Το cloud storage είναι η αποθήκευση δεδομένων σε σέρβερ στο διαδίκτυο. Συνήθως τα δεδομένα αποθηκεύονται ταυτόχρονα σε κομμάτια, σε πολλαπλούς σέρβερ, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανακαλύφθηκε πάρα πολλά χρόνια πριν, αλλά αναπτύχθηκε ραγδαία μετά το 2005. Πλέον χρησιμοποιείται σχεδόν παντού.

Ανάπτυξη

Το cloud storage είναι μια μόδα που αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν και υπήρχαν πάρα πολλές υπηρεσίες που προσέφεραν την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο όπως το rapidshare,mediafire..),  η επανάσταση ήρθε όταν άρχισαν να προσφέρουν αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ του τοπικού δίσκου και του χώρους στο cloud. Ο πρωτοπόρος, που έκανε γνωστό το cloud storage στο μέσο χρήστη, ήταν το dropbox και από τότε ακολούθησαν δεκάδες άλλα. Πλέον η πλειοψηφία των χρηστών το χρησιμοποιεί είτε για τη αποθήκευση ή backup ή για συγχρονισμό των δεδομένων τους.

 

Τα δεδομένα σας πάνε παντού

Το κύριο πλεονέκτημα του cloud storage είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγείτε εντελώς από φυσικά μέσα. Έτσι αν χρειάζεστε να πάτε ταξίδι, δεν είναι ανάγκη να κουβαλάτε μαζί σας δίσκους ή stick για να πάρετε μαζί τα δεδομένα που ίσως σας είναι απαραίτητα. Μια σύνδεση στο ίντερνετ και τα δεδομένα σας είναι πάντα κοντά σας.

Μεγαλύτερη ασφάλεια από τον δίσκο του υπολογιστή σας

Ένα ακόμα θετικό του cloud storage, είναι ότι δεν έχετε φόβο απώλειας ή καταστροφής των δεδομένων σας. Σε αντίθεση με τους φυσικούς δίσκους, όπου συνήθως όλα τα δεδομένα σας είναι αποθηκευμένα σε ένα μόνο μέρος, στο cloud storage τα αρχεία σας είναι ταυτόχρονα σε αρκετούς server που συνήθως είναι σε εντελώς διαφορετικά μέρη. Έτσι ακόμα και τεράστια φυσική καταστροφή να γίνει στους χώρους ενός σέρβερ, πιθανότητα θα υπάρχουν αντίγραφα σε ασφαλή μέρη. Αν και φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάποια σημαντική απώλεια δεδομένων σε cloud.

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο Cloud;

Πριν λίγους μήνες έγινε γνωστή μια πολύ μεγάλη απώλεια προσωπικών δεδομένων από το cloud της Apple. Χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες από διάσημες γυναίκες  διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Αυτό ήταν μια καλή αφορμή , να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το πόσο ασφαλή είναι η αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε cloud.Και αν και κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος πως έγινε αυτή η κλοπή των δεδομένων, ένα είναι σίγουρο. Ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κλαπούν τα δεδομένα από ένα απλό λογαριασμό cloud. Τις περισσότερες φορές, έχουν ευθύνη οι χρήστες. Βέβαια μπορεί να έχει ευθύνη και η ίδια η υπηρεσία Cloud, αν προσφέρει ελλειπή κωδικοποίηση ή προστασία. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν υπηρεσίες cloud που υπόσχονται αυξημένη κωδικοποίηση των δεδομένων σας, ακόμα και στον ίδιο σας το δίσκο ή two-step πιστοποίηση (χρειάζεται και ειδικό κωδικό που σας αποστέλλετε σε μήνυμα στο κινητό ή μέσω τηλεφώνου).

Βέβαια εκτός από τον φόβο διαρροής των δεδομένων μας, σε άλλα φυσικά πρόσωπα, υπάρχει και το ενδεχόμενο παρακολούθησής μας από υπηρεσίες όπως NSA. Για περισσότερα σε αυτό το ευαίσθητο θέμα μπορείτε να δείτε εδώ , σε μια συνέντευξη του πρώην εργαζομένου στη NSA, Edward Snowden.

Χαρακτηριστικά Cloud Storage

Όπως είπαμε, υπάρχουν στην αγορά δεκάδες (περισσότερες από 30) υπηρεσίες cloud αυτή τη στιγμή. Η καθεμία προσπαθεί να κερδίσει ένα μερίδιο στην αγορά, προσφέροντας λίγο διαφορετικές υπηρεσίες από τον ανταγωνισμό. Έτσι ένα cloud μπορεί να προσφέρει φτηνότερα GB, ενώ κάποιο άλλο να προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και κωδικοποίηση. Οπότε δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία αυτή τη στιγμή, που να υπερτερεί έναντι όλων των υπολοίπων σε όλους τους τομείς.

Το ποια υπηρεσία είναι καλύτερη για εσάς, εξαρτάται απόλυτα από τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουν οι cloud υπηρεσίες και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους είναι οι εξής

Δωρεάν GB

Οι περισσότερες υπηρεσίες Cloud, προσφέρουν δωρεάν μερικά GB για να προσελκύσουν χρήστες. Αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 1 έως 50 GB

Μέγιστο μέγεθος αρχείου

Υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν κανένα όριο στα αρχεία που μπορείτε να αποθηκεύσετε. Μερικές όμως έχουν (κυρίως στο δωρεάν λογαριασμό), και είναι αρκετά μικρό (πχ 200MB). Καλό είναι να το προσέξετε αν σας ενδιαφέρει.

Τιμή pro λογαριασμού

Αν χρειάζεστε αρκετά GB, τότε μάλλον θα αναγκαστείτε να αγοράσετε μια συνδρομή σε κάποια cloud υπηρεσία. Οι τιμές διαφέρουν αρκετά και μπορείτε να βρείτε 100GB από 2 έως 100 ευρώ το μήνα

Μέγιστα GB

Μερικές υπηρεσίες cloud, έχουν περιορισμό στο μέγιστο χώρο που μπορείτε να αγοράσετε. Άλλες προσφέρουν απεριόριστο. Αν έχετε σκοπό να αποθηκεύσετε πάρα πολλά δεδομένα, είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξετε σίγουρα.

Συμβατότητα με λειτουργικά συστήματα

Σχεδόν όλα τα cloud προσφέρουν συμβατότητα με Windows, Mac, Android και iOS για τα desktop client που παρέχουν. Αν όμως είστε χρήστης διαφορετικού λειτουργικού (πχ Linux, Blackberry), θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με αρκετές εταιρίες σίγουρα. Έτσι καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζει όλες τις συσκευές τις οποίες διαθέτετε, πριν αγοράσετε κάτι.  

Κωδικοποίηση και ασφάλεια

Αν έχετε σκοπό να αποθηκεύσετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο cloud, τότε καλό είναι να προτιμήσετε μια εταιρία που προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και κωδικοποίηση. Το βέλτιστο θα ήταν τα αρχεία σας να είναι κωδικοποίημενα και στον τοπικό δίσκο εκτός από τον server, το οποίο είναι κάτι που το προσφέρουν πλέον αρκετές εταιρίες. Επιπλέον ασφάλεια μπορείτε να εξασφαλίσετε με την προσθήκη 2-step verification αν το προσφέρει η υπηρεσία.

Backup υπηρεσίες

Εκτός από δεδομένα, τα cloud είναι ένας καλός χώρος να αποθηκεύουμε backup από τον υπολογιστή  ή το κινητό μας. Μερικές εταιρίες προσφέρουν αυξημένες λειτουργίες backup ενώ άλλες δεν προσφέρουν καθόλου. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν συγκεντρωτικό πίνακα με τις γνωστότερες υπηρεσίες Cloud και τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν.
 
Επισήμανση!
Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στις υπηρεσίες που πρόσφεραν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 2014. Πιθανώς να έχουν αλλάξει την στιγμή που διαβάζετε το άρθρο.
Αναλυτικός πίνακας με υπηρεσίες cloud storage

Dropbox

H πιο γνωστή και πιο δημοφιλής υπηρεσία cloud, είναι το Dropbox. Ήταν ένα από τα πρώτα site που πρόσφερε desktop client με δυνατότητα syncing και έτσι εδραιώθηκε. Δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή, που το ανακάλυψε σαν ιδέα όταν ξέχασε ένα stick USB με δεδομένα σπίτι του.
Κύρια προσόντα του είναι ή σταθερότητα του και ότι παίζει σχεδόν παντού χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι αν και πλέον υπάρχουν αρκετά cloud που προσφέρουν περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή, εξακολουθεί να είναι μία από τις πρώτες επιλογές, τουλάχιστον για τους απλούς χρήστες.  
Ένα από τα θετικά του είναι ότι έχει file versioning για 30 μέρες, έτσι ώστε αν σβήσετε κάτι κατά λάθος, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε μέσα σε 1 μήνα.
Στα αρνητικά, ότι δεν προσφέρει πολλές επιλογές backup και το web περιβάλλον είναι λίγο κακοσχεδιασμένο. Επίσης πριν λίγους μήνες είχαν διαρρεύσει κάποια username/password κάποιων χρηστών και ο πρώην εργαζόμενος της NSA Edward Snowden, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, ότι καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε το dropbox για αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων.

Θετικά

  • Sync App για όλα τα λειτουργικά
  • αξιόπιστο
  • file versioning 30 ημερών
  • integration με διάφορους file explorer

Αρνητικά

  • Χειρότερες τιμές από τον ανταγωνισμό
  • Περιορισμένες δυνατότητες backup
  • Κακή φήμη όσο αναφορά την ασφάλεια
Υποστηρίζει : Win, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Windows Phone
Συνδρομές : 1000GB για 9.99 ευρώ το μήνα

Ιδανικό : Για αρχάριους χρήστες ή για χρήστες που έχουν συσκευές σε αρκετά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα 


Google Drive

To cloud storage της google, ήρθε πριν λίγο καιρό για να ταράξει τα νερά. Προσφέροντας 15GB δωρεάν και πάρα πολύ χαμηλές τιμές στις συνδρομές (100GB για λιγότερο από 2 ευρώ το μήνα) καθώς και πλήρη αλληλεπίδραση με σχεδόν όλες τις εφαρμογές της Google (Chrome, Google docs, Gmail…), σίγουρα έγινε μία από τις καλύτερες επιλογές. 
 
Ίσως το σημαντικότερο από όλα, ήταν ότι όλοι όσοι είχαν λογαριασμό στη google (email, youtube..) είχαν άμεσα και το Google Drive ,χωρίς καμία εγγραφή.
To web περιβάλλον είναι αρκετά εύχρηστο και γρήγορο, όπως επίσης και το ανέβασμα/κατέβασμα αρχείων.
Δυστυχώς δεν προσφέρει αυξημένες δυνατότητες backup, ούτε κάποια ασφάλεια στα δεδομένα στο δίσκο. Έτσι μαζί με το γεγονός ότι είναι της Google (με ότι αυτό συνεπάγεται), δεν είναι ποτέ η πρώτη επιλογή για αποθήκευση πολύ ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Τέλος δεν υπάρχει επίσημο desktop client για Linux (αν και υπάρχουν μερικά ανεπίσημα scripts που σας βοηθάνε να κάνετε sync τα δεδομένα και στο Linux).

Θετικά

  • Αρκετά γρήγορο
  • 15GBδωρεάν και πολύ οικονομικά προγράμματα
  • αυτόματη αλληλεπίδραση με άλλες υπηρεσίες της Google

Αρνητικά

  • Δεν υποστηρίζει Linux,
  • Δεν έχει πρόσθετες backup λειτουργίες

 

Υποστηρίζει : Win, Mac, iOS, Android

Συνδρομές
  • 100GB / 1,99€    
  • 200GB / 3,99€ 
  • 1000GB / 7,99€

Ιδανικό : Για χρήστες που θέλουν αρκετά GB στην χαμηλότερη τιμή, για χρήστες που θέλουν αλληλεπίδραση με προϊόντα της google 


SpiderOak

spiderOak

To SpiderOak θεωρείται από πολλούς ίσως η ασφαλέστερη cloud υπηρεσία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση, κάτι που σημαίνει ότι κανείς εκτός από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας, ούτε καν το ίδιο το SpiderOak.

Βέβαια, προσφέρει πολύ λίγα δωρεάν GB (μόνο 2) και έτσι αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως κύριο cloud, θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο pro λογαριασμό. Η τιμολόγηση δεν διαφέρει αρκετά από τον ανταγωνισμό και διαθέτει sync app για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Θετικά

  • Μέγιστη ασφάλεια με End-to-End κρυπτογράφηση
  • Sync App για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα

Αρνητικά

  • Λίγα δωρεάν GB

Υποστηρίζει

  • Win
  • Mac
  • Linux
  • iOS
  • Android
  • Blackberry
  • Windows Phone

Συνδρομές

Χώρος σε GBΚόστος
2GBΔωρεάν
100GB5$
250GB9$
1000GB12$
5000GB25$

pCloud

To pCloud είναι μια αρκετά υποσχόμενη υπηρεσία Cloud. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ότι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κρατώντας αντίγραφα των αρχείων πάντα σε 3 διαφορετικούς σέρβερς. Χρησιμοποιεί TLS/SSL κωδικοποίηση, για τη μεταφορά των αρχείων από τον υπολογιστή στον σέρβερ και δίνει τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ανεβάσει αρχεία στο Cloud μας με τη χρήση ενός μοναδικού link, χωρίς να είναι καν χρήστης του pCloud.

Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το instagram και να κάνετε αυτόματα backup των δεδομένων σας.
Τέλος έχει αρκετά ανταγωνιστικές τιμές και αρκετά δωρεάν GB για μια ζωή, τα οποία μπορείτε να τα διπλασιάσετε καλώντας φίλους ή κάνοντας link άλλους λογαριασμούς.

Θετικά

  • Προσφέρει έως 20 δωρεάν GB για μια ζωή
  • Έχει sync app για σχεδόν όλες τις πλατφόρμες
  • Upload links ακόμα και αν έχει λογαριασμό κάποιος στο pCloud
  • Πολύ ανταγωνιστικές τιμές
  • 256AES τοπικά 

Αρνητικά

  • Δεν προσφέρει κωδικοποίηση στο δίσκο
  • Δεν έχει τη δυνατότητα να γίνει εξωτερικός σκληρός
  • Δεν υποστηρίζει file versioning

Υποστηρίζει : Win, Mac, Linux, Android, iOS

Συνδρομές 

  • 500GB  για 5$
  • 1024GB για 8$

Ιδανικό : Για storage cloud


JustCloud

To JustCloud είναι μια cloud υπηρεσία με κύρια βαρύτητα στο backup.  Οι δυνατότητες που έχει σε αυτόν τον τομέα είναι πάρα πολλές, με επιλογές που συνήθως δεν υπάρχουν στα περισσότερα Cloud (για παράδειγμα backup μόνο όταν ο υπολογιστής είναι αδρανής για κάποιο διάστημα). Φυσικά έχει και syncapp που μπορείτε να κάνετε syncing πολύ εύκολα. To site αν και δεν έχει το καλύτερο design, είναι αρκετά καλό.
Δεν έχει δικούς της σέρβερ αλλά φιλοξενείτε στο Google Cloud με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό έχει. Η κωδικοποίηση που έχει είναι 256-bit SSL
Προσφέρει αρχικά 1 GB δωρεάν χώρο, με την δυνατότητα να τον αυξήσετε αρκετά υπό κάποιες προϋποθέσεις (share, like…). Ίσως για πρώτη φορά Cloud ανταμείβει τον χρόνο παραμονής στην υπηρεσία με 1 δωρεάν GB κάθε μήνα. 
Επίσης στα αξιοπρόσεκτα και θετικά, είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε το laptop σας αν έχει κλαπεί, μέσω χαρτογράφησης των login κάθε ώρα.
SyncApp
SyncApp

Θετικά

Αρκετές επιλογές στον τομέα του backup, δυνατότητα παρακολούθησης των login μέσω χάρτη, παίζει σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες, δυνατότητα απεριόριστων GB

Αρνητικά

Φιλοξενείται στο Google Cloud, μερικές υπηρεσίες χρεώνονται έξτρα
Υποστηρίζει : Win, Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry, Kindle Fire
Δωρεάν : 1 έως 15 GB
Συνδρομές 
  • 75GB : €8.69 ανά μήνα
  • 250GB : €9.94 ανά μήνα
  • Απεριόριστο : €12.44 ανά μήνα

iDrive

To iDrive είναι μια από τις καλύτερες και γνωστότερες υπηρεσίες backup. Έχει πάρα πολλά προτερήματα στο συγκεκριμένο τομέα έναντι των ανταγωνιστών και είναι σίγουρα μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις για backup των αρχείων σας. 

Προσφέρει encryption και στον δίσκο σας και στον server (256bit) και έχετε τη δυνατότητα να θέσετε unique key για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. Αυτό το unique key το ξέρετε μόνο εσείς και ούτε το ίδιο το idrive μπορεί να δει τα αρχεία σας. Βέβαια αν το ενεργοποιήσετε δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε share αρχεία. 

Επίσης έχετε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό αν έχετε περιορισμένο χώρο στον υπολογιστή σας.

Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι υποστηρίζει file versioning για 30 μέρες.
Προσφέρει 5GB δωρεάν χώρο και έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε λίγα ακόμα με τα γνωστά (invites, share, like).

Θετικά

Encryption και στο δίσκο και στον server, Unique Key, εξωτερικός δίσκος, αρκετά καλή ταχύτητα στο backup

Αρνητικά

Δεν είναι το ιδανικότερο  για sharing
Υποστηρίζει : Win, Mac, Android, iOS και Linux μέσω terminal ή WEBGUI,
Συνδρομές 
  • 1000GB για περίπου 3,75€ το μήνα 
  • 10TB για  περίπου 31,25€ το μήνα

Ιδανικό : Για Backup 


MediaFire

To mediaFire είναι μια υπηρεσία που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Δημιουργήθηκε λίγο μετά την άνθηση του διαμοιρασμού αρχείων μέσω link (κυρίως ταινιών και μουσικής). Εδώ και λίγα χρόνια προσφέρει πλήρες υπηρεσίες cloud με syncing και άλλες πρόσθετες λειτουργίες. Βεβαίως ακόμα και τώρα, το κύριο κομμάτι των υπηρεσιών του απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να κάνουν διαμοιρασμό αρχείων μέσω link, αλλά παρέχει και σχετικά αξιοπρεπείς υπηρεσίες syncing. Δεν συνίσταται για υπηρεσίες backup ή για πολύ σημαντικά αρχεία, καθώς στην δωρεάν έκδοση, μπορεί να σβηστούν μετά από αδράνεια. 
Δίνει έως 50GB δωρεάν χώρο (με invites, like, share) και τα προγράμματά του είναι από τα πιο οικονομικά της αγοράς. Είναι λίγο αργό, κυρίως στην πλοήγηση μέσω web και στο ανέβασμα των αρχείων. Στα συν του η δυνατότητα να τραβήξετε κατευθείαν screenshot μέσω του desktop client και να το κάνετε share άμεσα.

Θετικά

  • Αρκετά δωρεάν GB
  • στατιστικά στοιχεία (στο pro)
  • οικονομικά προγράμματα
  • δυνατότητα screenshot από το app

Αρνητικά

  • Λίγο αργό μέσω Web και στο upload
  • περιορισμένες δυνατότητες backup
  • όχι sync app για Linux
  • τα αρχεία δεν αποθηκεύονται επ’ άπειρον στην δωρεάν έκδοση
Υποστηρίζει : Win , Mac, iOS, Android
Συνδρομές 
  • 1000GB / 2,49€
  • 100TB / 24,99€

Ιδανικό : Για διαμοιρασμό αρχείων


cCloud (by COMODO)

TO cCloud είναι ακόμα μια Cloud υπηρεσία από την γνωστή εταιρία Comodo. Το κύριο προτέρημα αυτού του Cloud είναι ότι έχετε την δυνατότητα μέσω app να χρησιμοποιείτε το Cloud σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω του file explorer, χωρίς να αποθηκεύετε τα δεδομένα στο δικό σας σκληρό δίσκο. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να έχετε άμεσα προσβάσιμα χωρίς να χρειαστείτε να ανοίξετε browser όλα σας τα αρχεία στο cloud ακόμα και ας μην τα έχετε αποθηκεύσει τοπικά.

Θετικά

syncclient, driveclient

Αρνητικά

Δεν έχει δωρεάν GB πέρα των δοκιμαστικών 90 μερών, είναι μόνο για Windows
Υποστηρίζει : Μόνο Windows
Συνδρομές
  • 10GB  για 90 μέρες δωρεάν
  • 100GB : $7.99 / μήνα  
  • 200GB : $14.99 / μήνα  
  • 500GB : $34.99 / month

SugarSync

 
Το SugarSync είναι ένα ακόμα Cloud που προσπαθεί να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες backup, syncing και sharing έναντι των ανταγωνιστών. Έτσι αν και υπάρχουν ανταγωνιστικά cloud που προσφέρουν καλύτερο backup υστερούν στο syncing ή στο sharing. Το SugarSync έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Οι τιμές που προσφέρει, δεν είναι οι καλύτερες της αγοράς, αλλά είναι ανταγωνιστικές.
Προσφέρει δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών με 5GB δωρεάν.

Θετικά 

Καλός συνδυασμός backup, syncing και sharing υπηρεσιών

Αρνητικά 

Δεν έχει δωρεάν υπηρεσία μετά τη δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών
 
Υποστηρίζει : Windows, Mac, Android, iOs, Linux (μέσω Wine με μικρά προβλήματα)
Δωρεάν : Μόνο δοκιμαστική περίοδος
Συνδρομές
  • 60 GB : $7.49 / μήνα ή $74.99 / χρόνο
  • 100 GB : $9.99 / μήνα ή $99.99 / χρόνο
  • 250 GB : $24.99 / μήνα ή $249.99 / χρόνο

SafeCopy

 
To SafeCopy είναι ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρει κυρίως backup μέσω Cloud. Έχει αυξημένη ασφάλεια εφαρμόζοντας πρωτόκολλα 448-SSL κωδικοποίησης στον σέρβερ και σχετικά εύκολη χρήση. Μπορείτε να κάνετε backup απεριόριστους υπολογιστές χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Παίζει σε σχεδόν όλες τις πλατφόρμες και έχει σχετικά οικονομικά πακέτα. Δυστυχώς δεν κάνει sync φακέλους. Προσφέρει 3GB δωρεάν για μια ζωή.

Θετικά

  • Ισχυρή κωδικοποίηση στον σέρβερ
  • απεριόριστοι υπολογιστές
  • σχετικά οικονομικά πακέτα
  • υποστήριξη σε αρκετές γλώσσες

Αρνητικά

  • Δεν κάνει syncing φακέλους
Υποστηρίζει : Windows, Mac, iOS, Android, Linux (Alpha version)

Δωρεάν : 3GB για πάντα

Συνδρομές
  • 200GB Plan 
    • 1 Χρόνο for $50.00 USD
    • 2 Χρόνια – 10% έκπτωση από $100.00 $90.00 USD
    • 3 Χρόνια – 15% έκπτωση από $150.00 $127.50 USD 
  • 300GB Plan
    • 1 Χρόνο for $70.00 USD
    • 2 Χρόνια –  10% έκπτωση από $140.00 $126.00 USD
    • 3 Χρόνια – 15% έκπτωση από Sold Out!
  • 500GB Plan
    • 1 Χρόνο για $150.00 USD
    • 2 Χρόνια – 10% Έκπτωση από $300.00 $270.00 USD
    • 3 Χρόνια – 15% Έκπτωση από $450.00 $382.50 USD
  • 1000GB Plan – 1 Terabyte
    • 1 Χρόνο για $350.00 USD
    • 2 Χρόνια – 10% έκπτωση από $700.00 $630.00 USD
    • 3 Χρόνια – 15% έκπτωση από  $1,050.00 $892.50 USD 

Sendspace 

Άλλη μια υπηρεσία cloud είναι το Sendspace. Αν και προσφέρει auto syncing δεν προορίζεται για χρήστες που ζητούν απλώς cloud storage. Με τα απεριόριστα GB που προσφέρει, ακόμα και στους δωρεάν χρήστες, κυρίως αποβλέπει στον διαμοιρασμό αρχείων μέσω link. Και αυτή ακριβώς τη κατεύθυνση έχει.
 
Έτσι αν και έχει απεριόριστα GB αποθήκευσης, έχει όριο στα GB μεταφοράς και στο μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να κατεβάσετε/ανεβάσετε.
 
Έχει desktop client για Win, Mac και Linux και σχετικά καλές ταχύτητες. Ο client θυμίζει έντοναTorrent manager και είναι φτιαγμένος ουσιαστικά για ανταλλαγή/κατέβασμα αρχείων. 
Η σελίδα μέσω web είναι αρκετά “φτωχή” και  υποτυπώδης. Σίγουρα δεν έχουν δώσει βαρύτητα στο συγκεκριμένο τομέα. 
Syncscape
O Desktop client θυμίζει έντονα tοrrent/download manager
Αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε για διαμοιρασμό/κατέβασμα αρχείων, τότε γρήγορα θα αναγκαστείτε να μεταπηδήσετε στην pro υπηρεσία, καθώς το δωρεάν είναι αρκετά περιορισμένο.

Θετικά 

  • Απεριόριστα GB χώρου
  • καλό για διαμοιρασμό αρχείων

Αρνητικά 

  • Διαφημίσεις στη δωρεάν έκδοση
  • φτωχό design 
Δωρεάν : Απεριόριστα GB για αποθήκευση, περιορισμός traffic
Υποστηρίζει : Win, Mac, Linux, Android
Συνδρομές (traffic)
  • 100GB = 6,99€ 
  • 300GB = 15,99€

Ιδανικό : Μόνο για διαμοιρασμό ή κατέβασμα αρχείων


Tonida fileCloud

Το fileCloud είναι ένα self-hosted cloud που απευθύνεται σε εταιρίες και οργανισμούς. Με τη βοήθεια του fileCloud μπορείτε να δημιουργήσετε για τη δικιά σας εταιρία, το δικό σας απόρρητο cloud το οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι δικοί σας υπάλληλοι. Κοστίζει περίπου 1000$ το χρόνο με 20 άδειες για χρήστες, με τον κάθε επιπλέον χρήστη 25$. Προσφέρει 14 μέρες δωρεάν δοκιμή.
 
[td_smart_list_end]
[the_ad id=”9442″]
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε όμορφες και πρωτότυπες κατασκευές με κομμάτια από παλιά τζιν
Επόμενο άρθροΒρείτε εύκολα την κλεμμένη συσκευή σας με ένα δωρεάν πρόγραμμα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια