10 Πρωτότυπες ιδέες για ζαρντινιέρα

0
 
10 πρωτότυπες ιδέες για ζαρντινιέρα

Οι ζαρντινιέρες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κήπου. Προσφέρουν ομορφιά και ευκολία. Πολλές φορές όμως οι εμπορικές, είτε είναι πολύ ψεύτικες και χαλάνε γρήγορα (πχ οι πλαστικές) ή είναι αρκετά ακριβές (όπως οι εμπορικές από εμποτισμένο ξύλο).

Μπορείτε όμως αν θέλετε να φτιάξετε στα δικά σας μέτρα πολύ οικονομικά, μόνοι σας πρωτότυπες ζαρντινιέρες.

Ζαρντινιέρα από πλάκες αυλής

100_8911

Πρακτική και εύκολη λύση για τη δημιουργία ζαρντινιέρας από τσιμεντένιες πλάκες πλακόστρωσης. Οι συγκεκριμένες είναι αρκετά οικονομικές και βγαίνουν σε 2-3 διαστάσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμεντένιο μπουρί για καμινάδα, αν βαρίεστε να κολλάτε.
Πηγήbystephanielynn


 

Ζαρντινιέρα από μπανιέρα

519a4a5274c5b6687a0004fa._w.450_h.338_s.fit_

Πολύ έξυπνη ιδέα για τη μετατροπή μιας παλιάς μπανιέρας σε μια μεγάλη ζαρντινιερα. Ιδανική ακόμα και για μικρούς θάμνους.
Πηγήapartmenttherapy


 

Ζαρντινιέρα από παλιά συρταριέρα

jen9

Πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Πολλαπλή ζαρντινιέρα από παλιά συρταριέρα. Πολύ εύκολη στη υλοποίηση. Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο γεωύφασμα και να περάσετε κάποιο συντηρητικό το ξύλο για να μην σαπίσει αμέσως.
Πηγήrefunkmyjunk


 

Μικρή ζαρντινιέρα από υδρορροή

GutterGarden-nov5

Μια πολύ εύκολη και χρήσιμη λύση για τη δημιουργία μικρών ζαρντινιέρων είναι η υδρορροή. Σχεδόν ελάχιστη εργασία απαιτείται. Ιδανική για λουλούδια μικρά λαχανικά και μαρουλοειδή. Το βασικό της προσόν είναι ότι υπάρχουν στο εμπόριο στηρίγματα έτοιμα για κάθετη τοποθέτηση σε τοίχο.
Πηγή : nestinstyle


 

Ζαρντινιέρες από τσιμπεντόπλιθες

DIY-Planter

Μια πολύ καλή ιδέα για τη δημιουργία κάθετου κήπου με τη χρήση τσιμπεντόπλιθων. Φυσικά μην εμπιστευθείτε μόνο το βάρος της τσιμεντόπλιθας, γιατί αυτό αν δεν χρησιμοποιήσετε κάποιο «συνδετικό» υλικό, αυτό θα πέσει με ένα καλό κούνημα. Η πιο απλή λύση είναι να το χτίσετε με λευκό τσιμέντο, αν και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες μεθόδους. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κονίαμα ή κόλλα, μπορείτε να το κάνετε και με κρυφές ντίζες οι οποίες θα δένουν σε ούπα στο πάτωμα. Επίσης θα πρέπει να βάλετε κάποιο κυπελάκι ή να σφραγίσετε το εσωτερικό της τσιμεντόπλιθας, γιατί θα δεν κρατάει καθόλου την υγρασία και θα «ποτίσει» στο εξωτερικό μέρος μέσα σε λίγες μέρες.
 


 

Ζαρντινιέρα από ξύλινο καφάσι φρούτων

container-herb-garden-basics0

Απλή και εύκολη λύση για τη δημιουργία ζαρντινιέρας. Ένα απλό ξύλινο καφάσι από φρούτα, μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε ρουστίκ ζαρντινιέρα. Φυσικά χρειάζεται γεωύφασμα και βερνίκι εμποτισμού ή κάποια άλλη προφύλαξη για να μην σαπίσει.
Πηγή : herbgardenpassion


 

Ζαρντινιέρες από λάστιχα αυτοκινήτου

F1DX6VGFW4JTZLU.MEDIUM

Ίσως όχι η πιο καλαίσθητη λύση για τη δημιουργία μιας ζαρντινιέρας, αλλά είναι εύκολη και έχει μηδενικό κόστος. Βέβαια δε νομίζω ότι συνίσταται για φύτεμα λαχανικών ή οτιδήποτε πρόκειται να καταναλωθεί.
Πηγή : Instuctables


 

Ζαρντινιέρα από μπαούλο

3460ad4acc55601da3c293ee9bb0eb06

Παλιά μπαούλα γίνονται πολύ εύκολα μεγάλες ζαρνινιέρες.Ιδιαίτερα καλαίσθητη κατασκευή.


 

Ζαρντινιέρα από καρότσι κήπου

images

Απλή και εύκολη λύση, αν έχετε ήδη κάπου ένα παλιό καρότσι. Έχει το θετικό ότι μπορεί να μετακινηθεί πολύ εύκολα όπου θέλουμε. Το μεγάλο μέγεθος που έχουν συνήθως τα καρότσια το κάνει ιδανικό για πολλές φυτά.


 

Ζαρντινιέρα από παλέτα

pallet-vertical-planter-17

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η ζαρντινιέρα από παλέτες.Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα για κάνετε μια ζαρντινιέρα. Μια πολύ απλή χωρίς σχεδόν καθόλου μετατροπή είναι αυτός της φωτογραφίας. Αλλά μπορείτε με τα ξύλα της παλέτας να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.

Μπορείτε να δείτε πολλές άλλες ιδέες για κατασκευές από παλέτες εδώ

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.