Εκτός και αν κάποιος έχει μεγάλο ταλέντο στην ζωγραφική, η πιο εύκολη μέθοδος για να δημιουργήσουμε DIY στάμπες σε ρούχα είναι με την μέθοδο του στένσιλ. Η μέθοδος απλή. Πρώτα δημιουργία στένσιλ (με κοπίδι ή CNC) και μετά βάψιμο με χρώμα σε σπρέι και είναι έτοιμο το μπλουζάκι. Αν το έχετε προσπαθήσει και εσείς, τότε θα ξέρετε ότι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι ότι η μπογιά μπορεί να ποτίσει και να “φύγει” λίγο από το σχέδιο.

diy μπλουζάκια με στάμπες
Η μικρή παραλλαγή που -τουλάχιστον σύμφωνα με τον δημιουργό- κάνει όλη την διαφορά. Το πέρασμα του στένσιλ με διάφανο βερνίκι πριν το χρώμα.

Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να δώσει η λίγο διαφορετική τεχνική του Youtuber Dustin Penner, έναν ταλαντούχο youtuber που ασχολείται κυρίως με ξυλοκατασκευές και τον είχαμε ξαναδεί σε αυτή την DIY μέγγενη.Ο ίδιος ακολουθεί περίπου την ίδια διαδικασία με μία μόνο διαφορά. Πριν χρησιμοποιήσει το σπρέι χρώματος πάνω στο ύφασμα, περνάει το στένσιλ ένα χέρι με διάφανο βερνίκι και το αφήνει να στεγνώσει τελείως. Με αυτή τη μέθοδο, το χρώμα δεν ποτίζει τις ίνες του υφάσματος, αλλά ουσιαστικά επικαλύπτει το διάφανο βερνίκι. 

Θα το δοκιμάσουμε σε λίγες μέρες στην σελίδα για να δούμε αν όντως υπάρχει διαφορά με την χρήση του βερνικιού, αλλά αν κρίνουμε από το ίδιο το βίντεο του δημιουργού, φαίνεται να βοηθάει αρκετά. Αν θέλετε πως μπορείτε να φτιάχνετε μπλουζάκια με στάμπες από χλωρίνη, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μία φθηνή παγίδα για κουνούπια (και όχι μόνο) που όντως κάνει δουλειά
Επόμενο άρθροΈνα ρομπότ που ζωγραφίζει αυτόματα τον τοίχο σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια