10 πρακτικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τα γυάλινα βαζάκια

0
10 πρακτικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα βαζάκιαΤα γυάλινα βαζάκια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε κουζίνας. Συνήθως τα βρίσκουμε δωρεάν από αγαθά που αγοράζουμε (μαγιονέζα,τουρσιά,σάλτσες…) αλλά μπορούμε και να τα αγοράσουμε αν θέλουμε. Είναι αρκετά φτηνά και κοστίζουν από 0.3 έως 5 ευρώ. 

Μερικές εταιρίες τροφίμων, προσφέρουν με τα προϊόντας τους αρκετά ξεχωριστά βαζάκια που είναι πραγματικά κρίμα να μείνουν αναξιοποίητα αφου καταναλωθεί το περιεχόμενο της συσκευασίας.  
Εκτός από τη κλασική χρήση που μπορεί να έχουν, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σχεδόν παντού.

1Θήκες αποθήκευσης στο μπάνιο

Η πρώτη ιδέα είναι μία αρκετά απλή λύση. Μπορείτε να μετατρέψετε τα βαζάκια σε όμορφες θήκες αποθήκευσης για το μπάνιο. Έτσι μπατονέτες, βαμβάκι, οδοντόβουρτσες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο θα είναι τακτοποιημένα και όμορφα. Στην φωτογραφία έχουν στερεωθεί με μεταλλικούς σφιγκτήρες για ποσιστικούς σωλήνες. Θα τους βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά είδη. Είναι αρκετά οικονομικοί. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλβανιζέ ταινία στήριξης την οποία θα βρείτε σε καταστήματα υδραυλικών και ηλεκτρολογικών.
Πηγή : lovelylittledetails

 

2Βαζάκια με κεριά

Μια όμορφη και πολύ πρακτική ιδέα είναι να μετατρέψετε τα βαζάκια σε βάσεις για κεριά. Σίγουρα θα έχετε δει ήδη αυτή την ιδέα σε κάποιο κατάστημα ή κάποια έκθεση με χειροποίητα προϊόντα. Φυσικά αυτό προυποθέτει ότι θα πρέπει να φτιάξετε τα κεριά μόνοι σας. Μπορέιτε να το κάνετε έυκολα λιώνοντας κάποιο έτοιμο και χρησιμοποιώντας έα φυτίλι.
Πηγή : somethingturquize

3Κάλυμμα για λάμπες

Ίσως μία από τις πιο όμορφες ιδέες σε αυτή τη λίστα είναι να μετατρέψετε τα βαζάκια σε γυάλινο κάλυμμα για φωτιστικά. Εδώ το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνετε την τρύπα στην οποία θα περάσει το ντουϊ. Ταιριάζουν απόλυτα με διακοσημτικές industrial λάμπες. Μόνο που θα πρέπει να προσέξετε αυτές οι λάμπες να είναι είτε τεχνολογίας LED είτε αν είναι πυρακτώσεως, να είναι με λίγα watt και να υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ της λάμπας και του γυαλιού από το βαζάκι. Τα βαζάκια δεν είναι από πυράντοχο γυαλί. Υπερβολική θερμότητα θα τα κάνει να γίνουν ξαφνικά κομμάτια.
Πηγή : woonblog

4Πολύχρωμες μολυβοθήκες

Αν έχετε αρκετά εξαρτήματα γραφείου και θέλετε ένα απλό και όμορφο τρόπο για να τα αποθηκεύσετε, τα γυάλινα βαζάκια μπορεί να σας βοηθήσουν. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη, μπορείτε να τα οργανώσετε ακόμα καλύτερα. Και αν θέλετε να τα κάνετε και λίγο πιο ξεχωριστά, τότε μπορείτε να τα χρωματίσετε εσωτερικά, όπως αυτά της φωτογραφίας.
Πηγή : koototmurut

5Τακτοποίηση μάλλινου νήματος

Αν σας αρέσει το πλέξιμο και δεν έχετε βρει κάποιο καλό τρόπο ώστε να αποθηκεύεται τα κουβάρια με το μαλλί χωρίς να μπερδεύονται, ίσως τα γυάλινα βαζάκια σας δώσουν την λύση. Με μία μικρή τρύπα στο καπάκι, μπορείτε να χρησιμοποιείται το κουβάρι χωρίς να μπερδέυεται.
Πηγή : Homemadesimple

6Κάδρα για φωτογραφίες

Μία εντελώς πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τα βαζάκια ως μικρά κάδρα για φωτογραφίες. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη βάση, στην οποία θα μπαίνουν χωνευτά τα βαζάκια. Βέβαια σε μεγάλα βαζάκια θα δυσκολευθείτε να κάνετε τόσο μεγάλες τυφλές κυκλικές τρύπες. Μόνο ποτηροτρύπανα θα βρείτε για τρύπες μεγαλύτερες των 80-100 χιλιοστών διάμετρο. 
Πηγή : Photojojo

 


7Αλατιέρα / Πιπεριέρα

Μια ακόμα πολύ απλή και πολύ χρηστική ιδέα, είναι να μετατρέψετε τα παλιά βαζάκια σε δοχεία μπαχαρικων με τρύπες (τύπου αλατιέρα). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τις τρύπες με ένα μικρό τρυπάνι ή με ένα σουβλί. Και στις δύο τις περιπτώσεις θα πρέπει να το κάνετε από την εξωτερική πλευρά και να καθαρίσετε μετά το εσωτερικό, γιατί θα έχει μια μικρή παραμόρφωση. Σημαντικός παράγοντας είναι και το καπάκι. Θα πρέπει να είναι αλουμινίου ή τσίγκινο λεπτό όπως αυτό στην φωτογραφία. Στα βιδωτά αεροστεγή μεταλλικά είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνει.
Πηγή : TheBurlapBag

 

8Γλαστράκια για φυτά

Μια ακόμα πολύ όμορφη ιδέα για γυάλινα βαζάκια, είναι να τα μετατρέψετε σε μικρά γλαστράκια. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανονικά φυτά, θα πρέπει να δημιουργήσετε μία τρύπα αποστράγγισης. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, απλώς απαιτεί δράπανο και ειδικό τρυπάνι για τρύπες σε γυαλί. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μέσα παχύφυτα που δεν απαιτούν συνεχή πότισμα.  
Πηγή : foodfamilyfinds

 

9Terrariums σε γυάλινα βαζάκια


Τα terrariums είναι μικροσκοπικοί αυτόνομοι βιότοποι. Με την προσθήκη των κατάλληλων υλικών και των κατάλληλων φυτών (συνήθως κάποιο είδος παχύφυτου) μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό και όμορφο terrarium σε ένα γυάλινο βαζάκι.

Πηγή : homedepot

10Βάζο για λουλούδια


Για τέλος, ίσως η πιο απλή και κοινή λύση. Μπορείτε να κάνετε τα βαζάκια σας, βάζο για λουλούδια. Για λίγο καλύτερα αισθητικό αποτέλεσμα μπορείτε να τα βάψετε όπως τα συγκεκριμένα στην φωτογραφία έχουν βαφεί με λάτεξ σπρέι εξωτερικά και το σχέδιο έχει γίνει με ειδικό αφρό καλλιτεχνίας.

Πηγή : yesterdayontuesday

 


Αν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να βγάλετε τις κολλημένες ετικέτες από τα γυάλινα βαζάκια, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.