Το PARKSIDE PDS 290 C3 είναι ένα μικρό παλμικό τριβείο που έρχεται από την εταιρία PARKSIDE. To σχήμα του πέλματος θυμίζει το γράμμα δέλτα, γιαυτό στην Ελληνική αγορά αυτά τα τριβεία ονομάζονται τριβεία δέλτα. Το κόστος του συγκεκριμένου ήταν περίπου 18 ευρώ και όπως όλα τα PARKSIDE, πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα LIDL.

Ας το δούμε λίγο αναλυτικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά PARKSIDE PDS 290 C3


ΜοντέλοPDS 290
Έκδοση C3
ΕταιρίαPARKSIDE
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή17.99 @LIDL
Ονομαστική ισχύ290 Watt
Αριθμός στροφών (ρελαντί)6000-11000 ανά λεπτό
Αριθμός ταλαντώσεων (ρελαντί)12000-22000 ανά λεπτό
Περιστροφή πλάκας360 μοίρες
Στάθμη ηχητικής πίεσης82dB±3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος93dB±3dB  
Τιμή κραδασμών8.2m/s2 ±1.5m/s2
Μήκος καλωδίου3 μέτρα

 

Εντυπώσεις από PARKSIDE PDS 290 C3


To PARKSIDE PDS 290 C3 είναι η τελευταία έκδοση τριβείου δέλτα από την PARKSIDE. Είναι αρκετά πιο ισχυρό από το προηγούμενο μοντέλο, αφού σε αυτό η ισχύς είναι 290 Watt ενώ το προηγούμενο ήταν μόλις 160 Watt.

parkside pds 290
Ο έξυπνος μηχανισμός που του επιτρέπει να περιστρέφεται το πέλμα χωρίς κανένα κλειδί.

Στο σχήμα και όγκο θυμίζει το κλασσικό πολυεργαλείο, που μπορεί να μεταμορφωθεί και σε τριβείο δέλτα. Όμως εκτός του ότι είναι αρκετά πιο φθηνό, έχει και ένα βασικό πλεονέκτημα. Στο συγκεκριμένο η αλλαγή της φοράς του πέλματος γίνεται χωρίς κανένα εργαλείο, απλώς γυρνώντας το με το χέρι. Κλειδώσει σε 3 σημεία, αλλά μπορεί να πάρει όποια γωνία θέλετε.

parkside pds 290 διακόπτης
O κλασσικός αβαθμίδωτος περιστροφικός διακόπτης που έχουν σχεδόν όλα τα PARKSIDE.

Η ρύθμιση της έντασης γίνεται από ένα αβαθμίδωτο περιστροφικό διακόπτη, όμως ο διακόπτης λειτουργίας είναι ξεχωριστός και βρίσκεται λίγο πάνω από τον κορμό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τον αντίχειρα όπως το κρατάτε.

Στο χέρι δεν έχει κακή αίσθηση, αν και ο κορμός είναι λίγο πιο χοντρός από ότι πρέπει. Για κλασσικά αντρικά χεριά δεν θα έχετε πρόβλημα, αλλά σε μικρότερα χέρια ίσως είναι λίγο πιο άβολο.

Αυτό που ξαφνιάζει θετικά είναι ότι έχει ελάχιστες δονήσεις. Ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα αντίστοιχα τριβεία ή πολυεργαλεία είναι ότι είναι αρκετά κουραστικά λόγω των δονήσεων που μεταφέρονται στο χέρι. Αυτό δεν είναι. Είναι αρκετά άνετο και πραγματικά η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη από παλαιότερα παλμικά τριβεία. Πιθανώς να βοηθάν αρκετά οι σούστες που έχει στο πέλμα.

Φυσικά διαθέτει σύστημα εξαγωγής της σκόνης, οπότε αν έχετε βάλει σωστά το γυαλόχαρτο και το συνδέσετε σε μία ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να τρίβετε χωρίς να σας απασχολεί η σκόνη. 

Τα γρανάζια εσωτερικά είναι πλαστικά, οπότε δεν είναι για επαγγελματική χρήση, με πολλές συνεχόμενες ώρες εργασίας.

Όπως όλα τα εργαλεία PARKSIDE και αυτό συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση με την απόδειξη αγοράς. Η εγγύηση είναι πραγματική και το σέρβις των PARKSIDE ίσως το καλύτερο σέρβις ερασιτεχνικών εργαλείων.

Σύνοψη: Αν δεν έχετε μικρό τριβείο, τότε είναι ιδανικό


Το PARKSIDE PDS 290 C3 είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε πολύ ελκυστική τιμή. Είναι αρκετά ισχυρό, έχει δυνατότητα αβαθμίδωτης επιλογής της ισχύς, το πέλμα αλλάζει γωνία με το χέρι και διαθέτει και 3 χρόνια εγγύηση.

Τα μοναδικά μειονεκτήματα που θα μπορούσε να βρει κάποιος είναι η διάμετρος του κορμού και ίσως και το συνολικό μέγεθος. Αλλά κάνει μόνο 18 ευρώ, οπότε μην ζητάμε και πολλά.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Ισχύς
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Περιστρεφόμενο πέλμα
Αρνητικά
  • Λίγο ογκώδες

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία σχέση με τα εργαλεία PARKSIDE ή το σέρβις τους
  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας του σέρβις είναι 801 5000 019
  • Για ένα γενικό άρθρο σχετικά με τα εργαλεία PARKSIDE μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  • Αν έχετε χάσει το εγχειρίδιο χρήσης, μπορείτε να το δείτε online από την επίσημη σελίδα υποστήριξης της LIDL πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Βάση κοπής για μίνι δισκοπρίονο HILDA
Επόμενο άρθροReview: Έξυπνο φωτιστικό οροφής Xiaomi Yeelight LED (πλαφονιέρα)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια