Review: Ηλεκτρική σέγα Ryobi EJS-710 QEO

0
σέγα Ryobi EJS-710
Η ηλεκτρική σέγα RYOBI είναι μία δυνατή ερασιτεχνική σέγα που έρχεται από την εταιρία Ryobi. H Ryobi, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια γιαπωνέζικη εταιρία με αρκετά καλά και στιβαρά προϊόντα. Τα εργαλεία της δεν είναι για επαγγελματική χρήση, αλλά σίγουρα είναι ένα κλικ πάνω από τα φθηνά ερασιτεχνικά. Στην Ελλάδα τα εισάγει η εταιρία unimac.
Γενικά η RYOBI έχει μια πάρα πολύ καλή σειρά με προϊόντα μπαταρίας. Τα νέα της προϊόντα έχουν το καλό να παίρνουν όλα την ίδια μπαταρία και έτσι με μια μπαταρία μπορείς να χρησιμοποιείς όλη τη σειρά αν θες.
Αυτή βέβαια είναι ενσύρματη σέγα και όχι μπαταρίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ryobi EJS-710


ΜοντέλοRYOBI EJS-710
ΤύποςΗλεκτρική σέγα
Ισχύς710 Watt
Αριθμός παλινδρομήσεων700-3000 ανά λεπτό
Ρυθμιστής ταλάντωσης0 έως 3
Ύψος διαδρομής26 χιλιοστά
Δυνατότητα κοπής σε ξύλομέχρι 120 χιλιοστά
Δυνατότητα κοπής σε αλουμίνιομέχρι 20 χιλιοστά
Δυνατότητα κοπής σε σίδηρομέχρι 10 χιλιοστά
Βάρος3.39 κιλά
 

Εντυπώσεις από σέγα Ryobi EJS-710


H ηλεκτρική σέγα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Μπορεί να κόψει δύσκολα υλικά, σε ευθείες αλλά και λοξές κοπές. Η σέγα της Ryobi είναι μία αρκετά δυνατή σέγα, με πολύ καλό σχεδιασμό. Το μοτέρ των 710 Watt μπορεί να κόψει όλα τα υλικά με ευκολία.

Το βασικό σώμα είναι φτιαγμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο και σκληρό πλαστικό. Διαθέτει ειδικό φωτισμό που σας δείχνει ότι βρίσκεται υπό τάση, ενώ έχει και λαμπτήρες LED που φωτίζουν το σημείο κοπής.

Στα θετικά ο μηχανισμός για αλλαγή λάμας χωρίς κλειδί, ενώ το ίδιο ισχύει για την γωνία εργασίας, αφού και αυτή δεν χρειάζεται κάποιο άλλεν κλειδί, αλλά αλλάζει απλώς με ένα μοχλό. 

Το μοναδικό αρνητικό σημείο είναι ότι δεν απομακρύνει τη σκόνη από το σημείο κοπής. Έτσι αν δεν έχετε συνδέσει το εξάρτημα για την σκούπα, θα χρειάζεται να φυσάτε για να βλέπετε καθαρά τι κόβετε. Σε ακριβότερα, πιο επαγγελματικά μοντέλα, υπάρχει ένας εσωτερικός μηχανισμός που εξάγει τον αέρα από τη φτερωτή του μοτέρ σε ακριβώς αυτό το σημείο.

Το βάρος της είναι λίγο πιο μεγάλο από ότι πρέπει, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο έχει εξαιρετική σημασία, καθώς η σέγα πάντα πατάει στην επιφάνεια εργασίας. Πολύ σπάνια θα την χρησιμοποιήσετε για κοπές σε κάθετες επιφάνειες.


Θετικά

 • Είναι αρκετά στιβαρή, με αρκετά μέρη αλουμινίου
 • Λαβή που μειώνει τις δονήσεις
 • Μαλακό πέλμα για λιγότερη πρόσφυση,
 • Ένδειξη τάσης με φωτάκι (σου δείχνει αν έχει ρεύμα το εργαλείο, αρκετά χρήσιμο)
 • Μηχανισμό για αλλαγή λάμας χωρίς κανένα κλειδί
 • Μηχανισμό για αλλαγή γωνιάς κοπής χωρίς κανένα κλειδί
 • Λαμπάκια LED που φωτίζουν το σημείο κοπής 

Αρνητικά

 • Δεν απομακρύνει τη σκόνη από το πεδίο κοπής όπως κάποιες άλλες σέγες
 • Αν η λάμα είναι λίγο μεγάλη, έχει τη τάση να φεύγει από τον οδηγό και πρέπει να τη επαναφέρετε.
 • Το βιβλίο οδηγιών θα το χαρακτήριζα επιεικώς, μέτριο
 • Λίγο ακριβή

 

Σύνοψη: Καλή επιλογή για ήμι-επαγγελματίες


Η Ryobi είναι μια πολύ αξιόλογη Ιαπωνική εταιρία που βγάζει αρκετά καλά ερασιτεχνικά εργαλεία. Αν και είναι πιο διάσημη για τη σειρά με τα εργαλεία μπαταρίας την οποία έχει, όλα της τα εργαλεία είναι εξίσου καλά.
Η ηλεκτρική σέγα EJS 710, είναι μια πολύ αξιοπρεπής ερασιτεχνική σέγα. Η τιμή της μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη από τα πολύ φτηνά ερασιτεχνικά εργαλεία, αλλά η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής είναι αισθητή.
Αν και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, αφού έχει μερικά μικρά μειονεκτήματα, είναι μια πολύ καλή επιλογή για ερασιτέχνες και ημι-επαγγελματίες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως να οργανώσετε το εργαστήρι σας με ταμπακιέρες και συρταριέρες
Επόμενο άρθροΑναλυτικο Ρεπορταζ Για Τις Βιδες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια