Review: Πολύπριζο ασφαλείας APC PM5T-GR

  0

  Τα πολύπριζα ασφαλείας είναι πολύπριζα που προστατεύουν τις συνδεδεμένες συσκευές έναντι της υπέρτασης, είτε λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ ή λόγω κεραυνού. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά είναι απαραίτητα, ειδικά αν ο ηλεκτρολογικός πίνακας δεν έχει την αντίστοιχη προστασία. Το πολύπριζο APC PM5T-GR είναι ένα τέτοιο πολύπριζο.

  Για όσους δεν γνωρίζουν, η APC είναι μία από τις γνωστές εταιρίες στον χώρο. Έχει πολύχρονη εμπειρία και τα περισσότερα από τα προϊόντα της συνοδεύονται με εγγύηση εφ’ ορού ζωής

   

  Προστασία έναντι υπέρτασης και όχι μόνο

  πολύπριζο ασφαλείαςΤο APC PM5T-GR έχει 5 ανεξάρτητες πρίζες σούκο και προστασία για γραμμή τηλεφώνου (μπορεί να μην ακούγεται και τόσο πιθανό, αλλά μπορεί να πέσει κεραυνός στο τηλεφωνικό δίκτυο και μέσω της γραμμής τηλεφώνου να κάψει ρούτερ και όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτό μέσω ethernet). Γιαυτό το λόγο είναι λίγο πιο ακριβό από τα υπόλοιπα APC που δεν έχουν προστασία τηλεφωνικής γραμμής. 

  Μπορεί να προστατέψει έναντι διακύμανσης τάσης ακόμα και λόγω κεραυνού(μέχρι 36.000 αμπέρ) χωρίς να χρειαστεί να αλλάζετε ασφάλεια κάθε φορά. Απλώς γίνεται ένα reset. Μάλιστα, κάτι αρκετά σημαντικό είναι και το ότι μπορεί να προστατέψει τις ηλεκτρικές συσκευές και αφού έχει πέσει η ηλεκτρονική ασφάλεια. Δηλαδή αν πέσει ένας κεραυνός και ρίξει την ασφάλεια, οι συσκευές θα είναι προστατευμένες και σε επόμενο κεραυνό (κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα πολύπριζα ασφαλείας). 

  Επίσης εκτός από την προστασία υπέρτασης, προστατεύει τις συσκευές και από EMI/RFI θόρυβο, καθώς και από βραχυκύκλωμα.

  Όπως αναφέρθηκε και λίγο πιο πάνω, εκτός από τις 5 πρίζες, μπορεί να προστατέψει και την τηλεφωνική σας γραμμή, συνδέοντας τη γραμμή πριν το ρούτερ στο πολύπριζο.  

  Εργονομικός σχεδιασμός

  Η ποιότητα κατασκευής παραμένει εξαιρετική, όπως σε όλα τα APC πολύπριζα. Ο σχεδιασμός του APC PM5T είναι πολύ καλός με όλες τις πρίζες να έχουν σωστή φορά (υπάρχουν πολύπριζα που οι πρίζες είναι πλάγιες ή κοιτάνε εσωτερικά οπότε είναι αδύνατο να βάλεις φορτιστές/τροφοδοτικα ή ογκώδη φις). Μάλιστα υπάρχει και καλή απόσταση μεταξύ των πριζών, ειδικά με την πρώτη, οπότε μπορεί να χωρέσει και κάποιος πολύ μεγάλο τροφοδοτικό. 

  πολύπριζο ασφαλείας

  Υπάρχει διακόπτης on/off και φωτάκια ένδειξης για προστασία υπέρτασης και γείωση, οπότε μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή αν μπορεί να σας προστατέψει. 

  apc πολύπριζοΤο σχήμα του είναι κυρτό τετράπλευρο, ώστε να μπορεί να στερεωθεί με άνεση πάνω σε επίπεδη επιφάνεια χωρίς να αναποδογυρίζει. Επίσης διαθέτει ειδικές τρύπες για να το κρεμάσετε στον τοίχο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και ειδική υποδοχή για το καλώδιο ώστε να μπορεί να βγει αριστερά ή δεξιά. 

  Το καλώδιο είναι 1.8 μέτρα, όχι μεγάλο, αλλά ούτε και μικρό. Φυσικά το καλώδιο και το φις είναι εξαιρετικής ποιότητας. 

  Επίσης όπως σχεδόν όλα τα καλά πολύπριζα, διαθέτει και ασφάλεια στις πρίζες για παιδιά.

  Εγγύηση εφ’ όρου ζωής από την APC

  Όπως τα περισσότερα πολύπριζα της APC, έτσι και το PM5T συνοδεύεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής1. Δηλαδή όποια στιγμή σας χαλάσει και δεν έχει γίνει κακή χρήση, μπορείτε να το επιστρέψετε για δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση.

  Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνει η APC στα προϊόντα της. Και η αλήθεια είναι ότι εκτός και αν είστε εξαιρετικά άτυχοι, δεν θα χρειαστείτε ποτέ αυτή την εγγύηση. Ο γραφών έχει ακόμα πολύπριζα APC, τα οποία δουλεύουν αδιαλείπτως εδώ και 20 χρόνια.  

  Μάλιστα σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης, η APC μπορεί να αποζημιώσει βλάβες σε συσκευές που προέρχονται από ελαττωματικό προϊόν έως και 75.000 ευρώ2

  Η τιμή του κυμαίνεται στα 20-30 ευρώ στα Ελληνικά καταστήματα και σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Φυσικά υπάρχουν και αρκετά διαφορετικά μοντέλα που προσφέρουν πολλά περισσότερα όπως πιο πολλές πρίζες, προστασία υπέρτασης στην κεραία της τηλεόρασης και θύρες USB 

   

  • Ποιοτική κατασκευή
  • Δεν χρειάζεται αντικατάσταση ασφάλειας
  • Προστατεύει και αν πέσει η ασφάλεια 
  • Εγγύηση εφ’ όρου ζωής
  • Προστασία και από βραχυκύκλωμα και ΕΜΙ/RFI ηλεκτρονικό θόρυβο
  • Δεν έχει θύρες USB
  • Αν το κρεμάσετε στον τοίχο και έχετε βαριά φις (πχ τροφοδοτικά) θα σας κρεμάει λίγο

  Χρήσιμα link

  Παραπομπές

  • 1: Η εγγύηση εφ’ όρου ζωής ισχύει μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, με εξαίρεση την Γερμανία όπου η τοπική νομοθεσία επιτρέπει μέγιστη εγγύηση 20 χρόνων. 
  • 2: Στην συσκευασία αναγράφεται 75.000 ευρώ, αλλά στην ιστοσελίδα της εταιρίας το ποσό αποζημίωσης είναι 50.000 ευρώ.

   

   

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΕπαναφορτιζόμενος φακός εργασίας PARKSIDE PASL 4000 B2
  Επόμενο άρθροReview: Μίνι αεροσυμπιεστής αυτοκινήτου Ultimate Speed UMK 10 C2
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια