Φωτεινός μετεωρολογικός σταθμός με Arduino και LED

0
μετεωρολογικός σταθμός με Arduino και LED
Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στο Reddit ένας ηλεκτρονικός μετεωρολογικός σταθμός, που ονομάζεται WeatherPane και είναι φτιαγμένος με arduino και ταινίες LED. Το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν το πρωτότυπο, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει εμπορικά στις αρχές του 2016. Ήδη ο δημιουργός δέχεται προ-παραγγελίες (χωρίς την υποχρέωση χρέωσης) με λίγο τσουχτερή τιμή (περίπου 600 δολάρια το ένα).
Το καινοτόμο σε αυτό τον μετεωρολογικό σταθμό είναι ότι δεν έχει κάποια οθόνη που να εμφανίζει τα δεδομένα, αλλά ένα σταθερό ακρυλικό στένσιλ πίσω από το οποίο βρίσκονται ταινίες LED οι οποίες φωτίζουν τα εικονίδια που πρέπει κάθε φορά, με τη βοήθεια ενός Arduino.
Στον πίνακα δίνονται στοιχεία για τη θερμοκρασία, την υγρασία καθώς και ένα σηματάκι που δείχνει αν έχει ηλιοφάνεια, βροχή, συννεφιά ή χιόνι.
Δεν έχει ενσωματωμένα κάποια όργανα μέτρησης, αλλά όλα τα στοιχεία τα «αντλεί» αυτόματα από το ίντερνετ.
Κάτι αρκετά σημαντικό -το οποίο κάνει αυτή τη κατασκευή ακόμα πιο ξεχωριστή- είναι ότι ο δημιουργός είχε ελάχιστες γνώσεις προγραμματισμού πριν από αυτό το Project. Ουσιαστικά έμαθε ότι χρειαζόταν προσπαθώντας μέσα από online μαθήματα (moocs) και σχτικά forums.
Αν κάποιος γνωρίζει προγραμματισμό, έχει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής και μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα CNC, μπορεί να φτιάξει κάτι ανάλογο με λίγο παραπάνω από 100-150 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις φωτογραφίες από όλα τα στάδια εδώ ή τη επίσημη σελίδα του project εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε τις βέργες σε ελαιοραδβιστικό
Επόμενο άρθροΠανέμορφες ελαιογραφίες σε κορμούς δέντρων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια