Απλή τεχνική για ευλύγιστο ξύλο

0

απλή τεχνική για ευλύγιστο ξύλοΜια σχετικά απλή τεχνική για να κάνετε κομμάτια με ευλύγιστο ξύλο, έδειξε πρόσφατα στο κανάλι του στο Youtube ο Peter Brown. H ιδέα δεν είναι πρωτότυπη και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια από αρκετούς (ίσως και πολύ περισσότερο από τους Ιάπωνες). Ο ίδιος την «δανείστηκε» από έναν πολύ αξιόλογο σχεδιαστή και επιπλοποιό που ονομάζεται Seth Rolland  . 

selection_761Η τεχνική αυτή όπως είπαμε είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι μία ξυλουργική κορδέλα. Πιθανώς με λίγο προσοχή να μπορεί να γίνει και με δισκοπρίονο πάγκου, ενώ αν έχετε υπομονή και σταθερό χέρι ίσως ακόμα και μόνο με ένα σιγάτσο. 

selection_764Η λογική σε αυτή την τεχνική είναι να κόβεις εναλλάξ ένα κομμάτι ξύλου, αφήνοντας πάντα κάθε φορά ένα μικρό κομμάτι άκοφτο. Όλες οι κοπές πρέπει να γίνονται στην ακριβώς ίδια απόσταση. Γιαυτό το λόγο ο Peter Brown χρησιμοποιεί μερικά πηχάκια ίδιου παχους, τα οποία τα προσθέτει σε κάθε νέα κοπή. Έτσι δημιουργείται στο ξύλο ένα πρότυπο που θυμίζει λίγο ακορντεόν. 

corona-dining-table-1280x853-c-default
Μία από τις δημιουργίες του Seth Rolland με αυτή την πολύ έξυπνη τεχνική

Εκτός από όμορφο οπτικά, είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αρεκτές κατασκευές. Ο ίδιος ο Seth Rolland, έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική για να κατασκευάσει δεκάδες έπιπλα, αλλά και ο Peter Brown έφτιαξε ένα πολύ όμορφο ρολόι, ακολουθώντας αυτή την απλή τεχνική.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροIndustrial διακόσμηση με μπετόβεργες
Επόμενο άρθροΛειτουργία Raspberry Pi με μπαταρία LiFePo
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια