Το σκούπισμα είναι σίγουρα μία από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού. Καθημερινά πρέπει να χαλάτε αρκετό από τον χρόνο σας, για να μαζεύετε την σκόνη και ότι άλλο έχει πέσει στο πάτωμα. Και αν το σπίτι είναι μεγάλο και είναι σε ισόγειο ή χαμηλό όροφο με θέα σε δρόμο, ο χρόνος αυτός είναι πολύ περισσότερος.

Σε αυτό το αιώνιο πρόβλημα που ταλανίζει γενιές εργένηδων, νοικοκυρών αλλά και φαντάρων, έρχεται να δώσει λύση η ανάπτυξη της τεχνολογίας, με την δημιουργία της έξυπνης σκούπας. Οι έξυπνες σκούπες, είναι αυτόματες επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές σκούπες, που καθαρίζουν μόνες τους το σπίτι, χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη βοήθεια.

Η τεχνολογία αυτή δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια. Αλλά οι πρώιμες έξυπνες σκούπες, είχαν μερικά σημαντικά ελαττώματα που τις κάναν μη χρηστικές. Όμως πλέον, στην αγορά κυκλοφορούν πραγματικά έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες, που μπορούν να καθαρίσουν κάθε σπίτι, χωρίς καμία απολύτως ενέργεια από τον ιδιοκτήτη.

iLife X5, μία οικονομική έξυπνη ηλεκτρική σκούπαΜία από αυτές είναι και η iLife X5 από την Κινέζικη εταιρία Chuwi. H Chuwi, μπορεί να μην είναι και τόσο γνωστή στο Ελληνικό κοινό, αλλά θεωρείται μία από τις πιο εξελισσόμενες Κινέζικες εταιρίες με προϊόντα τεχνολογίας.

iLife X5, μία οικονομική έξυπνη ηλεκτρική σκούπαΗ iLife X5, διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου με αυτονομία 90 λεπτών και αυτόματο σύστημα φόρτισης. Δηλαδή, όταν τελειώνει η μπαταρία, θα βρει μόνη της το φορτιστή και θα συνδεθεί αυτόματα σε αυτόν ώστε να φορτίσει (φυσικά θα πρέπει ο φορτιστής να είναι σε προσβάσιμο σημείο).

iLife X5, μία οικονομική έξυπνη ηλεκτρική σκούπαΈχει διπλό σύστημα με αισθητήρες (μηχανικό αλλά και με υπέρυθρες) για αποφυγής σύγκρουσης , ώστε να αποφεύγει τα χτυπήματα σε έπιπλα και τοίχους, ενώ διαθέτει και αισθητήρες στο κάτω μέρος για να αποφεύγει τις πτώσεις όταν φτάνει στην άκρη ενός υπερυψωμένου σημείου.

iLife X5, μία οικονομική έξυπνη ηλεκτρική σκούπαΕπίσης διαθέτει και  ένα ειδικό σύστημα «φράχτη», που σας επιτρέπει να ορίζετε αόρατα όρια, από τα οποία δεν θα μπορεί να περάσει η iLife. Έτσι για παράδειγμα αν έχετε σφουγγαρίσει ή υπάρχει ένα σημείο που απλά δεν θέλετε να περάσει η σκούπα, βάζετε τον ηλεκτρονικό φράχτη και είστε ήσυχος.

Είναι αρκετά δυνατή με δύναμη απορρόφησης έως 850 pA, ενώ είναι σχετικά αθόρυβη  (40dB).

Κάτι που σίγουρα θα πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι έχει την δυνατότητα να λειτουργεί και σε κλίση έως 15%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν στο σπίτι ή στο χώρο υπάρχει κάποιο κεκλιμένο επίπεδο, καθώς είναι κάτι που αρκετές έξυπνες σκούπες έχουν πρόβλημα.

ILIFE_X5_Expini_skoupa_12Μπορεί να κάνει απλό σκούπισμα  και στεγνό ή ακόμα και υγρό σφουγγάρισμα. Φυσικά το σφουγγάρισμα που κάνει, είναι επιφανειακό και δεν μπορεί να αφαιρέσει κολλημένα λίπη ή δύσκολους λεκέδες.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, έχει δυνατότητα καθαρισμού σε χώρους έως 180 τετραγωνικά μέτρα, ακόμα και σε ξεχωριστά δωμάτια.


Συνοψίζοντας

Η iLife X5 είναι μία αρκετά καλή και οικονομική έξυπνη σκούπα, που σας επιτρέπει να καθαρίσετε αυτόματα το χώρο σας, ακόμα και όταν λείπετε. Είναι ιδανική για σπίτια, καταστήματα ακόμα και μεγάλους πολυχώρους.

Το χαμηλό της προφίλ, της επιτρέπει να καθαρίζει ακόμα και εκεί που η κανονική σκούπα δεν φτάνει (πχ κάτω από καναπέδες), ενώ η αυτονομία των 90 λεπτών που έχει είναι αρκετή σχεδόν για κάθε σπίτι.

Η αυτόματη φόρτιση, όταν πέσει η μπαταρία, καθώς και οι ειδικοί αισθητήρες που αποτρέπουν συγκρούσεις αλλά και πτώσεις, την κάνουν ιδανική για λειτουργία ακόμα και όταν λείπετε από το σπίτι.

Με κόστος περίπου 110 ευρώ σε προσφορά, σίγουρα είναι πιο ακριβή από τα απλά ρομπότ σκούπες, αλλά πολύ πιο οικονομική από τα αντίστοιχα μοντέλα με τις ίδιες δυνατότητες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα οικονομικό laptop που κοστίζει λιγότερο από 90 ευρώ
Επόμενο άρθροΠως να πάρετε μερική screenshot από το κινητό σας με μία δωρεάν εφαρμογή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια