Για το βάψιμο ρούχων με τις παραδοσιακές χημικές βαφές, έχουμε κάνει ένα πολύ εκτενές άρθρο σε αυτή την σελίδα (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Είναι σχετικά απλό και μπορεί να το κάνει ο καθένας. Όμως είναι μια μέθοδος με την οποία μπορείτε να βάψετε ολόκληρο το ρούχο (ή ένα ενιαίο κομμάτι).
Τι γίνεται αν θέλετε να βάψετε μόνο ένα σημείο ή να φτιάξετε μία στάμπα; Ίσως αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική, με το βάψιμο ρούχων με τον ήλιο να είναι η λύση. Είναι μια νέα ευρεσιτεχνία από την εταιρία LumiΜια εταιρία που ξεκίνησε τη προσπάθεια της μέσα από την πλατφόρμα crowdfunding του Kickstarter. Αφού έγινε επιτυχώς η χρηματοδότηση, το προϊόν έχει γίνει πλέον εμπορικό.

Η τεχνική είναι πολύ ενδιαφέρον και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται, είναι το προϊόν που πρέπει να αγοράσεις από τη εταιρία τους και έκθεση στο ήλιο. Δεν συστήνεται για ολική βαφή ρούχων (καθώς είναι σίγουρα πιο ακριβό από τις συμβατικές βαφές) αλλά κυρίως για τη δημιουργία σχεδίων και σταμπών πάνω σε ρούχα.

Υλικάβάψιμο ρούχων με τον ήλιο

  • Ρούχο
  • Βαφή από τη Lumi
  • Σχέδιο
  • Ήλιος
  • Χαρτοταινία

 

Διαδικασία

FLC7ZIMHMVJ1HMH.MEDIUMΜε μια χαρτοταινία κάνετε το περίγραμμα του σχεδίου που θα βαφτεί (αν χρειάζεται)

F98LBYXHMVJ1HMI.MEDIUM FYGYM50HMVJ1HMM.MEDIUM

Απλώστε τη βαφή σε όλο το κομμάτι εντός του περιγράμματος

FF5083JHMVJ1HMN.MEDIUMΒάλτε το σχέδιο που θέλετε για αρνητικό πάνω στη βαφή στο σημείο που θέλετε.

FEFGFYFHMVJ1HMP.MEDIUMΕκθέσατε το στον ήλιο για 10-15 λεπτά.
Ανά διαστήματα αλλάξτε του πλευρά, για να μη δημιουργηθούν σκιές ή διαφορετικές αποχρώσεις

F6R8PTLHMVJ1HMS.MEDIUMΜετά απο 10-15 λεπτά, βγάλτε το από τον ήλιο, αφαιρέστε τη χαρτοταινία και το σχέδιο και πλύνετε το ελαφρά για να φύγει η επιπλέον βαφή
Είναι πλέον έτοιμο και μπορείτε να το φορέσετε.

FNJLONZHMVJ1HQU.LARGE_ FKKYZWBHMVJ1HQT.MEDIUMΓια περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τα project της Lumi στα Instructables  ή να επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα της εταιρίας

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως να μεταφέρετε οποιοδήποτε σχέδιο σε ξύλο
Επόμενο άρθρο10 Πρωτότυπες ιδέες για ζαρντινιέρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια