Πως αφαιρούμε τις ετικέτες από τα πλαστικά δοχεία

1
 
popcorn-chicken-tubsΕίναι αρκετοί αυτοί που για διάφορους λόγους κρατάνε τα πλαστικά δοχεία από διάφορες συσκευασίες. Αντικείμενα που αλλιώς θα κατέληγαν στα σκουπίδια, μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα πλαστικά δοχεία γιαουρτιού. Μπορείτε να τα κάνετε από γλαστράκι για μυρωδικά μέχρι πορτατίφ αν θέλετε. 

 

Πως αφαιρούμε τυπωμένη ετικέτα

Τις περισσότερες φορές, τα πλαστικά δοχεία έχουν πλαστική ετικέτα η οποία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ένα ψαλίδι. Κάποιες άλλες όμως φορές, είναι τυπωμένη η ετικέτα πάνω στο πλαστικό. Έτσι αν θέλουμε το πλαστικό δοχείο να έχει κάποια χρήση που να απαιτεί να είναι λευκό, θα πρέπει να το καθαρίσουμε. 
 
acetoneΟ καθαρισμός της ετικέτας είναι πάρα πολύ απλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ασετόν ή διαλυτικό (το νίτρου είναι το πιο δυνατό). Βάζετε λίγο ασετόν πάνω σε μια παλιά πετσέτα και τρίβετε ελαφρά το πλαστικό. Σχεδόν με ένα πέρασμα θα έχει φύγει όλο το μελάνι από το πλαστικό δοχείο και θα είναι πλέον πεντακάθαρο. 
Το ασετόν μπορείτε να το βρείτε είτε σε καταστήματα καλλυντικών ως αφαιρετικό βαφής νυχιών είτε σε χρωματοπωλεία (σε πιο μεγάλη και οικονομική συσκευασία).

 

Πως αφαιρούμε αυτοκόλλητη ετικέτα

Εκτός από τις τυπωμένες, συχνό φαινόμενο είναι και οι αυτοκόλλητες ετικέτες. Οι αυτοκόλλητες ετικέτες πολλές φορές αφαιρούνται εύκολα, απλώς με ένα τράβηγμα. Μερικές όμως έχουν χρησιμοποιούν πιο ισχυρή κόλλα και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν χωρίς την απαραίτητη προεργασία. Οι μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αρκετοί. Οι πιο διαδεδομένοι είναι ο ατμός, η σαπουνάδα, τα ειδικά σπρέι και το WD40.

Αφαίρεση με χρήση ατμού

Με τη βοήθεια του ατμού μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την ετικέτα. Ο ατμός (λόγω της θερμοκρασίας που έχει) έχει την ιδιότητα να “μαλακώνει” τις περισσότερες κόλλες και έτσι θα μπορέσετε να αφαιρέσετε την ετικέτα με ένα τράβηγμα. Ο ατμοκαθαριστής είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά.

Αφαίρεση ετικέτας με χρήση σαπουνάδας

Σε μια λεκάνη βάζετε λίγο υγρό πιάτων και το γεμίζετε με ζεστό νερό. Το ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί καλά το υγρό πιάτων και να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Βάζετε μέσα στη λεκάνη τα πλαστικά και τα αφήνετε για μερικές ώρες. 
Μετά απλώς αφαιρείτε τις ετικέτες (αν δεν έχουν αποκολληθεί ήδη μόνες τους).

Αφαίρεση ετικέτας με ειδικά σπρέι

 
labeloffSprayΣτην αγορά κυκλοφορούν ειδικά σπρέι που αφαιρούν τις ετικέτες. Ουσιαστικά αδρανοποιούν την κόλλα και έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε την ετικέτα με ένα τράβηγμα. Είναι αρκετά αποτελεσματικά και έχουν κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Αφαίρεση ετικέτας με σπρέι WD40

 
WD40To WD40 είναι ένα “μαγικό” λιπαντικό σπρέι που έχει δεκάδες χρήσεις. Μια από αυτές είναι και η αφαίρεση ετικετών. Απλώς ψεκάζετε την ετικέτα με WD40, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να δράσει και μετά απλώς αφαιρείτε την ετικέτα με ένα τράβηγμα.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟδηγός αγοράς για λουκέτα, διαφορές και χρήσεις
Επόμενο άρθροΤι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες των ρούχων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια