10 Πρωτότυπες ιδέες για ζαρντινιέρα

0
10 πρωτότυπες ιδέες για ζαρντινιέρα
Οι ζαρντινιέρες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κήπου. Προσφέρουν ομορφιά και ευκολία. Πολλές φορές όμως οι εμπορικές, είτε είναι πολύ ψεύτικες και χαλάνε γρήγορα (πχ οι πλαστικές) ή είναι αρκετά ακριβές (όπως οι εμπορικές από εμποτισμένο ξύλο).

Μπορείτε όμως, αν θέλετε, να φτιάξετε μόνοι σας στα δικά σας μέτρα πολύ οικονομικά,  πρωτότυπες ζαρντινιέρες.

1Ζαρντινιέρα από πλάκες αυλής

Πρακτική και εύκολη λύση για τη δημιουργία ζαρντινιέρας από τσιμεντένιες πλάκες πλακόστρωσης. Οι συγκεκριμένες είναι αρκετά οικονομικές και βγαίνουν σε 2-3 διαστάσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμεντένιο μπουρί για καμινάδα, αν βαρίεστε να κολλάτε.
Πηγήbystephanielynn


 

2Ζαρντινιέρα από μπανιέρα

Πολύ έξυπνη ιδέα για τη μετατροπή μιας παλιάς μπανιέρας σε μια μεγάλη ζαρντινιερα. Ιδανική ακόμα και για μικρούς θάμνους.
Πηγήapartmenttherapy


 

3Ζαρντινιέρα από παλιά συρταριέρα

Πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Πολλαπλή ζαρντινιέρα από παλιά συρταριέρα. Πολύ εύκολη στη υλοποίηση. Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο γεωύφασμα και να περάσετε κάποιο συντηρητικό το ξύλο για να μην σαπίσει αμέσως.
Πηγήrefunkmyjunk


 

4Μικρή ζαρντινιέρα από υδρορροή

Μια πολύ εύκολη και χρήσιμη λύση για τη δημιουργία μικρών ζαρντινιέρων είναι η υδρορροή. Σχεδόν ελάχιστη εργασία απαιτείται. Ιδανική για λουλούδια μικρά λαχανικά και μαρουλοειδή. Το βασικό της προσόν είναι ότι υπάρχουν στο εμπόριο στηρίγματα έτοιμα για κάθετη τοποθέτηση σε τοίχο.
Πηγή : nestinstyle


 

5Ζαρντινιέρες από τσιμπεντόπλιθες

Μια πολύ καλή ιδέα για τη δημιουργία κάθετου κήπου με τη χρήση τσιμπεντόπλιθων. Φυσικά μην εμπιστευθείτε μόνο το βάρος της τσιμεντόπλιθας, γιατί αυτό αν δεν χρησιμοποιήσετε κάποιο «συνδετικό» υλικό, αυτό θα πέσει με ένα καλό κούνημα. Η πιο απλή λύση είναι να το χτίσετε με λευκό τσιμέντο, αν και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες μεθόδους. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κονίαμα ή κόλλα, μπορείτε να το κάνετε και με κρυφές ντίζες οι οποίες θα δένουν σε ούπα στο πάτωμα. Επίσης θα πρέπει να βάλετε κάποιο κυπελάκι ή να σφραγίσετε το εσωτερικό της τσιμεντόπλιθας, γιατί θα δεν κρατάει καθόλου την υγρασία και θα «ποτίσει» στο εξωτερικό μέρος μέσα σε λίγες μέρες.
 


 

6Ζαρντινιέρα από ξύλινο καφάσι φρούτων

Απλή και εύκολη λύση για τη δημιουργία ζαρντινιέρας. Ένα απλό ξύλινο καφάσι από φρούτα, μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε ρουστίκ ζαρντινιέρα. Φυσικά χρειάζεται γεωύφασμα και βερνίκι εμποτισμού ή κάποια άλλη προφύλαξη για να μην σαπίσει.
Πηγή : herbgardenpassion


 

7Ζαρντινιέρες από λάστιχα αυτοκινήτου

Ίσως όχι η πιο καλαίσθητη λύση για τη δημιουργία μιας ζαρντινιέρας, αλλά είναι εύκολη και έχει μηδενικό κόστος. Βέβαια δε νομίζω ότι συνίσταται για φύτεμα λαχανικών ή οτιδήποτε πρόκειται να καταναλωθεί.
Πηγή : Instuctables


 

8Ζαρντινιέρα από ξύλινο μπαούλο

Παλιά μπαούλα γίνονται πολύ εύκολα μεγάλες ζαρνινιέρες.Ιδιαίτερα καλαίσθητη κατασκευή.


 

9Ζαρντινιέρα από καρότσι κήπου

Απλή και εύκολη λύση, αν έχετε ήδη κάπου ένα παλιό καρότσι. Έχει το θετικό ότι μπορεί να μετακινηθεί πολύ εύκολα όπου θέλουμε. Το μεγάλο μέγεθος που έχουν συνήθως τα καρότσια το κάνει ιδανικό για πολλές φυτά.


 

10Ζαρντινιέρα από παλέτα

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η ζαρντινιέρα από παλέτες.Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα για κάνετε μια ζαρντινιέρα. Μια πολύ απλή χωρίς σχεδόν καθόλου μετατροπή είναι αυτός της φωτογραφίας. Αλλά μπορείτε με τα ξύλα της παλέτας να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.

Μπορείτε να δείτε πολλές άλλες ιδέες για κατασκευές από παλέτες εδώ

Προηγούμενο άρθροΒάψιμο ρούχων με τον ήλιο
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός και συντήρηση σε αλυσοπρίονο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια