Review: Ηλιακός προβολέας LivarnoLux

  2

  O ηλιακός προβολέας LivarnoLux είναι ένας αυτόνομος προβολέας με ανιχνευτή κίνησης, που χρησιμοποιεί έναν ηλιακό συλλέκτη για να φορτίζει τις μπαταρίες του. Όπως όλα τα προϊόντα Livarno πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα LIDL στην Ελλάδα. Το κόστος του ήταν περίπου 23 ευρώ και πρόκειται για μία πολύ καλή προσφορά.

  Χαρακτηριστικά ηλιακού προβολέα Livarno

  Μοντέλο LED Solar spotlight
  Εταιρία LivarnoLux
  Είδος Ηλιακός προβολέας
  Χώρα κατασκευής Κίνα
  Τιμή πώλησης 22.99@LIDL
  Τεχνικά χαρακτηριστικά
  Τάση λειτουργίας 7.4VDC 
  Χωρητικότητα μπαταρίας 1800mAh
  Τύπος μπαταρίας 2 χ 18650 ιόντων λιθίου (μη αποσπώμενη)
  Ισχύς LED 9 Watt
  Ηλιακό πάνελ 3.5Watt / 14.5V
  Διακόπτης σούρουπου 5 έως 20.000 lux
  Διακόπτης φωτισμού 5 δεύτερα έως 5 λεπτά
  Εμβέλεια ανιχνευτή κίνησης Περίπου 12 μέτρα
  Γωνία ανιχνευτή κίνησης Περίπου 180 μοίρες
  Βαθμός προστασίας IP 44
  Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
  Βάρος 635 γραμμάρια
  Προτεινόμενο ύψος εγκατάστασης 2.5 μέτρα

   

  Εντυπώσεις από ηλιακό προβολέα LivarnoLux


  O ηλιακός προβολέας LivarnoLux είναι μία εξαιρετική περίπτωση για όσους θέλουν να φτιάξουν αυτόματο φωτισμό σε εξωτερικό χώρο και δεν θέλουν να βγάζουν καλώδια. 

  Έτοιμος προς χρήση

  Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του προβολέα είναι ότι είναι έτοιμος προς χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον τοποθετήσετε στο σημείο που θέλετε και να κουμπώσετε το βύσμα του ηλιακού πάνελ στο καλώδιο του προβολέα και δουλεύει. Μάλιστα επειδή είναι και ελαφρά προφορτιμένος, θα ανάψει και αμέσως.

  Ηλιακό πάνελ και μπαταρία Ιόντων λιθίου

  Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν αρκετά μεγάλο ηλιακό συλλέκτη που μπορεί να την φορτίσει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το ηλιακό πάνελ είναι ανεξάρτητο από το προβολέα, οπότε μπορείτε να τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο, το οποίο έχει μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Το ενσωματωμένο καλώδιο έχει μήκος 3 μέτρα, αλλά πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μία προέκταση με όσο μήκος θέλετε.

  Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι περίπου 1800mAh και αν υπολογίσουμε (με μπακαλίστικα μαθηματικά) ότι το LED έχει ισχύ 9 Watt με τάση λειτουργίας 7.4V, αυτό σημαίνει περίπου 1.5-2 ώρες συνεχούς λειτουργίας αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Επειδή προφανώς πρόκειται για προβολέα με φωτοκύτταρο που δεν είναι ανοιχτός όλη την ώρα, αυτό σημαίνει ότι βγάζει άνετα αρκετές νύχτες. 

  Εμβέλεια και κλάση προστασίας

  εμβέλειαTo φωτοκύτταρο κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει. Η εμβέλεια είναι αρκετά καλή (ο κατασκευαστής λέει 12 μέτρα και σίγουρα μετά από δοκιμές πιάνει άνετα τα 10), ενώ η γωνία λειτουργίας είναι σχεδόν 180 μοίρες (σίγουρα στις άκρες η εμβέλεια μικραίνει πολύ). Διαθέτει τριπλή ρύθμιση. Διάρκεια λειτουργίας, ευαισθησία στο φως και ευαισθησία στο φωτοκύτταρο. 

  livarnolux ηλιακός προβολέας
  Είναι εμφανές το τσιμουχάκι που σφραγίζει το κουτί της μπαταρίας

  Η κλάση προστασίας είναι IP44, δηλαδή με απλά λόγια σημαίνει ότι αντέχει την υγρασία και λίγη βροχή, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, αλλά καλό είναι στον προβολέα να υπάρχει κάποια μικρή προστασία από πάνω. 

  LED λαμπτήρας

  Η φωτεινότητα είναι αρκετά καλή, αν και σίγουρα υποδεέστερη από αυτές των μεγάλων προβολέων αλογόνου. Οπότε μην περιμένετε να φωτίσει καλά μία τεράστια αυλή. Είναι ιδανικό για μπαλκόνια, μικρές αυλές, γκαράζ και γενικότερα χώρους έως 50 τετραγωνικά μέτρα. Το καλό είναι ότι η απόκριση είναι σχεδόν μηδενική, οπότε ανάβει αμέσως. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το LED που χρησιμοποιεί, παρά μόνο ότι η ισχύς είναι 9χ1watt.

  Φυσικά, όπως όλα τα προϊόντα της LIDL, συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση και διαθέτει αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά.

  Σύνοψη: Πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω


  Ένας ηλιακός προβολέας LED με μπαταρίες ιόντων λιθίου μόνο με 23 ευρώ; Αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Στην Ελλάδα με αυτά τα λεφτά είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε κάτι ανάλογο. 

  Είναι ιδανικό για σημεία δίχως ρεύμα και όσους δεν έχουν τις γνώσεις ή την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν έναν επαγγελματία για να τους συνδέσει έναν ενσύρματο προβολέα.

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροReview: Εξάρτημα πλυστικού για επίπεδες επιφάνειες PARKSIDE PFR 28 A1
  Επόμενο άρθροReview: Gigaset AS405, ένα πολύ οικονομικό ασύρματο τηλέφωνο
  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  2 Σχόλια
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια
  IOANNIS POLYZONIS

  Πώς θα μπορούσα να προμηθευτώ με ένα τεμάχιο έχω ήδη ένα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Το e-mail μου είναι