Review: Μίνι αεροσυμπιεστής αυτοκινήτου Ultimate Speed UMK 10 C2

  0
  Ultimate Speed UMK 10 C2 μίνι κομπρεσέρ αυτοκινήτου

  Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στο εμπόριο αρκετοί αεροσυμπιεστές αυτοκινήτου, κυρίως μπαταρίας. Σίγουρα είναι πιο βολικοί και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά ο πιο κλασσικός αεροσυμπιεστής αυτοκινήτου είναι αυτός που συνδέεται στην παροχή του αναπτήρα. Τέτοιος είναι και μίνι αεροσυμπιεστής που φέρνουν τα Lidl, o Ultimate Speed UMK 10 C2. Είναι ένας μικρός αεροσυμπιεστής που σας βοηθάει να φουσκώνετε τα ελαστικά και ότι άλλο θέλετε, αρκεί να υπάρχει κοντά ένα αυτοκίνητο ή τουλάχιστον μία μπαταρία αυτοκινήτου

  Το κόστος του είναι σχετικά μικρό,  μόλις 15 ευρώ γιαυτό είναι πολύ πιο οικονομικός από τους επαναφορτιζόμενους ( που συνήθως ξεκινάνε από τα 40-50 ευρώ). Όσο και να φαίνεται παράδοξο, αυτό το μικρό κομπρεσεράκι μπορεί να φουσκώσει ελαστικά έως και 10 bar πίεση (τα περισσότερα ελαστικά επιβατικών ΙΧ απαιτούν λιγότερο από 3 bar), οπότε κάνει για οποιοδήποτε ΙΧ και όχι μόνο. 

  ultimate speed umk 10 c2 Βέβαια, μην περιμένετε να τα φουσκώσει σε λίγα δεύτερα. Η παροχή αέρα είναι σχετικά μικρή, περίπου 35 λίτρα ανά λεπτό, οπότε σε μεγάλα ελαστικά – αν είναι τελείως άδειο- μπορεί να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν ( για παράδειγμα ένα τυπικό ελαστικό με 16αρα ζάντα θέλει περίπου 200+ λίτρα αέρα). 

  Εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, καθώς είναι αερόψυκτο και σχεδιασμένο για συνεχόμενη χρήση μικρής διάρκειας. Δηλαδή δεν μπορεί να λειτουργεί μισή ώρα ασταμάτητα (πχ κάποιος να θέλει να φουσκώσει ένα μεγάλο φουσκωτό).  Σύμφωνα με το κατασκευαστή η μέγιστη επιτρεπόμενη συνεχόμενη χρήση είναι μόλις 5 λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα 6 θα καεί, αλλά καλό είναι να μην το ξεπερνάτε αν δεν θέλετε να καεί πιο σύντομα από ότι πρέπει. Φυσικά η χρήση εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή άλλη αντοχή θα έχει αν έξω έχει 45 βαθμούς υπό σκιά και άλλη αν έχει 5 βαθμούς. Αλλά καλό είναι να μην το ζορίζετε, εκτός και αν υπάρχει ζήτημα ζωής και θανάτου όπου εκεί χαλάλι τα 15 ευρώ. Ειδάλλως, κάνετε ένα καλό διάλειμμα κάθε 5 λεπτά και συνεχίζετε. 

  Τώρα κάτι άλλο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι γενικά αυτού του τύπου τα κομπρεσεράκια τραβάνε αρκετό ρεύμα. Το συγκεκριμένο έχει ελάχιστη κατανάλωση 9 αμπέρ και μέγιστη 14. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για αρκετή ώρα -ακόμα και με διακοπές- από μία μικρή μπαταρία αυτοκινήτου, θα σας την αποφορτίσει αρκετά. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για κάποιον που θέλει να συμπληρώσει λίγη πίεση στα ελαστικά ή να φουσκώσει 2-3 φορές ένα κλαταρισμένο, όμως αν πχ θέλετε να φουσκώνει για πολύ ώρα και έχετε μια μικρή μπαταρία (πχ 45 αμπερώρες) μισογεμάτη, ίσως την αδειάσει. 

  ultimate speed umk 10 c2

  Τώρα πάμε στην ποιότητα κατασκευής. Εν συντομία, δεν είναι κακή. Σίγουρα πολύ καλύτερο από τα φθηνιάρικα πλαστικά κομπρεσεράκια που βρίσκετε σε παζάρια, σούπερ μάρκετ και Κινέζικα με 15-20 ευρώ. Το συγκεκριμένο είναι μεταλλικό και γενικά δείχνει στιβαρή κατασκευή. Τίποτα δεν παίζει, και σίγουρα δεν θα διαλυθεί με το πρώτο πέσιμο. Η σχεδίαση είναι εργονομική με μεταλλική λαβή που βολεύει και στην μεταφορά αλλά και στο μάζεμα του καλωδίου.  Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσετε και την 3ετη εγγύηση των LIDL, όταν τα ανώνυμα δεν έχουν ούτε μέρα και άλλα με το ζόρι ένα χρόνο.

  Τώρα όσον αναφορά τα αρνητικά σημεία. Καταρχάς είναι αναλογικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει αναλογικό μανόμετρο που δείχνει την πίεση με τη βελόνα, και όχι ψηφιακή ένδειξη της πίεσης (είναι πιο ευανάγνωστη στο ψηφιακό). Επίσης δεν έχει ρύθμιση μέγιστη πίεσης. Τα ψηφιακά κομπρεσεράκια έχουν συνήθως ρύθμιση για μέγιστη πίεση, ώστε να σταματάει αυτόματα η τροφοδοσία όταν επιτυγχάνεται η επιθυμητή πίεση. Αυτό δεν έχει, οπότε θα πρέπει να προσέχετε συνεχώς το μανόμετρο για να μην ξεπεράσετε την μέγιστη πίεση. 

  Επίσης δεν έχει δυνατότητα μείωσης της πίεσης. Φυσικά αυτό ισχύει για σχεδόν όλα τα αντίστοιχα κομπρεσέρ αέρος, κανένα δεν έχει τέτοια δυνατότητα, όμως επειδή ίσως είναι σημαντικό για κάποιον, καλό είναι αναφερθεί. Οπότε αν θέλετε να μειώσετε την πίεση σε ένα ελαστικό, θα πρέπει να το κάνετε με τον πατροπαράδοτο τρόπο. 

  Σε γενικές γραμμές είναι σίγουρα πολύ καλή επιλογή για κάποιον που ψάχνει κάτι τέτοιο. Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές, ειδικά σε επαναφορτιζόμενα (ακόμα και τα LIDL έχουν φέρει επαναφορτιζόμενο αεροσυμπιεστή), σε πολυλειτουργικά jump starter ή ακόμα και σε μεγαλύτερα αντίστοιχης λειτουργίας. Όμως το συγκεκριμένο κοστίζει μόλις 15 ευρώ και σε αυτά τα λεφτά δεν θα πετύχετε πολλά καλύτερα.

  Θετικά

  • Φθηνό
  • Καλή κατασκευή
  • Μικρό μέγεθος
  • 3 χρόνια εγγύηση

  Αρνητικά

  • Απαιτεί παροχή από μπαταρία αυτοκινήτου
  • Δεν έχει ρύθμιση μέγιστη πίεσης
  • Είναι λίγο δύσκολο να διαβάσεις την πίεση με ακρίβεια
  • Δεν μπορείς να μειώσεις την πίεση

   

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Πολύπριζο ασφαλείας APC PM5T-GR
  Επόμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενος φακός LED CRIVIT με POWERBANK
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια