Κάντε σχέδια στα ρούχα σας με χλωρίνη

0
σχέδια στα ρούχα με χλωρίνη
 
Ένας πάρα πολύ απλός τρόπος για να δώσετε μια νέα πνοή στην γκαρνταρόμπα σας,  είναι να δημιουργήσετε περίτεχνα σχέδια στα ρούχα με τη βοήθεια της χλωρίνης.
Η χλωρίνη, η κανονική και όχι η νέα ειδική για πλύσιμο, έχει την ιδιότητα να ξεβάφει το ρούχο.
Έτσι με τη χρήση ενός στένσιλ και ενός σπρέι με χλωρίνη, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνιμα σχέδια πάνω σε ρούχα.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της χλωρίνης είναι ότι κάθε ρούχο, αναλόγως με το χρώμα που έχει και το βαμβάκι που χρησιμοποιήθηκε, ξεβάφει διαφορετικά. Οπότε κάποιο μαύρο με τη χρήση χλωρίνης μπορεί να γίνει πορτοκαλί ενώ κάποιο γκρι, λευκό. 

Υλικά

  • Ρούχο
  • Στένσιλ 
  • Χλωρίνη σε σπρέι η με πινελό
  • Ένα κομμάτι ξύλο ή χοντρό χαρτί

Διαδικασία

Αρχικά βρίσκουμε το στένσιλ. Το στένσιλ με το σχέδιο μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας στο υπολογιστή, να το εκτυπώσουμε και να το κόψουμε με λεπίδι. Αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και υλικά που υπάρχουν γύρω μας (πχ φύλλα,κλαδιά, δαντέλα….).
Έπειτα τοποθετούμε το στένσιλ πάνω στο ρούχο. Αν το έχουμε κάνει με αυτοκόλλητο χαρτί ή με σιδερόχαρτο το βάζουμε στο ρούχο. Αλλιώς αν είναι με απλό χαρτί και θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο θα πρέπει να εφάπτεται τελείως πάνω του. Μια καλή λύση είναι κόλλα σε σπρέι η οποία φεύγει με το πλύσιμο.

Αφού το στένσιλ είναι σταθερά τοποθετημένο πάνω στο ρούχο, βάζουμε ένα χαρτόνι η ένα κομμάτι ξύλο μέσα στο ρούχο για να μη ξεβάψει η χλωρίνη και τη πίσω πλευρά του ρούχου.
Μετά ψεκάζουμε με τη χλωρίνη και το αφήνουμε να στεγνώσει. Όταν στεγνώσει, αφαιρούμε το στένσιλ και το πλένουμε στο πλυντήριο.

Αν θέλετε να δείτε κάποιες δικές μας δημιουργίες με σχέδια στα ρούχα με χλωρίνη, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

 Μερικά παραδείγματα από δημιουργίες

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε industrial σκάκι με βίδες και παξιμάδια
Επόμενο άρθροΔιακοσμητικά βιβλία από τούβλα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια