Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για να δημιουργήσετε ένα bootable usb ή sd κάρτα με κάποιο λειτουργικό σύστημα. Κάποιες από αυτές, τρέχουν μόνο σε windows, άλλες μόνο σε Linux, άλλες μόνο για συγκεκριμένου τύπου αρχεία (πχ μόνο iso). Μέχρι σήμερα όμως δεν υπήρχε κάποια που να τα κάνει όλα και παντού. Αυτό πιθανώς να άλλαξε, με τον ερχομό του etcher.

To etcher είναι μία opensource multi-platform εφαρμογή που μπορεί να να δημιουργήσει bootable usb ή sd κάρτες χωρίς κανένα πρόβλημα. Έρχεται από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το resin.io και είναι εντελώς δωρεάν.

Multi-Platform

Παρότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα σε beta testing, φαίνεται να λειτουργεί μία χαρά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και για USB αλλά και για SD.

Για την ακρίβεια μπορεί να εγκατασταθεί, σε Windows (32/64bit), Linux (32/64bit) και MAC.

Σε Win7 και 8 καθώς και σε αρκετές διανομές Linux (Ubuntu, Fedora…) που το δοκιμάσαμε εμείς, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (είτε με iso με Windows, διανομές Linux)

User Friendly

etcher εφαρμογή για bootable usbTo etcher είναι πραγματικά πολύ απλό στην χρήση. Διαλέγετε το αρχείο, βάζετε USB / SD στον υπολογιστή και πατάτε το FLASH και ξεκινάει η εγγραφή.

ISO, IMG, ZIP, GZ, BZ2….

Κάτι ακόμα που κάνει το etcher να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, είναι ότι δεν λειτουργεί μόνο με iso αρχεία, αλλά και με σχεδόν κάθε άλλο γνωστό συμπιεσμένο πακέτο. Έτσι, διαβάζει zip, img, gz, bz2 και μερικά ακόμα όχι και τόσο γνωστά.

Αυτόματη αναγνώριση αφαιρουμένου δίσκου

Ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματά του, είναι ότι ξεχωρίζει αυτόματα τον κανονικό δίσκο από τα USB/SD και έτσι προφυλάσσει ακόμα και τους εντελώς αρχάριους χρήστες από τυχόν επικίνδυνα λάθη.

Πιο γρήγορο

Αν και δεν πραγματοποιήσαμε συγκριτικά τεστ ακόμα, φαίνεται να είναι λίγο πιο γρήγορη η δημιουργία του USB/SD από τα περισσότερα άλλα.

Συνοψίζοντας

Το etcher -αν και ακόμα βρίσκεται σε beta testing- είναι πιθανώς το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για δημιουργία bootable usb και SD καρτών που υπάρχει αυτή την στιγμή. Εξαιρετικά απλό στην χρήση, μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν παντού και μπορεί να «κάψει» τα πάντα.

Σίγουρα αξίζει μία δοκιμή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανέμορφα μικροσκοπικά κεραμικά αγγεία
Επόμενο άρθροΈνα απλό εξάρτημα μετατρέπει το δισκοπρίονο σε αλυσοπρίονο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια