Ο Jon Almeda είναι ένας νεαρός αγγειοπλάστης από την Χαβάη, ο οποίος δημιουργεί μερικά εντελώς διαφορετικά κεραμικά. Τα έργα του αν και με μία γρήγορη ματιά φαίνονται κοινά, στην πραγματικότητα είναι τελείως ξεχωριστά. Ο λόγος για αυτό, είναι το μέγεθός τους, καθώς όλη η συλλογή αποτελείται από μικροσκοπικά κεραμικά.

πανέμορφα και πρωτότυπα μικροσκοπικά κεραμικάΤα περισσότερα από αυτά, μετά βίας ξεπερνούν σε μέγεθος ένα κέρμα και παρότι είναι τόσο μικροσκοπικά, είναι αρκετά λεπτομερή. Ενώ αυτό που τα κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερα, είναι ότι έχουν φτιαχτεί με τον ακριβώς ίδιο τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα παραδοσιακά κεραμικά.

Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει εκατοντάδες διαφορετικά χειροποίητα κεραμικά όλων των τύπων (πχ βάζα, αμφορείς…). Τα έργα του , θεωρητικά τουλάχιστον, μπορείτε να τα βρείτε μέσω του προσωπικού του e-shop. Και λέμε θεωρητικά, καθώς έχουν γίνει ανάρπαστα και «φεύγουν»  πάντα σε ελάχιστες ώρες. 

Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να θαυμάσετε όλα τα μικροσκοπικά κεραμικά που έχει δημιουργήσει, είναι να τον ακολουθήσετε στον λογαριασμό του στο Instagram, καθώς εκεί ανεβάζει τις περισσότερα από τις δημιουργίες του. Εκτός από τα κεραμικά, ανεβάζει και μερικά πολύ όμορφα βίντεο με την διαδικασία κατασκευής σε εξωτερικούς χώρους. 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.