Επαναφορτιζόμενος φακός εργασίας PARKSIDE PASL 4000 B2

  0
  φακός εργασίας PARKSIDE PL4000 B2

  Η PARKSIDE PASL 4000 B2 είναι ένας από τους πολλούς φακούς εργασίας που φέρνουν τα LIDL. Είναι νέο μοντέλο και δεν το έχει ξαναφέρει σε αυτή τη μορφή στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία επαναφορτίζομενη λάμπα πολλαπλών χρήσεων, αφού διαθέτει 3 διαφορετικές λειτουργίες. Λειτουργία φακού με εμπρόσθιο LED, λειτουργία σαν λάμπα εργασίας με μεγάλο πάνελ LED για καλύτερη διασπορά σε μεγαλύτερη επιφάνεια και λειτουργία UV λάμπας. 

  Ας τα δούμε αναλυτικά

  Μοντέλο PASL 4000
  ΈκδοσηB2
  ΕταιρίαPARKSIDE
  ΕισαγωγέαςOWIM
  ΚατασκευαστήςTianli
  ΤύποςΦακός εργασίας
  Εγγύηση 3 χρόνια
  Τιμή 
  Τύπος μπαταρίας2 χ 18650 LiOn
  Χωρητικότητα μπαταρίας4000mAh
  Μέγιστο ρεύμα φόρτισης1 αμπέρ
  Διάρκεια φόρτισης4-5 ώρες
  Αυτονομία φακού3.5 / 8 ώρες
  Λειτουργίες3
  Ισχύς λαμπτήρα COB LED2 WATT
  Ισχύς εμπρόσθιου λαμπτήρα LED0.8 WATT
  ΒάροςΠερίπου 350 γραμμάρια

  Λειτουργία φακού

  Η πρώτη λειτουργία που έχει ο PASL 4000 B2 είναι λειτουργία φακού, δηλαδή φωτίζει με ένα LED λαμπτήρα 0.8 WATT  στο μπροστινό μέρος του φακού μία σχετικά στοχευμένη δέσμη φωτός. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανονικό tactical φακό, αφού έχει σχετικά μικρό LED και μικρό κωνικό καθρέφτη, όμως για απλή χρήση σαν φακός είναι μία χαρά. Η φωτεινότητα σε λειτουργία φακού είναι μόλις 100 lumens, αλλά έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, φθάνοντας περίπου τις 8 ώρες χρήσεις με γεμάτη μπαταρία.

  Λειτουργία λάμπας εργασίας

  λάμπα εργασίαςΑυτή είναι η πιο σημαντική λειτουργία του PASL 4000 B2, αφού είναι πιο πολύ σχεδιασμένος για τέτοια χρήση. Διαθέτει ένα μεγάλο λαμπτήρα LED, τύπου cob, που μπορεί να αποδώσει 2 WATT και 360 Lumens φωτεινότητα, διαχέοντας το φως σε σχετικά μεγάλη επιφάνεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μεγάλη αυτονομία, φθάνοντας περίπου τις 3.5 ώρες λειτουργίας. 

  Λειτουργία UV 

  Αυτή είναι μία εξειδικευμένη λειτουργία που για τους περισσότερους είναι άχρηστη, όμως για κάποιους είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Ο λαμπτήρας UV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εύρεση διαρροών από λάδια, ψυκτικά υγρά και γενικότερα υλικά που φωτίζουν διαφορετικά κάτω από ένα λαμπτήρα UV. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συγκεκριμένες UV κόλλες (πχ κόλλες που είναι για σπασμένες οθόνες κινητών).

  Δεν υπάρχει αναφορά για την αυτονομία για την συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά προφανώς κινείται στα επίπεδα του απλού φακού και κανείς δεν χρησιμοποιεί λαμπτήρα UV για ώρες, οπότε δεν έχει και τόσο σημασία. 

  Εργονομία και σχεδιασμός

  φακός εργασίαςΕργονομικά είναι σχεδιασμένος για χρήση ως λάμπα εργασίας.Το σχήμα του είναι πλακέ και στα πλαϊνά έχει μαλακή επένδυση για πιο άνετο και σταθερό κράτημα. Στο πάνω μέρος έχει αναδιπλούμενο γάντζο για να το κρεμάτε από όπου θέλετε. Στο πίσω μέρος έχει ισχυρό μαγνήτη για να μπορεί να στερεωθεί παράλληλα σε μεταλλική επιφάνεια  και  για τον ίδιο λόγο διαθέτει και ρυθμιζόμενη βάση με διπλό μαγνήτη για να το ακουμπήσετε κάθετα ή με κλίση σε κάποια επιφάνεια (ακόμα και μη μεταλλική, είναι σωστά ζυγισμένο και στέκεται και χωρίς μαγνήτη).

  Αυτονομία και φόρτιση

  φακός εργασίας parksideΣτα θετικά του PARKSIDE PASL 4000 B2 είναι ότι είναι επαναφορτιζόμενος με τάση 4V. Δηλαδή στο εσωτερικό έχει δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 18650 χωρητικότητας 2000mAh η καθεμία, συνδεδεμένες σε σειρά (δηλαδή συνολικά 4000mAh). Επομένως, ακόμα και όταν χαλάσουν, η αντικατάσταση είναι σχετικά εύκολη για κάποιον που γνωρίζει τα βασικά από επισκευές σε ηλεκτρονικά. 

  Οι μπαταρίες είναι Κινέζικης κατασκευής με την επωνυμία Jetpower. To καλό είναι ότι είναι σχετικά φρέσκες (ημερομηνία κατασκευής Μάης του 2020 στο συγκεκριμένο) και από τις μετρήσεις που έγιναν δείχνουν να έχουν την σωστή χωρητικότητα. 

  Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η αυτονομία είναι περίπου 8 ώρες για λειτουργία φακού και 3.5 ώρες για λειτουργία ως λάμπα εργασίας. 

  parkside pl4000 φακόςΗ φόρτιση γίνεται από μία θύρα USB type C με μέγιστο ρεύμα 1 αμπέρ. Στην συσκευασία υπάρχει φορτιστής 5VDC με απόδοση 1Α, αλλά μπορείτε να το φορτίσετε από οποιαδήποτε θύρα usb (ακόμα και από υπολογιστή). 

  Στην συσκευασία υπάρχει και ειδική βάση, που το μόνο που χρησιμεύει είναι για να στέκεται πιο καλά ο φακός όσο φορτίζει και για να υπάρχει ένδειξη φόρτισης, αφού διαθέτει φωτάκια που δείχνουν πότε φορτίζει ο φακός. Η βάση έχει και τρύπες για να την στερεώσετε στον τοίχο (στην συσκευασία υπάρχουν και 2 ούπατ και 2 βίδες για αυτό το σκοπό). Η φόρτιση μπορεί να γίνει και από την βάση ή απευθείας από το πίσω μέρος του φακού. 

  H διάρκεια φόρτισης είναι περίπου 4-5 ώρες με τον παρεχόμενο φορτιστή. Στο φακό υπάρχουν ειδικοί λαμπτήρες για να βλέπετε το επίπεδο φόρτισης ανά πάσα στιγμή. 

  Ποιότητα κατασκευής

  φακός εργασίαςΩς εισαγωγέας αναφέρεται η εταιρία OWIM που είναι μία εταιρία που φέρνει τους περισσότερους φακούς και αρκετά εργαλεία για ηλεκτρονικούς για τα LIDL. Όμως είναι προφανές ότι ο φακός είναι Κινέζικος, με το μοντέλο που αναφέρεται εσωτερικά να είναι το TL1221-A. Από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, κατασκευαστής φαίνεται να είναι η Κινέζικη εταιρία Tianli, μία εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή φακών. Από την ιστοσελίδα της φαίνεται αρκετά σοβαρή εταιρία (δηλαδή δεν είναι κάποιο μικρομάγαζο που συναρμολογεί στο πόδι) και αυτό φαίνεται και από την ποιότητα κατασκευής και εξωτερικά και εσωτερικά. Δεν είναι επιπέδου Phillips, αλλά σίγουρα καμία σχέση με φθηνά gadget του 3ευρου του aliexpress.  

  Το μόνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι Κινέζοι δίνουν διαφορετική απόδοση στους λαμπτήρες από ότι το εγχειρίδιο της OWIM. Οι Κινέζοι λένε 1 / 3 WATT και η Owim 0.8/2 WATT. Επίσης οι Κινέζοι αναφέρουν ότι έχει προστασία IP44 , ενώ στο εγχειρίδιο και στην συσκευασία δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά από την Owim. Και στις δύο περιπτώσεις, μάλλον αυτό που πρέπει να πιστέψουμε είναι το εγχειρίδιο και όχι τον κατασκευαστή. 

  Συμπέρασμα : Δεν ξέρω αν και πόσο θα κρατήσει, αλλά για τα λεφτά του είναι εξαιρετικός

  Ο PARKSIDE PASL 4000 B2 είναι ένας από τους πολλούς φακούς εργασίας που φέρνουν τα LIDL. Έχοντας δοκιμάσει πάνω από 10 διαφορετικούς από τα LIDL, μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος είναι ο πιο πρακτικός. Μπορεί να υστερεί λίγο στην φωτεινότητα (έχει βγάλει άλλους με διπλάσια lumens) αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα που τον κάνουν να υπερτερεί. Πραγματικά για τα λεφτά του πολύ τίμια αγορά.

  • Πολύ οικονομικός
  • Επαναφορτιζόμενος
  • Έχει έξτρα λειτουργία φακού και UV
  • Οι μπαταρίες αλλάζουν εύκολα
  • Φορτίζει από οποιαδήποτε θύρα USB και φορτιστή κινητών
  • Μικρός και ελαφρύς
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Δεν έχει μεγάλη φωτεινότητα

   

   

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: 24WATT LED προβολέας με φωτοκύτταρο LIVARNO (από τα LIDL)
  Επόμενο άρθροReview: Πολύπριζο ασφαλείας APC PM5T-GR
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

  Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
  0 Σχόλια
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια