Ένα gadget που μετατρέπει τις ρετρό φωτογραφικές μηχανές σε ψηφιακές

0
ρετρό φωτογραφικές μηχανές σε ψηφιακές

Η είσοδος της ψηφιακής τεχνολογίας στις φωτογραφικές μηχανές ήταν ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα, που έκανε τους περισσότερους να αφήσουν στην άκρη τις κλασσικές ρετρό φωτογραφικές κάμερες με φιλμ. Ακόμα και πανάκριβες κάμερες, με φακούς εκατοντάδων ευρώ, παραγκωνίστηκαν και μπήκαν στο ράφι, για χάρη της ευκολίας και των πολλών δυνατοτήτων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. 

Σήμερα, σχεδόν δύο δεκαετίες από την είσοδο των ψηφιακών φωτογραφικών στην αγορά, έρχεται ένα μικρό gadget το οποίο μπορεί να μετατρέψει τις ρετρό φωτογραφικές μηχανές σε ψηφιακές. Το gadget αυτό ονομάζεται I’m Back και η λειτουργία του είναι σχετικά απλή, αφού αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί ένα μετατροπέα που έχει το σχήμα του κλασσικού φιλμ 35 χιλιοστών, το οποίο μπαίνει στη φωτογραφική μηχανή, στη θέση του φιλμ.

Είναι συμβατό με τις Nikon F Series

Δυστυχώς δεν είναι συμβατό με όλες τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα στην συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφικών που κυκλοφόρησαν, με το κλασσικό φιλμ των 35 χιλιοστών, από το 1950 έως το 1980. 

Το I’m Back θα χρησιμοποιεί ένα ειδικό board με αισθητήρα 16MP  CMOS από την Panasonic, θα έχει WiFi και οθόνη αφής, ενώ θα διαθέτει και επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Το κόστος του κανονικού κιτ θα είναι 250 ευρώ, αν και μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του Kickstarter με 175 ευρώ.

Αν σας φαίνεται ακριβή αυτή η έκδοση, υπάρχει και μία πιο απλή με 50 ευρώ, στην οποία θα πρέπει να προσθέσετε το δικό σας board (είναι συμβατό με όλα τα γνωστά SBC, raspberry pi & zero, orange pi, odroid…) και να το συναρμολογήσετε μόνοι σας.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το ενδιαφέρον project, μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στο Kickstarter.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κατασκευές με λάστιχα αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροReview: Ψηφιακό Luxo-μέτρο Mastech MS6612
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια