Πίστα στο pingus
Κλασσική πίστα στο Pingus

Pingus lemmings cloneTo Pingus είναι ένας δωρεάν open source κλώνος του κλασσικού παιχνιδιού Lemmings που πρωτοκυκλοφόρησε το 1991 για Amiga και PC. Ανήκει στην κατηγορία Puzzle παιχνιδιών και έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την GNU GPL άδεια.
 

Το Lemmings ήταν ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι που βασίστηκε πάνω στην θεωρία των ‘αυτοκτονικών’ Λεμινγκς. Τα Λεμινγκς είναι μικρά τρωκτικά που κατοικούν στον αρκτικό κύκλο και για αιώνες υπήρχε η (λανθασμένη) θεωρία της μαζικής αυτοκτονίας των Λεμμινγκς στη θάλασσα όταν υπήρχε υπερπλυθυσμός. Πάνω σε αυτή τη θεωρία λοιπόν βασίστηκε το παιχνίδι Lemmings. Σκοπός του παίκτη λοιπόν ήταν να προσπαθήσει να σώσει όσο πιο πολλά Lemmings γινόταν με κάθε τρόπο.

Gameplay

Πίστα στο pingus

Ακριβώς την ίδια φιλοσοφία ακουλουθεί και το Pingus, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για Lemmings, εδώ προσπαθείτε να σώσετε Πινγκουίνους. Το παιχνίδι έχει ακριβώς το ίδιο gameplay με το αρχικό Lemmings και έτσι όποιος είχε τη τύχη να παίξει το Lemmings δεν θα χρειστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής στο Pingus.

Για όσους δεν είχαν παίξει ποτέ το Lemmings, η φιλοσοφία του Pingus είναι πάρα πολύ απλή. Σε κάθε πίστα θα πρέπει να οδηγήσετε όσο πιο πολλούς πιγκουίνους μπορείτε στην έξοδο. Έτσι θα έχετε ένα συγκεκριμένο αριθμό Πιγκουίνων, οι οποίοι θα ‘πέφτουν’ από συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένα skills (σε περιορισμένο αριθμό) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω σε κάθε πιγκουίνο.

Με αυτά τα skills θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά στα πολύ συμπαθή πιγκουινάκια και τα αποτρέπει να φτάσουν στη πολυπόθητη έξοδο. Τα skills αυτά μπορεί να είναι digger (σκαπανέας), floater (αλεξιπτωτιστής), jumper (άλτης), χτίστης(bridger) και αρκετά ακόμα. Για να γίνει η χρήση αυτών των skills απλώς θα πρέπει να επιλέξετε το skill και μετά τον πιγκουίνο που θέλετε να αποκτήσει το skill. Το skill δεν είναι μόνιμο, αλλά έχει μία μόνο χρήση.

Κάποιες φορές δυστυχώς θα πρέπει να θυσιάσετε μερικούς πιγκουίνους για το καλό του συνόλου, ώστε να περάσετε τη πίστα.

Γραφικά και ήχος

Τα γραφικά του Pingus είναι σχετικά απλά 2d γραφικά που σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσουν κανένα το 2014. Βέβαια τα γραφικά ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο ούτε και του αρχικού Lemmings.
Ο ήχος του Pingus είναι σε σχετικά καλά επίπεδα, με καλή μουσική και αστεία ηχητικά εφέ. Βέβαια και πάλι δεν είναι κάτι που θα εντυπωσιάσει κάποιον τη σημερινή εποχή.

Πίστες

pingus
Το Pingus έχει στη τελευταία έκδοση (0.7.6) 77 πίστες τις οποίες μπορέιτε να παίξετε. Ένας αριθμός αρκετά ικανοποιητικός, που μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για πολλές μέρες σίγουρα.

Δυστυχώς το Pingus δεν ανανεώνεται τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια, με την τελευταία ανανέωση να είναι το 2011. Έτσι η προσθήκη νέων πιστών σύντομα δεν φαντάζει εξαιρετικά πιθανή. Βέβαια υπάρχουν και μερικές άλλες πίστες που μπορείτε να φορτώσετε manual αυξάνοντας έτσι λίγο τον αριθμό τους.

Το παιχνίδι δεν έχει μεγάλη δυσκολία και έτσι έστω και με μια σχετική προσπάθεια θα περάσετε όλες τις πίστες.


Εγκατάσταση Pingus

λειτουργικά για PingusΤο Pingus είναι multi-platform και έτσι υποστηρίζει Windows, Linux και Mac. Η τελευταία έκδοση βγήκε το 2011 έτσι κατά πάσα πιθανότητα δεν υποστηρίζει windows 8. Για Linux έχει PPA για Ubuntu (μέχρι 14.04.1) και παράγωγες διανομές. Για τις υπόλοιπες υπάρχει o πηγαίος κώδικας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το κατάλληλο πακέτο για το λειτουργικό σας από εδώ.


Συνοψίζοντας

Το Pingus είναι ένα πολύ όμορφο δωρεάν puzzle παιχνίδι με το οποίο μπορείτε να περάσετε ευχάριστα αρκετές ώρες. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και αν και είναι αρκετά εθιστικό, δεν είναι παιχνίδι το οποίο θα σας κάνει να ξημερωθείτε πάνω στον υπολογιστή. Τα 2D γραφικά του και ο ήχος δεν εντυπωσιάζουν στην εποχή μας αλλά είναι αξιοπρεπή για ένα παιχνίδι τέτοιου στυλ. Δυστυχώς δεν είναι ενεργό τα τελευταία χρόνια και έτσι δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια ανανέωση σύντομα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αγκινάρες : Φύτευση, καλλιέργεια, ασθένειες
Επόμενο άρθροΕπιδιόρθωση νάιλον θερμοκηπίου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια