Έχετε πολλά tabs ανοιχτά στον Chrome και ο υπολογιστής κολλάει; Δείτε την λύση

0
πολλά tabs ανοιχτά στον Chrome
Ο Chrome  ( ή η opensource εκδοχή του Chromium) είναι ένας αρκετά καλός και ελαφρύς browser. Μαζί με τον firefox, είναι οι 2 καλύτεροι που κυκλοφορούν.
Αν και αρκετοί προτιμούν τον firefox για κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει, η αλήθεια είναι ότι ο Chrome / Chromium είναι λίγο έως αρκετά πιο γρήγορος browser.
Σχεδόν όλοι οι browser δέχονται extensions και addons, που μπορούν να βελτιώσουν αρκετά ή να δώσουν νέες δυνατότητες στον browser.
Βέβαια δεν είναι όλα τα extensions χρήσιμα. Αρκετά είναι παντελώς άχρηστα και κάποια είναι καθαρά spyware.

Πολλά tabs ανοιχτά στον Chrome;

Γενικά αρκετοί – και ο γραφών- έχουμε την τάση να έχουμε πολλά tabs ανοιχτά στον Chrome. Και όταν λέμε πολλά, εννοούμε πάνω από 40 τις πιο πολλές φορές.
 
Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώνονται αρκετοί πόροι  από το σύστημα συνεχώς χωρίς αυτό να είναι απολύτως απαραίτητο. Για παράδειγμα σελίδες όπως facebok, twitter, instagram καταναλώνουν περισσότερα από 100-150 MBs η κάθε μία. Οπότε όπως είναι εύκολα κατανοητό, σε ένα σύστημα με λίγους πόρους (πχ 2-4GB RAM), 10-15 tabs με δυναμικές ιστοσελίδες, «γονατίζουν» τον υπολογιστή σας, πόσο μάλλον 30-40.
 
Το TheGreatSuspender όμως φιλοδοξεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Πως; Κάνοντας αναστολή λειτουργίας στα tabs, τα οποία δεν είναι σε χρήση για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα.
TheGreatSuspender addon για Chrome και Chromium
 
Μπορείτε  να ορίσετε εσείς σε πόση ώρα να κάνει suspend τα tabs και ποιες σελίδες δεν θα γίνονται ποτέ ή έστω προσωρινά suspend, βάζοντας τες σε whitelist.
 
TheGreatSuspender addon για Chrome και Chromium
 
Έχετε επίσης την επιλογή, να κάνετε suspend (ένα ένα ή όλα) τα tabs μόνοι σας ή να τα κάνετε όλα reload αν θέλετε να ανοίξουν όλα μαζί.
Σε νεότερες εκδόσεις του addon, προστέθηκε και η λειτουργία της αποθήκευσης και εξαγωγής της λίστας των tab, έτσι ώστε να μπορείτε να την εισάγετε σε κάποιο άλλο υπολογιστή, ή να μπορέσετε να τα επαναφέρετε μετά από format.
 

Συμπέρασμα


Απλό, γρήγορο και πάρα πολύ χρήσιμο extension για τον Chrome.

Θα το βρείτε

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ή από το Google Store.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροVim Text Editor και tutorials
Επόμενο άρθροLinux – Εγκατάσταση Linux (Ubuntu)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια