Review: TV SMARTTECH LE-2219D 22” LED FHD, η οικονομικότερη 22αρα της αγοράς

7

H τηλεόραση SMARTTECH LE-2219D είναι μία πολύ οικονομική 22άρα τηλεόραση LED, την οποία στην Ελλάδα φέρνει ο όμιλος του e-shop.gr. Αυτή τη στιγμή (και γενικότερα αρκετά συχνά) υπάρχει σε προσφορά στα Crazy Sundays με τιμή στα 89.90, κάνοντάς την την οικονομικότερη 22αρα της αγοράς. 

Για όσους δεν γνωρίζουν την εταιρία SMARTTECH, μάλλον όλοι, αυτό που μπορέσαμε να βρούμε είναι ότι πρόκειται για μία εταιρία με Ευρωπαϊκή έδρα στην Ρουμανία, που τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Κίνα. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά SMARTTECH LE-2219D


ΜοντέλοLE-2219D
ΕταιρίαSMART TECH
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Εγγύηση2 έτη
Τιμή90-120 ευρώ (e-shop.gr)
Διάμετρος οθόνης21.5 ίντσες
Αναλογία οθόνης16:9
Μέγιστη ανάλυση1920 * 1080 πίξελ
Φωτεινότητα200cd/m2
Αντίθεση3000:1
Γωνία θέασης178°X 178°
Χρώματα16.7 εκατομύρια
Χρόνος απόκρισης5ms
Audio system MPEG-1 layer1 B/G,D/K,I
Stereo ήχοςNICAM
Ισχύς ηχείων2 χ 3Watt
Πρόσθετα χαρακτηριστικάEqualizer (4 ρυθμίσεις), εφέ, PVR
Video DVB-T &DVB-C PAL SECAM
Συνδεσιμότητα
 • AV IN x 1
 • YUV x 1
 • Ακουστικά  x 1
 • USB x 1
 • VGA(D-Sub 15pin) x 1
 • PC Audio In x 1
 • SCART x 1
 • COAXIAL x 1
 • HDMI x 1
Διαστάσεις με την βάση578*123*380 χιλιοστά
Βάρος3.4 κιλά
Τάση λειτουργίας12V
Κλάση Α

 

Εντυπώσεις από TV SMARTTECH LE-2219D


 

Η SMART TECH LE-2219D είναι μία πάρα πολύ οικονομική «ανώνυμη» τηλεόραση που απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μία μικρή τηλεόραση για το δωμάτιο ή την κουζίνα. Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για μία τηλεόραση κορυφαίων επιδόσεων. Είναι προφανές ότι όταν αγοράζεις την οικονομικότερη τηλεόραση της αγοράς στην κατηγορία της, δεν περιμένεις να είναι και η καλύτερη. Είναι όμως και η χειρότερη; Μάλλον όχι.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Στην συσκευασία εκτός από την τηλεόραση υπάρχει ένα εγχειρίδιο χρήσης (λιτό), ένα τηλεκοντρόλ μαζί με 2 μπαταρίες ΑΑΑ, η πλαστική βάση σε 2 μέρη, μερικές βίδες και φυσικά το τροφοδοτικό με τάση εξόδου 12VDC και ρεύμα 3 αμπέρ.

Η συσκευασία δεν ήταν κακή, αλλά μάλλον χρησιμοποίησαν όσο λιγότερο φελιζόλ γίνεται.

Μέγεθος

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα γίνει αναφορά είναι το μέγεθός της. Αν δεν έχετε ξαναπάρει μικρή LCD τηλεόραση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή είναι Widescreen, το μέγεθός της είναι αρκετά πιο μικρό από μία 22αρα CRT (τηλεόραση «μπαούλο»,παλιάς τεχνολογίας). Έτσι αν θέλετε μία τηλεόραση με ανάλογο μέγεθος θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο (πάνω από 26″).

Ποιότητα εικόνας: 4/5

Η ποιότητα της εικόνας είναι μέτρια προς καλούτσικη. Σίγουρα υπάρχει σημαντική διαφορά με τα πολύ ακριβά, επώνυμα μοντέλα, όμως δεν την λες και κακή, τουλάχιστον όχι για τηλεόραση 90 ευρώ. Αν πηγαίνατε σε ένα κατάστημα που είχε 100 τηλεοράσεις ανοιχτές, μάλλον θα ήταν ανάμεσα σε αυτές με την χειρότερη εικόνα, όμως θα υπήρχαν αρκετά ακριβότερα μοντέλα που θα είχαν χειρότερη εικόνα από αυτήν της SMARTTECH.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην ανάλυση, η οποία είναι σχετικά καλή (Full HD) αλλά κυρίως στα χρώματα, τα οποία είναι λίγο πιο θαμπά από ότι πρέπει. Πάλι, δεν λέω ότι είναι άσχημη, αλλά αν έχετε συνηθίσει σε καλές LED, σίγουρα θα αισθανθείτε την διαφορά.

Η γωνία θέασης είναι αρκετά καλή (178 μοίρες υποστηρίζει ο κατασκευαστής) και πραγματικά από όποια γωνία και να δείτε δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην εικόνα.

Η μέγιστη φωτεινότητα είναι 200cd/m2  ,σχετικά καλό νούμερο, ενώ η αντίθεση 3000:1. 

Ποιότητα ήχου: 2.5/5

Μάλλον εδώ είναι το πιο μεγάλο μειονέκτημα της SMART TECH. O ήχος δεν είναι καλός. Καταρχάς διαθέτει σχετικά αδύναμα ηχεία (2 χ 3 Watt), οπότε ακόμα και στο μέγιστο δεν είναι και πάρα πολύ δυνατά. Όμως δεν είναι η ένταση το μεγάλο πρόβλημα, αλλά η καθαρότητα του ήχου. 

Ο ήχος ακούγεται σαν ήχος παλιά CRT, δηλαδή σχετικά κακός για τα σημερινά δεδομένα. Φυσικά δεν είναι τόσο κακός που η παρακολούθηση να είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα καλό δεν τον λες. Αυτό βέβαια λύνεται σχετικά εύκολα με κρυφά εξωτερικά ηχεία, αλλά μάλλον για την χρήση που έχει συνήθως μία τέτοια τηλεόραση δεν χρειάζεται.

Ρυθμίσεις / Ευκολία χρήσης: 4.5/5

Οι ρυθμίσεις που έχει είναι αρκετές και το μενού είναι αρκετά εύκολο και ευκρινές. Έτσι ακόμα και μεγαλύτερα άτομα, που δεν έχουν και τόσο σχέση με την τεχνολογία, δεν θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Το μενού διαθέτει και Ελληνική γλώσσα (η αρχική είναι στα Αγγλικά)

Η αναζήτηση των καναλιών γίνεται αυτόματα, ξεχωριστά για αναλογικό και ψηφιακό σήμα. Φυσικά διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή, οπότε απλώς συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στην υποδοχή για το coaxial.

Κάτι που είναι αρκετά θετικό είναι ότι διαθέτει και δυνατότητες media player με PVR. Με απλά λόγια για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό, μπορεί να παίξει ταινίες από USB stick (έχει υποδοχή στο πίσω μέρος) και μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε εγγραφή σε USB αποθηκευτικό μέσο, όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα τα απαραίτητα πλήκτρα υπάρχουν πάνω στο τηλεκοντρόλ (με χρωματικό διαχωρισμό), οπότε ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα δεν θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Υποδοχές / Συνδέσεις: 4.5/5

Οι υποδοχές που διαθέτει είναι αρκετές και σε αυτό το κομμάτι σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει περισσότερα. Φυσικά διαθέτει υποδοχή για καλώδιο κεραίας (coaxial), για HDMI, για VGA, για USB, για SCARTA, για ακουστικά, για 3πλο YUV, για AV In και για PC AUDIO. Ίσως με ένα ακόμα HDMI θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά για το μέγεθός της είναι αρκετές.

smart tech tv
Οι υποδοχές στο κάτω μέρος. Απο αριστερά προς τα δεξιά, DC port, θύρα 3.5 χιλ για ακουστικά, SCART, PC audio in, VGA (D-SUB) και HDMI

Οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε, ακόμα και για οθόνη υπολογιστή και τηλεόραση ταυτόχρονα.

Φυσικά έχει και δυνατότητα σύνδεσης με VESA.

Ποιότητα κατασκευής / Αξιοπιστία: 3/5

Η SMARTTECH δείχνει «φθηνή» σε όλους τους τομείς, από την συσκευασία, τα κουμπιά, μέχρι τα πλαστικά. Ακόμα και η βάση και το πως κουμπώνει πάνω στην τηλεόραση δείχνει ότι έχει αρκετές μικρό-ατέλειες.

Τα κουμπιά στο πλάι. Ακόμα και αυτά είναι λίγο «φθηνιάρικα»

Πάλι είναι κάτι που περιμένεις από μία τόσο φθηνή τηλεόραση. Τίποτα δεν είναι τόσο «χτυπητό» που να ενοχλεί, αλλά μην περιμένετε να την δώσετε προίκα στα εγγόνια σας. 

 

Η αξιοπιστία της SMARTTECH είναι ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα. Είναι μία νέα και άγνωστη εταιρία, για την οποία δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο (Ελληνικό ή ξένο). Αυτό είναι κάτι που σίγουρα φοβίζει, αλλά υπάρχουν πολλές εταιρίες που εμφανίστηκαν από το πουθενά και μέσα σε λίγα χρόνια καθιερώθηκαν. Δεν νομίζω ότι η SMART TECH θα είναι μία τέτοια περίπτωση, αλλά η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι δεν έχει κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες φθηνές τηλεοράσεις της αγοράς, ακόμα και τις πιο επώνυμες. Σχεδόν όλες φασόν made in China είναι, πιθανώς από το ίδιο εργοστάσιο.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει εγγύηση. Η εγγύηση αν το πάρετε από το e-shop είναι 2 χρόνια και είναι του καταστήματος.

Τιμή / Value for Money: 5/5

H τιμή είναι σίγουρα το μεγαλύτερο προτέρημα αυτή της τηλεόρασης. Όπως είπαμε αυτή τη στιγμή έχει 90 ευρώ στα Crazy Sundays του e-shop.gr. Αυτή είναι μία προσφορά που την βγάζει κατά καιρούς και είναι με διαφορά η καλύτερη τιμή της αγοράς για 22άρα. Η κανονική της τιμή ήταν 130 ευρώ και μάλλον δεν αξίζει η αγορά της σε τέτοια τιμή.

Advertisement

Για 90 ευρώ ( και δωρεάν αντικαταβολή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος την επόμενη μέρα) όμως έχει πάρα πολύ καλό value for money. Παρότι δεν είναι η καλύτερη τηλεόραση της αγοράς, αυτά που προσφέρει για 90 ευρώ είναι υπεραρκετά.

Η 32αρα SmartTech που υπάρχει επίσης σε προσφορά. Προσοχή αυτή παρότι 32 είναι μόνο HD(720p) και όχι FULL HD (1080p).

 

Εκτός από αυτό το μοντέλο το e-shop έχει και ένα μεγαλύτερο με 32 ίντσες που είναι και αυτό σε προσφορά στα 130 ευρώ. Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος, h ανάλυση (η 32αρα είναι HD και όχι FHD) και η βάση.

Αν θέλετε να δείτε στο e-shop.gr την 22αρα μπορείτε να πατήσετε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε την 32αρα μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Σύνοψη: Για τα λεφτά της δείχνει αρκετά καλή αγορά


Επειδή αυτή η τηλεόραση είναι σχετικά νέα και προέρχεται από μία σχετικά άγνωστη εταιρία, το αν αξίζει πραγματικά θα φανεί σε βάθος χρόνου, όμως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι για τα λεφτά της είναι αρκετά καλή αγορά. 

Σίγουρα με 30-50 ευρώ παραπάνω αγοράζει κάποιος μία αρκετά πιο καλή τηλεόραση, αλλά με 90 ευρώ (αν την βρείτε στην ίδια προσφορά) δύσκολα θα βρείτε μία FHD 22αρα με ψηφιακό αποκωδικοποιητή και δυνατότητες media player.

 

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Εύκολες ρυθμίσεις
 • Αρκετές υποδοχές
 • Δυνατότητα media player/pvr
Αρνητικά
 • Ποιότητα ήχου
 • Ποιότητα κατασκευής

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • Akis

  Να προσθεσω οτι δεν ειναι ρουμανικες και οτι τις φτιαχνει αυτη εδω η βιομηχανια http://www.expressluck.com/html/about-16.html η οποια συνεργαζεται και με τις επωνυμες οπως λεει… βγαζει διαφορες τηλεορασης για ολες τις τσεπες σε διαφορες ποιοτητες εικονας και πλαισιου

  • admin

   Ναι μάλλον έχετε δίκιο! Η ευρωπαϊκή έδρα τους ήταν/είναι απλώς στην Ρουμανία. Η υπόθεση ήταν ότι πρόκειται για “βαφτισμένο” Κινέζικο προϊόν (όπως τα “Ελληνικά” κινητά, τάμπλετ…), αλλά μάλλον ακόμα και η φίρμα (Smarttech) πρέπει να είναι της ίδιας της Κινεζικής κατασκευάστριας. Όχι ότι έχει και τεράστια διαφορά.
   Λογικά το “Smarttech” δεν πρέπει να είναι το μόνο brandname που χρησιμοποιούν (σίγουρα ίδιο μοντέλο υπάρχει και με την επωνυμία Selecline).

   • Akis

    ειχα διαβασει που εχει ευρωπαικη εδρα αλλα δε θυμαμε που…

    αν δεις στα προιοντα τις ολες οι Tv αρχιζουν με το μοντελο LE-… και σε καμια δε γραφει μαρκα,λογικα θα κυκλοφορει και σε αλλες μαρκες οπως η τουρκικη vestel που περα απο το ονομα τις βγαζει και για σχεδον ολες τις επωνυμες μαρκες του παρελθοντος και μη που ολα μεσα τους ειναι vestel.

    η δικια μου smarttech παντως που ειναι ακριβοτερη και μεγαλυτερη εχει πανω ips panel με τοσο ζωντανα φωτεινα και ποιοτικα χρωματα οσο και μια lg samsung full hd 1080p +- 3 ιντσες που τις εχω συγκρινει και δεν εχω κανει καμια απολυτος ρυθμιση στην εικονα.

    η ποιοτητα κατασκευης κουμπιων και χρωματος καμια σχεση με τι δικια σου και τις επωνυμες πλαστικουρες που συγκρινα,η πλατη τις ειναι μεταλλικη το πλαισιο μπροστα μαυρο γυαλιστερο και panel γυαλιστερο χωρις να βλεπω αντανακλασεις μερα-νυχτα

    θελω να πιστευω οτι οσο ποιοτικη ειναι εξωτερικα ειναι και εσωτερικα συμφωνα με τα λεγομενα τις εταιριας γιαυτο και τι πηρα υστερα απο αρκετο ψαξιμο για να δω τι ρολο βαραει το εργοστασιο που τις παραγει

    το e-shop με υποστηριξε και μου ειπε πριν την αγορα οτι αν δε με καλυψει σε οποιαδηποτε θελω μου μπορω να την επιστρεψω εντος 14 ημερων και να μου δωσουν τα χρηματα πισω ( αυτο υσχυει για ολες τις ιντερνετικες αγορες βαση νομου ευρωπαικης ενωσης αν δε σε καλυψει το προιον χωρις να εχεις καταστρεψει την αρχικη συσκευασια )

    ο λογος που δε πηρα LG η Samsung ειναι γιατι ολο προβληματα βλεπω και ακουω απο γνωστους στα 2-3χρονια κατοχης τους και τις χρυσοπληρωνουν και απο πανω

    και ενας αλλος λογος που δε πηρα καποια αλλη ”θφηνη” μαρκα ειναι γιατι οσες ειχα δει στα καταστηματα τα χρωματα ηταν θαμπα και αυτες που ειχαν ζωντανα χρωματα απο τις μαρκες του παρελθοντος (vestel) θα γλιτωνα μονο κανα 30αρι € απο τις LG Samsung

    • admin

     Ναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους φτιάχνουν ακόμα και curved, οπότε λογικά κάποια μοντέλα θα είναι πιο ποιοτικά. Σίγουρα σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά και 100% Κινέζικες τηλεοράσεις, όπως ακριβώς έγινε και με τα κινητά.

     Προφανώς όταν αγοράζεις τόσο φθηνή τηλεόραση όσο αυτή του review, δεν περιμένεις και κορυφαία ποιότητα. Για τα λεφτά της πάντως, ειδικά στην ποιότητα της εικόνας, τα πάει μία χαρά ενώ και το μενού είναι ψιλοεύχρηστο. Νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού που θα επέλεγε μία τέτοια τηλεόραση,πάνω κάτω αυτά θέλει.

     Η άποψή μου είναι ότι σε φθηνοδουλειές είναι λίγο πιο ασφαλές να είναι λίγο “χοντροκομμένο” το design. Όσο πιο slim γίνονται, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα.

     Δυστυχώς -αν και θα ήθελα- δεν μπορώ να την κουβαλήσω μέσα σε ένα κατάστημα με ανοιχτές τηλεοράσεις, αλλά και η δική μου άποψη είναι περίπου αυτή που έχετε και εσείς. Δηλαδή δεν έχει και την καλύτερη εικόνα, αλλά είναι καλύτερη από αρκετά ακριβότερα μοντέλα.

     Για την LG δεν θα διαφωνήσω. Σίγουρα έχει και πολύ καλά μοντέλα, αλλά τα φθηνά της δεν είναι και τα καλύτερα της αγοράς και δυστυχώς πλέον αν πάθει βλάβη μία τηλεόραση στο πάνελ, συνήθως η επισκευή αξίζει όσο μία νέα.

     Τώρα για το e-shop.gr, είναι αρκετά σοβαρό κατάστημα και σε αντίθεση με κάτι νεόκοπα “καρουζελοφπομάγαζα” που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, αυτό θα είναι λογικά εδώ και μέχρι να λήξει η εγγύηση.

     Το μόνο πρόβλημα με τα “μη επώνυμα” προϊόντα που δεν έχουν επίσημο σέρβις στην Ελλάδα και γενικά δεν κυκλοφορούν και πάρα πολύ στην αγορά είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο έως και αδύνατο να βρεις ένα απλό ανταλλακτικό. Καλώς ή κακώς με τις επώνυμες μάρκες δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

     • Akis

      κοιτα τα απλα ανταλακτικα τα βρισκεις στο εμποριο τα υπολοιπα ειναι δυσκολο οπως και στις επωνυμες tv γιαυτο και σου αλλαζουν ολοκληρη τι πλακετα τα service και σαν ηλεκτρονικος και τεχνικος Η/Υ τα ξερω και απο μεσα και απεξω και τις παλιες tv που κραταγαν 50 χρονια τις ξεχναμε γιατι δε συμφερει τα εργοστασια θα ειχαν κλεισει…

      ετσι προσωπικα το κοιταξα αλλιως γιατι το μονο που με ενδιαφερει ειναι τα 2 χρονια εγγυηση μετα οτι μπορει να συμβει σε μια μη επωνυμη το ιδιο μπορει να συμβει και σε μια επωνυμη και το εχω δει πολλες φορες με τι διαφορα που σε εμας το χασιμο χρηματων θα ειναι λιγοτερο και δε θα τα κλαιμε η θα τα κλαιμε λιγοτερο…

      αλλωστε καποιος μεγαλυτερος συναδελφος και καθηγητης οταν ειχα παει μια μερα στο μαγαζι του για να ψωνισω ειχα δε μια arielli βουλγαρικη να παιζει στο τοιχο που τις φερνει παλι το eshop με πολυ καλη εικονα και του λεω καλα την εμπιστευεσαι σα μαρκα λογο που ειναι και η δουλεια σου ?
      και μου λεει δε καθομαι να σκασω εδωσα 200 € δια 730 που ειναι τα 2 χρονια εγγυηση μου βγαινει τι μερα σχεδον 27 λεπτα του € οτι και να παθει μετα τα εχει βγαλει τα χρηματα τις αν δε φτιαχνετε η δε συμφερει και εχει δικιο γιατι πλεον ειναι αναλωσιμα ολα και οχι οπως καποτε που τα περναμε για μια ζωη.
      σε πληροφορω οτι εχει περασει καμια 5ετια και η τηλεοραση παιζει ακομα ωρες καταστηματων και των ειχα ρωτησει πριν λιγο καιρο αν του εχει βγαλει τιποτα και μου λεει τιποτα απολυτως

      περι κινεζικων εταιριων πολυ κοσμος εχει καταλαβει οτι ολα τα κινεζικα ειναι για πεταμα ΛΑΘΟΣ υπαρχουν κινεζικα για πεταμα,κινεζικα αξιολογα και κινεζικα που ειναι καλυτερα και απο τις επωνυμες μαρκες και αυτο σιγα σιγα αρχιζει να φαινεται στην αγορα και ειναι πολυ καλο αυτο γιατι παυει να υπαρχει το μονοπωλειο του χρυσοπληρωμενου επωνυμου

 • Aleka

  Γραφετε ότι μπορει να συνδεθει με υπολογιστη. Άρα δουλευει και σαν οθονη σωστα

  • admin

   Ναι μπορεί να δουλέψει και σαν οθόνη. Βασικά οι περισσότερες τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν οθόνη, απλώς η συγκεκριμένη έχει πιο πολλές δυνατότητες και καλύτερη συνδεσιμότητα (πχ έχει vga, audio in), οπότε είναι λίγο πιο εύκολη η σύνδεσή της, ειδικά σε παλαιότερους υπολογιστές.
   Τώρα αν την θέλετε μόνο για οθόνη, καλύτερα θα ήταν να πάρετε κάποια κλασσική οθόνη. Οι περισσότερες έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά για χρήση σαν οθόνη (contrast, φωτεινότητα, ρυθμό ανανέωσης…). Όμως αν την θέλετε ταυτόχρονα και για οθόνη αλλά και για τηλεόραση δεν είναι κακή επιλογή. Πχ για φοιτητές που δεν κάνουν εντατική χρήση υπολογιστή σίγουρα είναι μία πολύ οικονομική λύση για οθόνη και τηλεόραση μαζί.