Μίνι DIY θάλαμος βαφής με λιγότερο από 20 ευρώ

1
 
 
Το βάψιμο με πιστόλι ή σπρέι τις περισσότερες φορές, είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής ενός χρώματος/βερνικιού πάνω σε μια επιφάνεια. Όμως το προωθητικό αέριο που έχουν τα σπρέι καθώς και τα ίδια τα μικρο σταγονίδια από το χρώμα, είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Ειδικά σε κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους, το βάψιμο με σπρέι είναι αρκετά επικίνδυνο αν δεν φοράμε μια καλή μάσκα.
Όμως δεν είναι μόνο η εισπνοή των αερίων και του χρώματος επικίνδυνη στο βάψιμο με πιστόλι ή σπρέι. Το χρώμα αιωρείται στον χώρο και μεταφέρεται σχεδόν παντού.
Επαγγελματικός θάλαμος ψεκασμού
Επαγγελματικός θάλαμος ψεκασμού
Έτσι συνήθως οι επαγγελματίες, έχουν ειδικούς κλειστούς θαλάμους βαφής, οι οποίοι έχουν καλό εξαερισμό και φίλτρα απορρόφησης.
Οι θάλαμοι επαγγελματικών προδιαγραφών, έχουν σίγουρα άριστα αποτελέσματα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και έναν αυτοσχέδιο μόνοι σας, ο οποίος να έχει ανάλογη λειτουργία .
Στο youtube κυκλοφορούν 2 βίντεο με αρκετούς καλούς οδηγούς για αυτοσχέδιο θάλαμο βαφής. Ο πρώτος είναι από το κανάλι i like to make stuff, και είναι ένας αρκετά απλός πτυσσόμενος θάλαμος από χαρτομελαμίνη. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και τα περισσότερα υλικά είναι ρετάλια ή απλώς αρκετά οικονομικά.
diy_paint_boothΤο σημαντικό με αυτό τον θάλαμο, είναι ότι παρότι όταν ξεδιπλωθεί, έχει σχετικά καλό μέγεθος, όταν είναι αναδιπλωμένος έχει πολύ μικρό όγκο και μπορεί να χωρέσει οπουδήποτε
 
Ο δεύτερος diy θάλαμος βαφής, είναι από το κανάλι paoson woodworking και είναι ένας σταθερός θάλαμος σε σχήμα ντουλαπιού. Είναι κυρίως κατασκευασμένος από κόντρα πλακέ και σίγουρα έχει πιο μεγάλο μέγεθος. Το θετικό είναι ότι έχει και αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύετε τα εργαλεία βαφής και τα σπρέι.

Εξαερισμός

Selection_165Και οι δύο οι θάλαμοι, χρησιμοποιούν σύστημα εξαερισμού και απορρόφησης, το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος. Ο φορητός θάλαμος χρησιμοποιεί έναν απλό τετράγωνο ανεμιστήρα δαπέδου, ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάποδα (για να τραβάει αέρα από τον θάλαμο), ενώ ο μόνιμος θάλαμος βαφής, χρησιμοποιεί ένα μεγάλο επαγγελματικό σύστημα απορρόφησης από θάλαμο ψύξης.

Αν και οι δύο είναι αρκετά καλές επιλογές, νομίζω ότι ο φορητός αναδιπλούμενος είναι αρκετά πιο πρακτικός και σίγουρα πολύ πιο οικονομικός (αν έχετε τον ανεμιστήρα, τα υπόλοιπα υλικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 ευρώ κόστος)

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY αντισκωριακό λάδι εναλλακτικό του WD-40
Επόμενο άρθροΣπίτια και κατασκευές φτιαγμένα από πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια