Τα ράφια είναι απαραίτητα εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις κάθετες επιφάνειες ενός χώρου. Προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο ενώ ταυτόχρονα διακοσμούν και γεμίζουν άδειους τοίχους. Αν έχετε βαρεθεί όλα τα κοινότυπα κλασσικά ράφια και θέλετε κάτι πρωτότυπο που θα ξεχωρίζει, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μόνοι σας κάποια. Δείτε μερικά μόνο DIY ράφια, που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

 

1Ραφιέρα από σκάλα

ράφια από ξύλινη σκάλα

Η πρώτη ιδέα, είναι ίσως μία από τις πιο δημοφιλείς. Ραφιέρα από μία ξύλινη σκάλα. Έξυπνη, απλή και πρακτική ιδέα. Μάλιστα, κυκλοφορεί και ως εμπορικό προϊόν από διάφορες εταιρίες επίπλων. 

Πηγή : PrettyHandyGirl


2Ραφιέρα από πόρτα

Αρκετά πρωτότυπη ιδέα, αλλά συνάμα και λίγο δύσκολη. Πιο εύκολο σίγουρα είναι να χρησιμοποιήσετε αντί για πόρτα, σπαστά παντζούρια. Ένα από τα θετικά αυτής της ιδέας, είναι ότι μπορείτε να πετύχετε συχνά παλιές ξύλινες πόρτες, πεταμένες στα σκουπίδια.

Πηγή : CraftaholicsAnonymous

3Ράφια με θήκες περιοδικών

 
 

Αυτή είναι μια σχετικά απλή κατασκευή αν φυσικά μπορέσετε και βρείτε ξύλινες θήκες περιοδικών. Αν δεν μπορέσετε μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με κομμάτια από λεπτό κόντρα πλακέ και μία σέγα.

Πηγή : Instructables

4Ράφια από Βιβλία

Αν είστε «βιβλιοφάγος» αυτή η ιδέα είναι για εσάς. Με απλό κρυφό σύνδεσμο, μπορείτε να φτιάξετε μερικά αρκετά πρωτότυπα ράφια από βιβλία. Το μόν μειονέκτημα είναι ότι το βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί ως ράφι, θα έχει κάποια μικρή παραμόρφωση.

Πηγή : MyDecemberHome

 

5Ράφια από τελάρα

Η συγκεκριμένη ιδέα σίγουρα δεν είναι τόσο πρωτότυπη όσο οι υπόλοιπες. Αρκετοί έχουν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν τα ξύλινα τελάρα από τα φρούτα ως ράφιρα ή ραφιέρα. Στην συγκεκριμένη φώτα τα τελάρα δεν είναι έτοιμα, αλλά φτιαγμένα για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Το πρακτικό αυτή του συστήματος, είναι ότι μπορεί αρκετά εύκολα να αλλάξει σχήμα ή να μεγαλώσει. 

Πηγή : Instructables

 

6Ράφια από συρτάρια

Ακόμα μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα, είναι να φτιάξετε ράφια με παλιά συρτάρια. Βέβαια θα πρέπει να πρόκειται για παλιά κλασσικά συρτάρια από μασίφ ξύλο, καθώς τα περισσότερα νέα είναι από μελαμίνη ή νοβοπάν με pvc.
Πηγή : ShadesOfGrey


 

7Ράφια από παλέτα

Πριν λίγα χρόνια αυτό θα ήταν πολύ πρωτότυπη ιδέα. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσςη όχι και τόσο. Μια ραφιέρα από παλέτα. Ένα πλεονέκτημα αυτή της ιδέας είναι ότι έχει σχετικά λίγη δουλειά. Το σχήμα της παλέτας βοηθάει αρκετά και με μερικές μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει ραφιέρα σε λίγα μόνο λεπτά. Βέβαια υπάρχουν κάποια θέματα, κυρίως ασφάλειας, που αφορούν όλες τις κατασκευές με τις παλέτες. Για περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή : Domesticdoozie

 

8Ράφια από χαρτοσωλήνες

H συγκεκριμένη ιδέα ίσως είναι η πιο δύσκολη από όλες. Όχι γιατί είναι δύσκολη η κατασκευή της, αλλά γιατί είναι λίγο δύσκολο να βρείτε μεγάλους χαρτοσωλήνες. Αν χρησιμοποιούνται και για κάποιες άλλες εργασίες, το πιο εύκολο είναι να τους βρείτε σαν χάρτινα καλούπια για μπετό.

Πηγή : CountryLiving

 

9Ράφια με σχοινιά

Μια ακόμα απλή αλλά πολύ όμορφη ιδέα, είναι να φτιάξετε κρεμαστά ράφια με φυσικό σκοινί. Ειδικά σαν ραφιέρα μπάνιου είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς μπορείτε να το κρεμάσετε απλώς από το ταβάνι. Μια καλή ιδέα για να μην «κουνιέται» είναι να βάλετε κρυφή ταινία διπλής όψεως πίσω από κάθε ράφι, ώστε να κολλάει στον τοίχο.

Πηγή : espaciohogar

 

10Ραφιέρα με τούβλα

Η τελευταία ιδέα, σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για σεισμογενείς περιοχές ή για σπίτια με μικρά παιδιά. Αλλά αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να τρυπήσετε τον τοίχο ή απλώς θέλετε κάτι προσωρινό, είναι μια καλή λύση. Αν ψάξετε μπορείτε να βρείτε διακοσμητικά τούβλα σε διάφορα χρώματα και σχέδια, τα οποία θα την κάνουν και λίγο πιο ξεχωριστή. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα μοντάζ ανάμεσα σε κάθε τούβλο. 

Πηγή : manningmarable


 

Για πολύ περισσότερα θέματα με ραφιέρες μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Προηγούμενο άρθρο10 πρωτότυπες ιδέες για DIY βάση κρασιού
Επόμενο άρθροΜάθετε πως φτιάχνουμε χρώμα μαυροπίνακα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια