώς και την Αγγλική μετάφραση. Έτσι αν σας ενδιαφέρει κάποια περισσότερο, μπορείτε να την αναζητήσετε στο google ή στο Youtube (δοκιμάστε πρώτα με την Ιαπωνική γραφή).

 
παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές σύνδεσης ξύλων
Hako-shachisen-tsugi

 
Μέχρι στιγμής έχει ανεβάσει περίπου 80 διαφορετικά gifs, ενώ συνεχίζει προσθέτοντας ένα νέο κάθε λίγες μέρες. Οπότε αν ενδιαφέρεστε για αυτές τις τεχνικές και έχετε Twitter, καλό είναι να τον ακολουθήσετε.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας να ξεχωρίζουν
Επόμενο άρθροΈνα μοντέρνο κουτάλι/μεζούρα που θυμίζει origami
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια