Ένα ρομπότ που ζωγραφίζει αυτόματα τον τοίχο σας

0

Σίγουρα όλοι έχουμε συναντήσει κάποιο μαγαζί  που οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με επιγραφές, συνήθως, από κιμωλία. Αν η επιγραφή είναι μόνιμη, τότε το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο. Αν όμως η επιγραφή πρέπει να αλλάζει ανά τακτά διαστήματα είναι ταλαιπωρία. Εδώ έρχεται το Scribit, ένα αυτόνομο ρομπότ, το οποίο μπορεί να ζωγραφίζει σε κάθετες επιφάνειες, ότι επιγραφή θέλετε.

Το Scribit δεν χρησιμοποιεί κιμωλία, αλλά 4 ειδικούς μαρκαδόρους, επιτρέποντας έτσι πολύχρωμα σχέδια. Οι μαρκαδόροι δεν είναι ανεξίτηλοι, αλλά θυμίζουν περισσότερο τους μαρκαδόρους ασπροπίνακα. Το ίδιο το ρομπότ διαθέτει ειδικό μηχανισμό με τον οποίο μπορεί να σβήνει τα σχέδια χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και από βαμμένους τοίχους. Αυτό γίνεται χάρη σε ένα πατενταρισμένο σύστημα, όπου με την βοήθεια της θερμότητας το ειδικό μελάνι που έχουν οι μαρκαδόροι του Scribit εξατμίζεται.

H κίνηση πάνω στην κάθετη επιφάνεια γίνεται με την βοήθεια δύο μικρών συρματόσχοινων τα οποία είναι κρεμασμένα από τις άνω γωνίες του “καμβά”. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι καινούργια. Υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλα προϊόντα (ακόμα και από CNC φρέζες). Όμως το Scribit είναι το πρώτο προϊόν που το κάνει με τέτοιο τρόπο σε τόσο μεγάλη επιφάνεια.

Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω κινητού ή υπολογιστή, ενώ αν το επιθυμείτε μπορεί να συνδεθεί με διάφορες δημοφιλείς εφαρμογές ώστε να εμφανίζει στον τοίχο σας ειδοποιήσεις.

Όπως και άλλες παρόμοιες τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες, οι δημιουργοί του Scribid προτίμησαν την χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter. Μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα συγκεντρώνοντας πάνω από 600.000 δολάρια. Το κόστος του κάθε Scribid -μέσω του Kickstarter- είναι περίπου 300 ευρώ (προ φόρων και δασμών) και σίγουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή για καταστηματάρχες.

Διαφήμιση
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • CNC
Προηγούμενο άρθροΜία διαφορετική τεχνική για DIY στάμπες σε ρούχα
Επόμενο άρθροReview: SONOFF BASIC, ένας φθηνός, έξυπνος διακόπτης με WiFi

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια