Εντυπωσιακά χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια με κίνηση

0
πανέμορφα χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια με κίνηση 
 

Ο David Wakefield, είναι ένας Αμερικανός παιχνιδοποιός, από την Αθήνα του Οχάιο, που ασχολείται με την κατασκευή έργων, αποκλειστικά από ξύλο.  Έχει δημιουργήσει αρκετά διαφορετικά μοντέλα, με τα περισσότερα να είναι ομοιώματα ζώων, κινούμενα με ρόδες. Το ιδιαίτερο σε αυτά τα χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, είναι ότι έχουν μια ξεχωριστή “ζωντάνια”, καθώς όταν γυρίζουν οι ρόδες, δίνουν κίνηση σε διάφορα άλλα μέρη του παιχνιδιού (πχ χέρια, στόμα). 

cropped-kangaroo

Το σημαντικότερο στα παιχνίδια αυτά, είναι ότι είναι όλα χειροποίητα. Ο δημιουργός κάνει όλη τη δουλειά, χωρίς τη χρήση κάποιου αυτοματοποιημένου μηχανήματος. Χρησιμοποιεί κυρίως κάποια κλασσικά εργαλεία, όπως πριονοκορδέλα και ταινιολειαντήρες. Για πρώτες ύλες χρησιμοποιεί διάφορα είδη σκληρής ξυλείας που μαζεύει ο ίδιος από το δάσος, ενώ για φινίρισμα έχει επιλέξει μη τοξικό λάδι.
 
 unnamed
Τα έργα του διατίθενται προς πώληση σε λογικές τιμές. Ειδικά αν αναλογιστέιτε ότι πρόκειται για χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια και όχι για κάποιο πλαστικό Made In PRC. Θα τα βρείτε μέσω ενός συνεργαζόμενου e-shop, αλλά μόνο εντός ΗΠΑ.
 
Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ξεκίνησε ένα kickstarter project. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων ώστε να γίνουν βελτιώσεις στα παιχνίδια. Οι βελτιώσεις αυτές είναι απαραίτητες ώστε τα παιχνίδια να πάρουν την απαραίτητη έγκριση για πώληση σε καταστήματα παιδικών παιχνιδιών. Στο kickstarter πρόσφερε αρκετά παιχνίδια με έκπτωση, σε όποιον υποστήριζε το project. Ήδη μέσα στις πρώτες μέρες κάλυψε σχεδόν 200% τον στόχο που είχε βάλει.
 

 cropped-kangaroo-1 cropped-frog

 
Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από αυτά τα χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, μπορείτε να μπείτε στην προσωπική σελίδα του David Wakefield εδώ ή στο e-shop εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανέμορφες ελαιογραφίες σε κορμούς δέντρων
Επόμενο άρθροΠως να ζωγραφίσετε επιγραφές σε ξύλα χωρίς στένσιλ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια