Για τους περισσότερους, τo κόντρα πλακέ θεωρείται ο «βασιλιάς» της τεχνητής ξυλείας. Είναι πολύ ανθεκτικό, έχει φυσικά νερά ξύλου και πωλείται σε πλάκες. Τα μόνα του μειονεκτήματα είναι το υψηλό κόστος (στην Ελληνική αγορά) και η όχι και τόσο μεγάλη ποικιλία σε πάχη και είδη ξύλου. Ειδικά το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο, καθώς η πλειοψηφία των καταστημάτων ξυλείας στην Ελλάδα, έχουν μόνο 2-3 διαφορετικά κόντρα πλακέ.

Έτσι, αν κάποιος χρειάζεται να κάνει μία ειδική κατασκευή, στην οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι κόντρα πλακέ , το οποίο -είτε για λόγους αισθητικής είτε για λόγους αντοχής- πρέπει να έχει διαφορετικά ξύλα (πχ ελιά), η μόνη λύση είναι να το φτιάξει μόνος του.

κόψιμο λεπτής φέτας σε δισκοπρίονο

Το να κατασκευαστεί μία μεγάλη πλάκα κόντρα πλακέ, από κοινούς θνητούς, είναι αδύνατο. Όμως μικρά κομμάτια κόντρα πλακέ, δεν είναι ακατόρθωτο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό δισκοπρίονο πάγκου, για να κόψετε ομοιόμορφα τις φέτες.

O youtuber John Heisz, σε ένα στιγμιότυπο από το βίντεο

Τον τρόπο αυτό παρουσιάζει ο γνωστός youtuber John Heisz, σε ένα πρόσφατο βίντεο. Το κομμάτι που έφτιαξε αυτός, είχε πλάτος μόνο μερικά εκατοστά και είχε 3 στρώσεις. Οι εξωτερικές ήταν από σφεντάμι και η εσωτερική από κερασιά. Δείτε αναλυτικά την διαδικασία, στο βίντεο από το κανάλι του στο youtube

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από