H τηλεόραση SMARTTECH LE-2219D είναι μία πολύ οικονομική 22άρα τηλεόραση LED, την οποία στην Ελλάδα φέρνει ο όμιλος του e-shop.gr. Αυτή τη στιγμή (και γενικότερα αρκετά συχνά) υπάρχει σε προσφορά στα Crazy Sundays με τιμή στα 89.90, κάνοντάς την την οικονομικότερη 22αρα της αγοράς.

Για όσους δεν γνωρίζουν την εταιρία SMARTTECH, μάλλον όλοι, αυτό που μπορέσαμε να βρούμε είναι ότι πρόκειται για μία εταιρία με Ευρωπαϊκή έδρα στην Ρουμανία, που τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Κίνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά SMARTTECH LE-2219D


ΜοντέλοLE-2219D
ΕταιρίαSMART TECH
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Εγγύηση2 έτη
Τιμή90-120 ευρώ (e-shop.gr)
Διάμετρος οθόνης21.5 ίντσες
Αναλογία οθόνης16:9
Μέγιστη ανάλυση1920 * 1080 πίξελ
Φωτεινότητα200cd/m2
Αντίθεση3000:1
Γωνία θέασης178°X 178°
Χρώματα16.7 εκατομύρια
Χρόνος απόκρισης5ms
Audio system MPEG-1 layer1 B/G,D/K,I
Stereo ήχοςNICAM
Ισχύς ηχείων2 χ 3Watt
Πρόσθετα χαρακτηριστικάEqualizer (4 ρυθμίσεις), εφέ, PVR
Video DVB-T &DVB-C PAL SECAM
Συνδεσιμότητα
  • AV IN x 1
  • YUV x 1
  • Ακουστικά  x 1
  • USB x 1
  • VGA(D-Sub 15pin) x 1
  • PC Audio In x 1
  • SCART x 1
  • COAXIAL x 1
  • HDMI x 1
Διαστάσεις με την βάση578*123*380 χιλιοστά
Βάρος3.4 κιλά
Τάση λειτουργίας12V
Κλάση Α

Εντυπώσεις από TV SMARTTECH LE-2219D


Η SMART TECH LE-2219D είναι μία πάρα πολύ οικονομική «ανώνυμη» τηλεόραση που απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μία μικρή τηλεόραση για το δωμάτιο ή την κουζίνα. Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για μία τηλεόραση κορυφαίων επιδόσεων. Είναι προφανές ότι όταν αγοράζεις την οικονομικότερη τηλεόραση της αγοράς στην κατηγορία της, δεν περιμένεις να είναι και η καλύτερη. Είναι όμως και η χειρότερη; Μάλλον όχι.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Στην συσκευασία εκτός από την τηλεόραση υπάρχει ένα εγχειρίδιο χρήσης (λιτό), ένα τηλεκοντρόλ μαζί με 2 μπαταρίες ΑΑΑ, η πλαστική βάση σε 2 μέρη, μερικές βίδες και φυσικά το τροφοδοτικό με τάση εξόδου 12VDC και ρεύμα 3 αμπέρ.

Η συσκευασία δεν ήταν κακή, αλλά μάλλον χρησιμοποίησαν όσο λιγότερο φελιζόλ γίνεται.

Μέγεθος

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα γίνει αναφορά είναι το μέγεθός της. Αν δεν έχετε ξαναπάρει μικρή LCD τηλεόραση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή είναι Widescreen, το μέγεθός της είναι αρκετά πιο μικρό από μία 22αρα CRT (τηλεόραση «μπαούλο»,παλιάς τεχνολογίας). Έτσι αν θέλετε μία τηλεόραση με ανάλογο μέγεθος θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο (πάνω από 26″).

Ποιότητα εικόνας: 4/5

Η ποιότητα της εικόνας είναι μέτρια προς καλούτσικη. Σίγουρα υπάρχει σημαντική διαφορά με τα πολύ ακριβά, επώνυμα μοντέλα, όμως δεν την λες και κακή, τουλάχιστον όχι για τηλεόραση 90 ευρώ. Αν πηγαίνατε σε ένα κατάστημα που είχε 100 τηλεοράσεις ανοιχτές, μάλλον θα ήταν ανάμεσα σε αυτές με την χειρότερη εικόνα, όμως θα υπήρχαν αρκετά ακριβότερα μοντέλα που θα είχαν χειρότερη εικόνα από αυτήν της SMARTTECH.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην ανάλυση, η οποία είναι σχετικά καλή (Full HD) αλλά κυρίως στα χρώματα, τα οποία είναι λίγο πιο θαμπά από ότι πρέπει. Πάλι, δεν λέω ότι είναι άσχημη, αλλά αν έχετε συνηθίσει σε καλές LED, σίγουρα θα αισθανθείτε την διαφορά.

Η γωνία θέασης είναι αρκετά καλή (178 μοίρες υποστηρίζει ο κατασκευαστής) και πραγματικά από όποια γωνία και να δείτε δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην εικόνα.

Η μέγιστη φωτεινότητα είναι 200cd/m2  ,σχετικά καλό νούμερο, ενώ η αντίθεση 3000:1.

Ποιότητα ήχου: 2.5/5

Μάλλον εδώ είναι το πιο μεγάλο μειονέκτημα της SMART TECH. O ήχος δεν είναι καλός. Καταρχάς διαθέτει σχετικά αδύναμα ηχεία (2 χ 3 Watt), οπότε ακόμα και στο μέγιστο δεν είναι και πάρα πολύ δυνατά. Όμως δεν είναι η ένταση το μεγάλο πρόβλημα, αλλά η καθαρότητα του ήχου.

Ο ήχος ακούγεται σαν ήχος παλιά CRT, δηλαδή σχετικά κακός για τα σημερινά δεδομένα. Φυσικά δεν είναι τόσο κακός που η παρακολούθηση να είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα καλό δεν τον λες. Αυτό βέβαια λύνεται σχετικά εύκολα με κρυφά εξωτερικά ηχεία, αλλά μάλλον για την χρήση που έχει συνήθως μία τέτοια τηλεόραση δεν χρειάζεται.

Ρυθμίσεις / Ευκολία χρήσης: 4.5/5

Οι ρυθμίσεις που έχει είναι αρκετές και το μενού είναι αρκετά εύκολο και ευκρινές. Έτσι ακόμα και μεγαλύτερα άτομα, που δεν έχουν και τόσο σχέση με την τεχνολογία, δεν θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Το μενού διαθέτει και Ελληνική γλώσσα (η αρχική είναι στα Αγγλικά)

Η αναζήτηση των καναλιών γίνεται αυτόματα, ξεχωριστά για αναλογικό και ψηφιακό σήμα. Φυσικά διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή, οπότε απλώς συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στην υποδοχή για το coaxial.

Κάτι που είναι αρκετά θετικό είναι ότι διαθέτει και δυνατότητες media player με PVR. Με απλά λόγια για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό, μπορεί να παίξει ταινίες από USB stick (έχει υποδοχή στο πίσω μέρος) και μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε εγγραφή σε USB αποθηκευτικό μέσο, όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα τα απαραίτητα πλήκτρα υπάρχουν πάνω στο τηλεκοντρόλ (με χρωματικό διαχωρισμό), οπότε ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα δεν θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Υποδοχές / Συνδέσεις: 4.5/5

Οι υποδοχές που διαθέτει είναι αρκετές και σε αυτό το κομμάτι σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει περισσότερα. Φυσικά διαθέτει υποδοχή για καλώδιο κεραίας (coaxial), για HDMI, για VGA, για USB, για SCARTA, για ακουστικά, για 3πλο YUV, για AV In και για PC AUDIO. Ίσως με ένα ακόμα HDMI θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά για το μέγεθός της είναι αρκετές.

smart tech tv
Οι υποδοχές στο κάτω μέρος. Απο αριστερά προς τα δεξιά, DC port, θύρα 3.5 χιλ για ακουστικά, SCART, PC audio in, VGA (D-SUB) και HDMI

Οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε, ακόμα και για οθόνη υπολογιστή και τηλεόραση ταυτόχρονα.

Φυσικά έχει και δυνατότητα σύνδεσης με VESA.

Ποιότητα κατασκευής / Αξιοπιστία: 3/5

Η SMARTTECH δείχνει «φθηνή» σε όλους τους τομείς, από την συσκευασία, τα κουμπιά, μέχρι τα πλαστικά. Ακόμα και η βάση και το πως κουμπώνει πάνω στην τηλεόραση δείχνει ότι έχει αρκετές μικρό-ατέλειες.

Τα κουμπιά στο πλάι. Ακόμα και αυτά είναι λίγο «φθηνιάρικα»

Πάλι είναι κάτι που περιμένεις από μία τόσο φθηνή τηλεόραση. Τίποτα δεν είναι τόσο «χτυπητό» που να ενοχλεί, αλλά μην περιμένετε να την δώσετε προίκα στα εγγόνια σας.

Η αξιοπιστία της SMARTTECH είναι ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα. Είναι μία νέα και άγνωστη εταιρία, για την οποία δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο (Ελληνικό ή ξένο). Αυτό είναι κάτι που σίγουρα φοβίζει, αλλά υπάρχουν πολλές εταιρίες που εμφανίστηκαν από το πουθενά και μέσα σε λίγα χρόνια καθιερώθηκαν. Δεν νομίζω ότι η SMART TECH θα είναι μία τέτοια περίπτωση, αλλά η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι δεν έχει κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες φθηνές τηλεοράσεις της αγοράς, ακόμα και τις πιο επώνυμες. Σχεδόν όλες φασόν made in China είναι, πιθανώς από το ίδιο εργοστάσιο.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει εγγύηση. Η εγγύηση αν το πάρετε από το e-shop είναι 2 χρόνια και είναι του καταστήματος.

Τιμή / Value for Money: 5/5

H τιμή είναι σίγουρα το μεγαλύτερο προτέρημα αυτή της τηλεόρασης. Όπως είπαμε αυτή τη στιγμή έχει 90 ευρώ στα Crazy Sundays του e-shop.gr. Αυτή είναι μία προσφορά που την βγάζει κατά καιρούς και είναι με διαφορά η καλύτερη τιμή της αγοράς για 22άρα. Η κανονική της τιμή ήταν 130 ευρώ και μάλλον δεν αξίζει η αγορά της σε τέτοια τιμή.

Advertisement

Για 90 ευρώ ( και δωρεάν αντικαταβολή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος την επόμενη μέρα) όμως έχει πάρα πολύ καλό value for money. Παρότι δεν είναι η καλύτερη τηλεόραση της αγοράς, αυτά που προσφέρει για 90 ευρώ είναι υπεραρκετά.

Η 32αρα SmartTech που υπάρχει επίσης σε προσφορά. Προσοχή αυτή παρότι 32 είναι μόνο HD(720p) και όχι FULL HD (1080p).

Εκτός από αυτό το μοντέλο το e-shop έχει και ένα μεγαλύτερο με 32 ίντσες που είναι και αυτό σε προσφορά στα 130 ευρώ. Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος, h ανάλυση (η 32αρα είναι HD και όχι FHD) και η βάση.

Αν θέλετε να δείτε στο e-shop.gr την 22αρα μπορείτε να πατήσετε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε την 32αρα μπορείτε να πατήσετε εδώ

Προβλήματα

Μετά από 3 και κάτι χρόνια κάηκε το πάνελ (σημ. υπήρχαν μερικές αυξομειώσεις στη τάση του ρεύματος εκείνες τις ημέρες). Δυστυχώς δεν βρέθηκε ανταλλακτικό από τον τεχνίτη (όχι ότι θα άξιζε η αλλαγή του, απλώς για την αναφορά). Προφανώς δεν είναι καλό να καίγεται ένα πάνελ στα 3 και κάτι χρόνια σε μία τηλεόραση, όμως για Κινέζικη δεν περίμενα και πολύ περισσότερα.

Σύνοψη: Για τα λεφτά της δείχνει αρκετά καλή αγορά


Επειδή αυτή η τηλεόραση είναι σχετικά νέα και προέρχεται από μία σχετικά άγνωστη εταιρία, το αν αξίζει πραγματικά θα φανεί σε βάθος χρόνου, όμως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι για τα λεφτά της είναι αρκετά καλή αγορά.

Σίγουρα με 30-50 ευρώ παραπάνω αγοράζει κάποιος μία αρκετά πιο καλή τηλεόραση, αλλά με 90 ευρώ (αν την βρείτε στην ίδια προσφορά) δύσκολα θα βρείτε μία FHD 22αρα με ψηφιακό αποκωδικοποιητή και δυνατότητες media player.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Εύκολες ρυθμίσεις
  • Αρκετές υποδοχές
  • Δυνατότητα media player/pvr
Αρνητικά
  • Ποιότητα ήχου
  • Ποιότητα κατασκευής
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Vernee M5, ένα κινητό με λιγότερο από 100 ευρώ
Επόμενο άρθροMakeHuman, ένα πρόγραμμα 3D σχεδίασης ανθρώπινων μοντέλων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
7 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια