Ψηφιακός αποκωδικοποιητής TV STAR T1020HD USB PVR

5
Ψηφιακός αποκωδικοποιητής TV STARΣε όλες και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μπαίνει σιγά σιγά το ψηφιακό σήμα στις τηλεοράσεις. Οι περισσότερες νέες τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή, όμως οι παλαιότερες CRT και κάποιες LCD δε έχουν και έτσι πρέπει να αγοράσουμε κάποιον.
Οι διαφορές ανάμεσα στο αναλογικό σήμα και το ψηφιακό εκτός από τη ποιότητα της εικόνας είναι αρκετές. Ουσιαστικά με ένα καλό ψηφιακό αποκωδικοποιητή μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε τηλεόραση να έχει τις λειτουργίες των καινούργιων.
 
Ένας τέτοιος αξιόλογος αποκωδικοποιητής είναι ο TV STAR T1020HD. Με τιμή από 30-40 ευρώ προσφέρει πάρα πολλά. Τα 10 ευρώ διαφορά που έχει από ένα απλό φτηνό ψηφιακό αποκωδικοποιητή είναι λίγα σε σχέση με τις επιπλέον λειτουργίες που έχει, ειδικά αν πολλές από αυτές λόγω παλαιότητας δε τις έχει η τηλεόρασή μας.
 

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει αρκετές ποιότητες και έχει πολύ υψηλή ευκρίνεια που μπορεί να φτάσει έως και 1020p 
 • Έχει πλήκτρα επιλογής καναλιών στο κουτί
 • USB υποδοχή για αναβάθμιση Firmware αλλά και σύνδεση USB στικ ή σκληρών δίσκων
 • Εξόδο SCART / HDMI / RF LOOP / COAXIAL (κεραία)
 • Έξοδο αναλογικού ήχου L/R
 • Είσοδο RF IN (κεραία)
 • Υποστηρίζει USB PVR (εγγραφή προγραμμάτων σε ποιότητα 1020P με ένα πλήκτρο σε στικάκι ή σκληρό δίσκο)
 • Υποστηρίζει Timeshift (παύση του προγράμματος που βλέπουμε και συνέχιση του οποιαδήποτε στιγμή.Χρειάζεται στικάκι ή σκληρό δίσκο)
 • Παίζει αρχεία βίντεο όλων σχεδόν των format (avi,mp4,flv,mkv,vob…)
 • Παίζει αρχεία ήχου όλων σχεδόν των format (mp3,wmv….)
 • Παίζει σχεδόν όλα τα αρχεία εικόνας (Jpeg,png….)
 • Πολύγλωσσο μενού με πάρα πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά)
 • Αυτόματη αναζήτηση καναλιών
 • Ξεχωριστό τηλεκοντρόλ. Παίρνει 2 μπαταρίες ΑΑΑ ,τις οποίες παρέχονται στη συσκευασία.
 • Έως 1000 κανάλια
 • Εγγύηση 2 ετών

SCAN0002

Εντυπώσεις

Ψηφιακός αποκωδικοποιητής TV STARΈχει σίγουρα πάρα πολύ καλά στοιχεία. Σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας ψηφιακός αποκωδικοποιητής. Η τιμή του φυσικά δε είναι φτηνή σε σύγκριση με τους απλούς αποκωδικοποιητές, αλλά πιστεύω ότι από άποψη χαρακτηριστικών τα αξίζει τα λεφτά του.
Το μενού φαίνεται σχετικά καλοσχεδιασμένο και μάλλον ακόμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα μπορέσουν να το σετάρουν μόνοι τους.
DSC01827
 
Το τηλεκοντρόλ αν και είναι μεγαλύτερο από ανταγωνιστικά μοντέλα,θα μπορούσε να ήταν λίγο μεγαλύτερο και πιο ευανάγνωστο για τους πιο ηλικιωμένους. Πάντως τα βασικά πλήκτρα (αλλαγής καναλιών,ήχου) είναι μεγαλύτερα και σε εμφανή σημεία.
 
Πρόσοψη αποκωδικοποιητή
Πρόσοψη αποκωδικοποιητή.Πλήκτρα αλλαγής καναλιών,λειτουργίας και USB υποδοχή
 
Τα πλήκτρα αλλαγής καναλιών στη πρόσοψη είναι αρκετά βολικά και ίσως σωτήρια σε περίπτωση βλάβης του τηλεκοντρόλ. Η USB υποδοχή στη πρόσοψη και αυτή βολεύει αρκετά και σαν λειτουργία και σαν σημείο.
 
Η ανταπόκριση του αποκωδικοποιητή στο τηλεκοντρόλ είναι σχετικά καλή και γρήγορη, όχι όμως και το εύρος λήψης των υπέρυθρων του. Δεν πιάνει εύκολα αν το χρησιμοποιήσετε όταν είστε πλάγια από τον αποκωδικοποιητή.
 
Το USB PVR δουλεύει μια χαρά και η εγγραφή γίνεται στη ποιότητα που θέλετε. Τα πλήκτρα PVR στο τηλεκοντρόλ είναι σχετικά μικρά και αν και έχουν ενδείξεις θέλουν απομνημόνευση καθώς είναι 12 ίδια.
DSC01825Οι υποδοχές που έχει στο πίσω μέρος είναι αρκετές. Έχει τη κλασσική SCART (δεξιά) που είναι ο τρόπος που συνδέεται τον αποκωδικοποιητή σε παλιάς τεχνολογίας τηλεόραση, HDMI που είναι ο τρόπος που συνδέεται τον αποκωδικοποιητή σε νεότερες τηλεοράσεις, έξοδο αναλογικού ήχου για ακουστικά ή ηχεία, είσοδο COAXIAL για απλή κεραία και RF IN ,έξοδο RF LOOP για συνέχιση του σήματος της κεραίας για αναλογικά κανάλια.
 
Έχει όλες τις δυνατότητες που έχει ένα καλό Media Center.
Η αναπαραγωγή βίντεο, αρχείων εικόνας ή ήχου είναι πάρα πολύ καλή και γρήγορη. Κυριολεκτικά παίζει τα πάντα. Δεν βρήκα κάποιο φορμάτ το οποίο είτε να μη παίζει είτε να δυσκολεύτηκε. Στην αναπαραγωγή των πολυμέσων, έχετε τη δυνατότητα για παύση και fast forward ή rewind έως 32χ.
Υποστηρίζει υπότιτλους σε ξεχωριστά αρχεία στο μέγεθος και το χρώμα που θέλετε τους οποίους μπορείτε να τους αλλάξετε με ένα πλήκτρο από το τηλεκοντρόλ.

 

Αρνητικά

Τα αρνητικά του δε είναι πάρα πολλά αλλά υπάρχουν. Το πρώτο,θα το δείτε όταν ανοίξετε τη συσκευασία καθώς δε παρέχεται SCART ή HDMI καλώδιο με τη συσκευασία. Βέβαια οι πιο πολλοί αποκωδικοποιητές δε παρέχουν,απλώς λόγω της ακριβότερης τιμής θα μπορούσε να έχει.
Έπειτα το βιβλίο οδηγιών είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και μόνο 4 σελίδες για κάθε γλώσσα. Συνήθως ακόμα μια απλή μπαλαντέζα έχει πιο πολλές οδηγιές. Οπότε σίγουρα θα μπορούσε να είχε περισσότερες και πιο αναλυτικές οδηγίες. Επίσης θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο σε μέγεθος,καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να το διαβάσει κάποιος με πρεσβυωπία.
 
Το τηλεκοντρόλ τώρα αν και έχει εξαιρετική ανταπόκριση αν βρίσκεστε μπροστά από τη δέκτη δεν έχει τη ίδια καλή ανταπόκριση αν βρίσκεστε σε πλάγια θέση.
 
Τέλος κάτι που αν και δεν έχει κάποια άμεσο επακόλουθο,σίγουρα είναι λίγο ανησυχητικό,είναι η υψηλή θερμοκρασία που αποκτά μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.Σίγουρα δε θα πρέπει να τοποθετηθεί δίπλα σε κάποια συσκευή που παράγει και αυτή θερμότητα και θα πρέπει να αερίζεται καλά.


Συνοψίζοντας

Σίγουρα πρόκειται για μια καλή επιλογή αν θέλετε να αγοράσετε ψηφιακό αποκωδικοποιητή. Ακόμα και αν προορίζεται για CRT τηλεόραση,τα επιπλέον χαρακτηριστικά του θα της δώσουν μια νέα ζωή. Η HDMI σύνδεση είναι ένα επιπλέον λόγος να το διαλέξετε.
Οι λειτουργίες Timeshift και PVR αν ξέρετε να τις χρησιμοποιήσετε θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.
Αν δε μπορείτε όμως τότε πιθανώς να μην είναι το κατάλληλο μοντέλο για εσάς. Ηλικιωμένοι και άτομα που δε έχουν καμιά απολύτως ευχέρεια με τη τεχνολογία πιθανώς να μη μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν καμία από τις επιπλέον λειτουργίες του. Οπότε ένα πιο απλό και οικονομικό μοντέλο ίσως να είναι καλύτερη επιλογή για αυτούς.
Αν μπορείτε όμως να εκμεταλλευτείτε τις λειτουργίες του τότε προτιμήστε το ή προτιμήστε κάποιο άλλο, παρόμοιων χαρακτηριστικών. Τα 10-15 ευρώ παραπάνω κόστος δε είναι σημαντικό ποσό, μπροστά στις ευκολίες που θα προσφέρει.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕξαρτήματα πολυεργαλείου Parkside PMFWZ A1
Επόμενο άρθροΦτιάξτε ελατήρια μόνοι σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
5 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια