Μια σειρά από αρκετά ενδιαφέροντα project, σχετικά με την λειτουργία ενός Raspberry Pi με μπαταρία LiFePo, έχει ανεβάσει τον τελευταίο καιρό στο Hackaday ο χρήστης Oosterwijck. Ο ίδιος χρησιμοποίησε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία LiFePo (λιθίου-φωσφορικού σιδήρου) η οποία έχει τάση 3.2V. 

2543991472827917864Το καλό με τις LiFePo4 είναι ότι έχουν πολύ περισσότερους κύκλους και έχουν λίγο καλύτερες αντοχές στις υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κολλητά στο raspberry που μπορεί να ανεβάσει σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες. 

3992821439830785525Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, από μία τέτοια μπαταρία μόλις 550mAh κατάφερε να χρησιμοποιήσει ένα Raspberry Pi 3 σε φουλ ισχύ για περίπου μία ώρα. Σίγουρα όχι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αρκετά ικανό για να κάνετε αρκετές εξωτερικές εργασίες. 

Αλλά οι μπαταρίες LiFePo είναι επαναφορτιζόμενες και έχουν την ίδια λειτουργία όπως οι κοινές μπαταρίες, οπότε κάποιος μπορεί να τις αλλάξει εύκολα. Βέβαια το πιο ενδιαφέρον στο όλο project είναι η προσπάθεια του, να κάνει την μπαταρία ένα μικρό και οικονομικό UPS για το Raspberry. Κάτι το οποίο -για διάφορους λόγους- δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά σίγουρα είναι κάτι το οποίο μπορεί να ενδιαφέρει αρκετούς. 

Αν θέλετε να αγοράσετε έτοιμο όλο το εξάρτημα που κουμπώνει πάνω στο Raspberry Pi, μπορείτε να το κάνετε μέσω του tindie με  γύρω στα 40 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το project στην δημοσίευση στο Hackaday.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα ή και περισσότερα Raspberry Pi 3 οικονομικά, μπορείτε να το κάνετε από εδώ με 30-33 ευρώ το ένα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπλή τεχνική για ευλύγιστο ξύλο
Επόμενο άρθροUnboxing : Beelink GT1, ένα οικονομικό TvBox με αρκετές δυνατότητες

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια