Review: Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE KH 3188 (NiCD)

0
parkside kh 3188

To δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE KH 3188 είναι ένα από τα αρκετά δραπανοκατσάβιδα που φέρνει κατά καιρούς το LIDL. Είναι σχετικά οικονομικό και προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση. Είναι αρκετά δυνατό με 18V μπαταρία NiCD και 17 προεπιλογές ροπής. Έχει μερικά μειονεκτήματα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή επιλογή για τα λεφτά που κοστίζει.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE KH 3188

ΕταιρίαPARKSIDE
ΜοντέλοKH 3188
ΤύποςΕπαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο
Κατασκευαστής/ΕισαγωγέαςKompernass
Ημερομηνία κατασκευής04/2008
Εγγύηση3 χρόνια
Χώρα κατασκευήςΓερμανία
Τάση λειτουργίας18VDC
1η ταχύτητα0 έως 500 στρ/λεπτό
2η ταχύτητα0 έως 1400 στρ/λεπτό
Εύρος τσοκ1 έως 10 χιλιοστά
Μέγιστη ροπή 18Nm
Προεπιλογή ροπής16 + 1
Μοντέλο μπαταρίαςKH3191 X18V-1
Χωρητικότητα μπαταρίας1.5 Ah
ΤεχνολογίαNiCD
Μοντέλο φορτιστήKH3192
Απόδοση60 WATT
Ρεύμα φόρτισης2.6 αμπέρ
Βάρος2,1 κιλά

Εντυπώσεις από επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE KH 3188

To PARKSIDE KH 3188 είναι ένα από τα αρκετά δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας που έχει φέρει κατά καιρούς το LIDL. Από όλα αυτά που φέρνει είναι ένα από τα πιο μεγάλα σε όγκο και σε δύναμη (φέρνει ένα πιο μεγάλο κρουστικό στα 24V). Η τιμή που το φέρνει είναι αρκετά καλή και σίγουρα χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό.

Έχει αρκετή δύναμη, με 18Nm ροπή στη ρύθμιση για τρύπημα και έως 10 Nm στις ρυθμίσεις για βίδωμα. Στο εμπόριο υπάρχουν και πιο δυνατά δραπανοκατσάβιδα, όμως για ερασιτεχνική χρήση τα 18Nm δεν είναι άσχημα. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μπορεί να τρυπήσει έως 30 χιλιοστά ξύλο και έως 10 χιλιοστά ατσάλι και από τις δοκιμές είναι αλήθεια, δηλαδή τρύπησε ατσάλι με 10αρι τρυπάνι (έστω και αν ζορίστηκε λίγο).

parkside kh 3188

Η μπαταρία που έχει είναι Νικελίου Καδμίου στα 18V τάση. Η χωρητικότητά της είναι 1.5Ah και η αλήθεια είναι ότι στη μέγιστη ταχύτητα δεν κρατάει και πάρα πολύ, όμως μπορείτε να αγοράσετε έξτρα μπαταρίες από το σέρβις. Το καλό είναι ότι ο φορτιστής του είναι δυνατός και έτσι φορτίζει την μπαταρία σε περίπου μία ώρα.

Ο διακόπτης για τον συμπλέκτη

Έχει δύο ταχύτητες, με την αργή να είναι για βίδωμα έως 500 στροφές ανά λεπτό, και την γρήγορη για τρύπημα έως 1400 στροφές ανά λεπτό. O διακόπτης για τον συμπλέκτη βρίσκεται στο πάνω μέρος. Φυσικά έχει αριστερόστροφη/δεξιόστροφη λειτουργία.

Το τσοκ που έχει είναι 10αρι, με εύρος από 1 έως 10 χιλιοστά. Είναι πλαστικό, ταχυτσοκ Γερμανικής κατασκευής και σχετικά καλής ποιότητας. Δεν φαίνεται να είναι καθόλου έκκεντρο.

Στο πάνω μέρος του εργαλείου υπάρχει φωτεινός δείκτης φόρτισης για την μπαταρία με 4 διαφορετικές μπάρες, ώστε να ξέρετε σε ποια κατάσταση είναι η μπαταρία (η ίδια η μπαταρία δεν έχει ένδειξη φόρτισης).

Στην βάση υπάρχουν δύο θέσεις για διπλά bits (σαν και αυτά που υπάρχουν στην συσκευασία) το οποίο είναι πολύ βολικο. Δυστυχώς δεν υπάρχει κλιπ ζώνης, αλλά στην συσκευασία υπάρχει υφασμάτινη τσάντα μεταφοράς.

Πάμε τώρα στο κομμάτι της σχεδίασης και της εργονομίας. Το PARKSIDE KH 3188 είναι ζυγισμένο σχετικά καλά και μπορεί να σταθεί χωρίς πρόβλημα. Η λαβή είναι άνετη και στο πίσω μέρος υπάρχει μαλακή επένδυση για πιο άνετο κράτημα. Αυτό που είν αι σχετικά μεγάλο είναι το βάρος, αφού ζυγίζει περίπου 2.1 κιλά. Βέβαια αυτό είναι λογικό, καθώς η μπαταρία μόνη της ζυγίζει περίπου 800 γραμμάρια.

Στα αρνητικά του ότι δεν έχει LED για φωτισμό της επιφάνειας εργασίας.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Μετά από αρκετά χρόνια χρήσης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, πέραν της μπαταρίας που πέθανε κάποια στιγμή.

Το μοναδικό ελάττωμα που μπορείς να βρεις είναι η μπαταρία Νικελίου-Καδμίου. Σε μία εποχή που έχουν αρχίσει και βγαίνουν οι μπαταρίες λιθίου, οι μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου με όλα τα αρνητικά τους (αποφόρτιση, φαινόμενο μνήμης, βάρος…) είναι σίγουρα κάτι αρνητικό. Όμως οι λιθίου είναι ακόμα αρκετά ακριβές για ερασιτεχνικά εργαλεία.

Συνοψίζοντας: Πολύ τίμια επιλογή

Το PARKSIDE KH 3188 είναι ένα φθηνό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο για ερασιτεχνική χρήση. Δεν είναι ούτε το πιο δυνατό της αγοράς, ούτε το πιο ελαφρύ και σίγουρα όχι το καλύτερο, όμως με την τιμή που έχει (μαζί με τα 3 χρόνια εγγύησης) είναι ιδανικό για ερασιτέχνες που δεν θέλουν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα. Τα πιο επώνυμα έχουν σχεδόν διπλή τιμή και πάνω.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣπαθοσέγα PARKSIDE PFS 710A
Επόμενο άρθροΕναλλακτικοί Τρόποι Καθαρισμού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια