Review: Ψηφιακός καθαριστής υπερήχων 3 λίτρων GT-SONIC

0
καθαριστής υπερήχων gt sonic 3L

Ο καθαριστής υπερήχων είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί υπερήχους για να καθαρίσει διάφορους δύσκολους λεκέδες από ευαίσθητες ή απρόσιτες επιφάνειες. Υπάρχουν αρκετοί τύποι στην αγορά, με τους μεγάλους επαγγελματικούς να κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. Ο συγκεκριμένος που θα δούμε σε αυτό το άρθρο, είναι ένας σχετικά μικρός, οικονομικός καθαριστής. Η χωρητικότητά του είναι 3 λίτρα και είναι ανοξείδωτος. Ας τον δούμε αναλυτικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά καθαριστή υπερήχων GT Sonic 3L


ΜοντέλοGT SONIC 3L
ΤύποςΚαθαριστής υπερήχων
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή60-120 ευρώ
Ισχύς αντίστασης100 Watt
Ισχύς υπερήχων100 Watt
Χωρητικότητα δοχείου3 λίτρα
Υλικό κατασκευήςΑνοξείδωτο ατσάλι 304
Ρύθμιση θερμοκρασίας0 έως 80 βαθμούς κελσίου
Ρύθμιση χρονόμετρου1 έως 99 λεπτά
ΠρόσθεταΑνοξείδωτο καλάθι
Διαστάσεις δοχείου24 χ 14 χ 10 εκατοστά
Διαστάσεις προϊόντος27 χ 17 χ 24 εκατοστά

 

Λίγα λόγια για τους καθαριστές υπερήχων


Τώρα για όσους είναι εντελώς άσχετοι με τους καθαριστές υπερήχων θα πρέπει να πούμε δύο λόγια για την λειτουργία τους. Πάντα θα έχουν ένα υδατοστεγές δοχείο, το οποίο γεμίζουμε με κάποιο υγρό. Το υγρό είναι συνήθως νερό με ή και χωρίς κάποιο συμπυκνωμένο καθαριστικό υγρό. Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά συμπυκνωμένα υγρά ειδικά για καθαριστές υπερήχων. 

Το μηχάνημα διαθέτει μία ειδική συσκευή η οποία στέλνει υπερήχους στο δοχείο με το υγρό. Οι υπέρηχοι, με την βοήθεια του υγρού το οποίο δρα σαν φορέας, καταφέρνουν να απομακρύνουν τα ξένα σώματα από το αντικείμενο. 

Η βασική του χρήση είναι σε ευαίσθητα αντικείμενα (ηλεκτρονικές πλακέτες, κοσμήματα, ρολόγια…) και σε αντικείμενα με εσωτερικές κοιλότητες ή αγωγούς (μηχανικά μέρη, καρμπυρατέρ…), οπού είναι αδύνατο να καθαριστούν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. 

Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα μοντέλα αφορούν κυρίως το μέγεθος, την ισχύ των υπερήχων και την ισχύ της αντίστασης που θερμαίνει το δοχείο.

Εντυπώσεις από καθαριστή υπερήχων GT Sonic 3L


Ο GT Sonic 3L είναι ένας οικονομικός καθαριστής υπερήχων. Είναι Κινέζικης κατασκευής και είναι σχετικά μικρός σε μέγεθος. Είναι φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι (τύπου 304) και διαθέτει ψηφιακή ρύθμιση.

Το μέγεθος αυτό είναι ιδανικό για κοσμήματα, μικρές πλακέτες, καρμπιρατέρ και γενικότερα μικρά σε μέγεθος εξαρτήματα. Δεν μπορεί να χωρέσει μητρική υπολογιστή, τουλάχιστον όχι όλη απευθείας. 

Διαθέτει αντίσταση 100 WATT που επιτρέπει μέγιστη ρύθμιση θερμοκρασίας έως 80 βαθμούς Κελσίου. Επειδή τα 100 Watt δεν είναι και πάρα πολλά, αργεί λίγο να ανέβει η θερμοκρασία. 

H ισχύς των υπερήχων είναι και αυτή 100 WATT, σίγουρα όχι και πολύ μεγάλη, αλλά το μέγεθος του δοχείου είναι σχετικά μικρό. Σημασία σε αυτά έχει το αποτέλεσμα και ο GT SONIC δουλεύει. Φυσικά απαιτείται περισσότερος χρόνος, αλλά δουλεύει. 

 

Η ρύθμιση της λειτουργίας γίνεται από το διπλό ψηφιακό καντράν και είναι ανεξάρτητη. Έτσι μπορείτε να έχετε την αντίσταση να δουλεύει μόνη της ή μόνο τους υπερήχους ή και τα δύο μαζί.

Ο χρονοδιακόπτης έχει μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή τα 99 λεπτά και η επιλογή γίνεται ανά λεπτό. Όταν ξεκινάει και όταν σταματάει η λειτουργία υπάρχει δυνατό ηχητικό σήμα.

Δυστυχώς σε αυτό το μέγεθος δεν υπάρχει βρυσάκι αποστράγγισης, οπότε θα πρέπει να το αναποδογυρίζετε άμα θέλετε να αδειάσετε το δοχείο. Στο δοχείο υπάρχει και ειδικό μεταλλικό καλάθι ώστε τα αντικείμενα να μην ακουμπούν στην βάση.

Δυστυχώς είναι αρκετά θορυβώδες. Χωρίς το καπάκι o θόρυβος είναι αρκετά ενοχλητικός. Το βουητό είναι έντονο και σίγουρα δεν συστήνεται η χρήση του με αυτόν τον τρόπο για μεγάλο διάστημα. Με το καπάκι καλά κλεισμένο, πάλι υπάρχει θόρυβος αλλά είναι πολύ πιο ανεκτός.

Στην συσκευασία υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά

Αγγλικό φις

Το συγκεκριμένο μοντέλο επειδή αγοράστηκε από Αγγλική αποθήκη διαθέτει Αγγλικό φις. Το καλώδιο είναι αποσπώμενο και είναι το κλασσικό τριπλό καλώδιο τροφοδοσίας που έχουν τα τροφοδοτικά, οι υπολογιστές και γενικότερα αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές. Οπότε αν πάρετε το ίδιο μοντέλο ή βρίσκετε ένα τέτοιο καλώδιο με ευρωπαϊκό φις ή ένα απλό μετατροπέα πρίζας που κοστίζει 1-2 ευρώ.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να τον βρείτε


Ο καθαριστής υπερήχων GT Sonic 3L είναι ένα εργαλείο το οποίο – μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά. Τον συγκεκριμένο τον πήραμε από την Αγγλική αποθήκη του Gearbest, με τιμή περίπου 60-75 ευρώ (αναλόγως την προσφορά). Πατήστε εδώ για να τον δείτε στο Gearbest

O χρόνος παράδοσης ήταν περίπου μία εβδομάδα με αποστολή με DHL και επειδή έρχεται από Αγγλία δεν υπάρχει καμία περίπτωση τελωνείου. Αν το αγοράσετε μόνο του τα μεταφορικά είναι λίγο πάνω από 20 ευρώ, αλλά αν αγοράσετε κάτι ακόμα από την ίδια αποθήκη, τότε τα μεταφορικά μειώνονται αρκετά.

Ο ίδιος καθαριστής υπερήχων υπάρχει και στο ebay (είναι αρκετά πιο ακριβός από Gearbest και Amazon) αλλά και το Αγγλικό Αmazon  (περίπου 90 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά).

Αν δεν έχετε ξανακάνει αγορές από Gearbest, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό πρώτα.

Σύνοψη


Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Έλεγχος θερμοκρασίας
  • Ψηφιακό καντράν
  • 100% ανοξείδωτο
Αρνητικά
  • Θορυβώδες
  • Δεν έχει βρυσάκι απορροής
  • Δεν είναι τόσο δυνατό όσο τα ακριβά επαγγελματικά μοντέλα
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY μαχαίρια και τάκοι στραντζοπρέσας φτιαγμένα με 3D εκτυπωτή
Επόμενο άρθροDIY πιστόλι αμμοβολής από πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια