Πως να ζωγραφίσετε επιγραφές σε ξύλα χωρίς στένσιλ

0
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτιάξει κάποιος μια επιγραφή πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια. Μπορείτε να ζωγραφίσετε ελεύθερα αν έχετε καλό χέρι, να χρησιμοποιήσετε στένσιλ,  σφραγίδες, πυρογραφία, CNC…

Τα περισσότερα από αυτά απαιτούν είτε αρκετά καλό χέρι είτε ακριβά μηχανήματα. Υπάρχει και ένας πιο απλός τρόπος που το μόνο που απαιτεί, είναι έναν απλό εκτυπωτή. Η μέθοδος αυτή παρουσιάζεται αρκετά καλά στο blog didledumpling.
Με τη βοήθεια του εκτυπωτή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτυπώσετε την επιγραφή που θέλετε και να μεταφέρετε το μελάνι πάνω στο ξύλο.  Και εδώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό. O πιο απλός είναι αφού βάλετε την εκτυπωμένη σελίδα πάνω στο ξύλο. Στην συνέχεια να μουσκέψετε αρκετά το χαρτί ώστε το μελάνι να αρχίσει να τρέχει στο ξύλο που βρίσκεται από κάτω. Ίσως χρειαστεί λίγο πάτημα το κάθε γράμμα για να αφήσει σωστά το μελάνι.
Τώρα θα έχετε ένα πατρόν πάνω στο οποίο μπορείτε να ζωγραφίσετε με ένα λεπτό πινέλο χωρίς μεγάλη δυσκολία φτιάχνοντας έτσι μια πολύ όμορφη επιγραφή. Φυσικά μπορείτε να αφήσετε την επιγραφή μόνο με το μελάνι του εκτυπωτή αν θέλετε, αν και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο σφραγιστικό αν θέλετε μόνιμα αποτελέσματα.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη μέθοδο στο diddledumpling.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.