Το GPS tracker είναι μία συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε απομακρυσμένα μέσω GPS (και όχι μόνο) την τοποθεσία που βρίσκεται. Το συγκεκριμένο μοντέλο Α9, είναι μία πολύ οικονομική επιλογή αφού κοστίζει λιγότερο από 30 ευρώ και έχει αρκετές λειτουργίες.

Χαρακτηριστικά μίνι GPS tracker A9


ΜοντέλοMini GPS tracker A9
GPS σήμαGSM 850/900/1800/1900 MHz
GPS ChipΜΤΚ 3337
Δίκτυο GPRS, GSM
Ευαισθησία GPS-148 dBm
Ακρίβεια GPS5-15 μέτρα
Ακρίβεια GSM10-100 μέτρα
ΧάρτεςGoogle Maps, Baidu (μέσω δικτύου)
Καλώδιο παροχήςΌχι
ΑδιάβροχοΌχι
ΜπαταρίαΙόντων λιθίου 500mAh
Χρόνος λειτουργίας6 ώρες με χρήση, μερικές μέρες σε αναμονή
Υποδοχή κάρτα SIMMini SIM
Γλώσσα μενούΑγγλικά
Υλικό κατασκευήςΠλαστικό
Βάρος (με SIM)22 γραμμάρια

 

Εντυπώσεις από A9 μίνι GPS tracker


To A9 mini gps tracker είναι μία πολύ μικρή συσκευή εντοπισμού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητο, μικρά παιδιά, υπερήλικες, κατοικίδια ή γενικότερα σε οτιδήποτε θέλετε να εντοπίζετε την θέση του απομακρυσμένα.

mini gps tracker A9

Το μέγεθος του δεν ξεπερνάει τα 5χ5 εκατοστά. Δηλαδή είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα 2εύρω και θυμίζει σύστημα για το imobilizer αυτοκινήτου. To χρώμα στο συγκεκριμένο είναι λευκό και ασημί, με σχετικά καλό φινίρισμα.

Στην συσκευασία, εκτός από την συσκευή εντοπισμού, υπάρχει ένα μικρό τσιμπιδάκι για την κάρτα SIM, ένα καλώδιο USB και ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά (κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται στα Κινέζικα προϊόντα).

Τώρα πάμε στο σημαντικό κομμάτι.

Πως δουλεύει

H θέση για την είσοδο της mini SIM

Το Α9 gps tracker είναι μία GSM GPRS συσκευή εντοπισμού. Δηλαδή με απλά λόγια, απαιτεί μία κάρτα SIM, αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Συγκεκριμένα, η κάρτα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί σε 2G δίκτυο, για να στέλνει τα δεδομένα στο σύστημα. 

Στην χώρα μας οι περισσότερες εταιρίες κινητής έχουν πρόσβαση σε 2G δίκτυο (σίγουρα έχει η Cosmote, με κάρτα της οποία δοκιμάστηκε), οπότε μπορείτε να το δουλέψετε με μία απλή καρτοκινητή. Η SIM που δέχεται είναι mini SIM και μπαίνει σε ειδική σχισμή στο πλάι.

Ο εντοπισμός θέσης γίνεται μέσω GPRS σε ανοιχτό χώρο και μέσω GSM σε κλειστούς. Δηλαδή, σε χώρους όπου το GPS έχει σήμα, ο εντοπισμός θέσης γίνεται μέσω του GPS. Σε χώρους κλειστούς ή με κάλυψη, το σήμα GPS δεν είναι και τόσο δυνατό. Οπότε ο εντοπισμός θέσης γίνεται μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο εντοπισμός μέσω GPS είναι σχετικά ακριβής (λιγότερο από 10 μέτρα απόκλιση), όμως ο εντοπισμός μέσω GSM δεν έχει τόση ακρίβεια. Ειδικά αν είστε σε περιοχή με λίγες κεραίες κινητής, τότε η απόκλιση μπορεί να είναι 100δες μέτρα. Για παράδειγμα, σε τεστ που έγινε σε κλειστό χώρο, περιοχής, που οι κεραίες της κινητής είχαν απόσταση 5 χιλιόμετρα μεταξύ τους, η απόκλιση ήταν 200-600 μέτρα. Οπότε πρακτικά είναι χρήσιμο σε εξωτερικούς χώρους.

App για κινητό (Aibelle)

 

Ο εντοπισμός θέσης γίνεται μέσω κινητού (app για Android ή iOS) αλλά και υπολογιστή μέσω web εφαρμογής. Η λειτουργία είναι λίγο πιο απλή από το κινητό, αλλά και μέσω της web εφαρμογής μπορεί να γίνει μία χαρά παρακολούθηση.

Τι λειτουργίες έχει

Οι λειτουργίες που έχει – για τόσο φτηνό GPS tracker- είναι αρκετές. Εκτός από απλό εντοπισμό θέσης έχει

 • αυτόματες ειδοποιήσεις
 • geofencing
 • κλήση εκτάκτου ανάγκης
 • ακουστική παρακολούθηση
 • ιστορική αναδρομή

Αναλόγως για τι χρήση το θέλετε, κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη. Ας τις δούμε μία μία.

Αυτόματες ειδοποιήσεις

Μπορείτε μέσω της εφαρμογής να δηλώσετε ένα τηλέφωνο διαχειριστή, στον οποίο θα έρχονται αυτόματα όλες οι ειδοποιήσεις, για την λειτουργία του GPS. Έτσι αν σας το έχετε κρύψει στο αυτοκίνητο και σας το κλέψουν νύχτα και βγει έξω από την περίμετρο που του έχετε ορίσει, θα σας έρθει άμεσα ειδοποίηση στο κινητό.

Geofencing

To geofencing είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία. Πρακτικά ορίζεται μία περίμετρο μέσω χάρτη  (από μερικά μέτρα έως χιλιόμετρα). Αν η συσκευή βρεθεί εκτός αυτής της περιμέτρου, θα σας έρθει αμέσως ειδοποίηση.

Κλήση εκτάκτου ανάγκης

Με το πάτημα ενός πλήκτρου για μερικά δεύτερα, η συσκευή θα τηλεφωνήσει άμεσα στα τηλέφωνα που έχετε ορίσει. Φυσικά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν λεπτά ομιλίας στον λογαριασμό. Η κλήση θα είναι σαν να έγινε από κανονική συσκευή, ενώ η ακρόαση του συνομιλητή θα γίνεται από το ενσωματωμένο ηχείο που υπάρχει στη συσκευή.

Ακουστική παρακολούθηση

Μέσω της εφαρμογής για το κινητό, μπορείτε να κάνετε μυστική ακρόαση στην συσκευή. Έτσι αν το έχετε κρύψει στο αυτοκίνητο, και σας ήρθε μήνυμα για μετακίνηση, μπορείτε να ανοίξετε και την ακρόαση και να ακούτε τις συνομιλίες που γίνονται, χωρίς κανείς να καταλάβει οτιδήποτε.

Τηλεφώνημα στη συσκευή

Μέσα στις δυνατότητες της συσκευής είναι και να παίρνετε τηλέφωνα σε αυτήν. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε ορίσει ποια τηλέφωνα επιτρέπονται. Η απάντηση γίνεται άμεσα και αυτόματα και η φωνή του καλούντα ακούγεται μέσω του ηχείου της συσκευής.

Ιστορική αναδρομή

Μία ακόμα πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι και η ιστορική αναδρομή. Δηλαδή δεν παρακολουθείτε μόνο ζωντανά την συσκευή, αλλά μπορείτε να δείτε όλες τις κινήσεις που έγιναν, στο χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε.

Ακρίβεια, χρόνος λειτουργίας και ευκολία χρήσης


H ακρίβεια, όσο χρησιμοποιεί GPS για τον εντοπισμό, είναι αρκετά καλή. Από όλες τις δοκιμές που έγιναν, σε διαφορετικά περιβάλλοντα (και αστικό και ύπαιθρο), συνήθως είναι εντός 5 μέτρων το πολύ. Βέβαια, η μέτρηση δεν είναι εκείνη της στιγμής. Δηλαδή, το σημείο που βλέπετε εσείς στην εφαρμογή, είναι το σημείο στο οποίο ήταν η συσκευή, όταν σας στάλθηκαν τα δεδομένα. Αυτό αναλόγως την απόσταση, μπορεί να είναι μερικά milisecond, μπορεί και περισσότερο. Βέβαια για την χρήση που προορίζεται μία τέτοια συσκευή, αυτές οι μικροδιαφορές δεν έχουν σημασία.

Ο χρόνος λειτουργίας εξαρτάται καθαρά από την χρήση που γίνεται. Αν αλλάξετε τον χρόνο αποστολής δεδομένων, μπορεί να κρατήσει ακόμα και μέρες. Με κανονική λειτουργία, ο χρόνος είναι 1-2 μέρες. Η μπαταρία φορτίζεται εύκολα και γρήγορα (μπορεί και μέσα σε 20 λεπτά αν έχετε καλό φορτιστή)

Αριστερά, το μοναδικό κουμπί λειτουργίας. Με αυτό γίνονται όλες οι λειτουργίες από τον χρήστη. Δεξιά η θύρα φόρτισης του USB. Φυσικά δεν είναι μεταλλικό, απλώς πλαστικό με εφέ χρωμίου.

Η ευκολία χρήσης είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου GPS. Είναι πραγματικά αρκετά απλό στην χρήση. Και από τον επιβλέποντα/διαχειριστή και από τον παρακολουθούμενο (αν πρόκειται για πρόσωπο).

Πόσο κάνει και που μπορείτε να το βρείτε


Το συγκεκριμένο GPS tracker αγοράστηκε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest, πριν περίπου 1 μήνα. Το κόστος του ήταν 30 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά). Αυτή τη στιγμή, από ότι φαίνεται υπάρχει μόνο στην Κινέζικη αποθήκη, με κόστος περίπου 28 ευρώ (χωρίς κάποια έκπτωση). 

Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει στην Ελληνική αγορά.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Gearbest και πως να κάνετε αγορές από αυτό, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Συμβουλή
Αν θέλετε ένα GPS παρακολούθησης, αποκλειστικά για το αυτοκίνητο, υπάρχουν μοντέλα που συνδέονται απευθείας στην ηλεκτρική παροχή του αυτοκινήτου και έτσι μπορούν να δουλεύουν ασταμάτητα. Έχει αρκετά και το Gearbest.

Σύνοψη : Μία πολύ οικονομική συσκευή εντοπισμού θέσης, ιδανική για ηλικιωμένους, ζώα ή οχήματα


Το Α9 mini GPS tracker είναι μία μικρή συσκευή εντοπισμού θέσης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε περίσταση. Έχει πολύ μικρό μέγεθος, είναι ανθεκτική και έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που κρατάει για πάρα πολλές ώρες.

Είναι ιδανική για χρήση κυρίως σε άτομα (μικρά παιδιά ή υπερήλικες) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αντικείμενα ή οχήματα. 

Δουλεύει με κάρτα SIM, χρησιμοποιώντας και τα δεδομένα δικτύου αλλά και το σύστημα GPS για τον εντοπισμό. Ο εντοπισμός μέσω GPS είναι πολύ πιο ακριβής από ότι το δίκτυο της κινητής.

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Μικρό μέγεθος
 • Όμορφο design
 • Απλή λειτουργία
 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία
 • Αγγλικές οδηγίες χρήσης
Αρνητικά
 • Η μπαταρία είναι λίγο μικρή
 • Η φωνή από το ηχείο δεν είναι τόσο καθαρή
 • H εφαρμογή για το κινητό έχει μέτριες κριτικές, καθώς μετά από ορισμένα update κολλάνε κάποιες λειτουργίες
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως θα βρείτε το σωστό τροφοδοτικό για το Laptop σας
Επόμενο άρθροΠως μπορούμε να φτιάξουμε κόντρα πλακέ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
6 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια