Οι 3D εκτυπωτές εδώ και μερικά χρόνια, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας . Πέρα από τους κλασσικούς 3D εκτυπωτές, που χρησιμοποιούν κάποιο καρούλι με πλαστικό, σταδιακά κυκλοφορούν όλο και περισσότεροι «καινοτόμοι», οι οποίοι χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά, όπως μέταλλο, ρητίνες, χώμα, σκυρόδεμα ή και πηλό. Ένας τέτοιος καινοτόμος 3D εκτυπωτής είναι και ο ClayXYZ, ο οποίος έχει την δυνατότητα να εκτυπώνει τρισδιάστατες δημιουργίες με πηλό.

Ο ClayXYZ, δεν είναι ο πρώτος τέτοιος εκτυπωτής, καθώς στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει και άλλα μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούν κάποια μορφή πηλού, αλλά είναι ίσως ο πιο προσιτός και ο μοναδικός που έχει τόσο μικρές διαστάσεις, ώστε να χαρακτηριστεί επιτραπέζιος.

3d εκτυπωτής πηλός
Όπως φαίνεται οι στρώσεις του πηλού είναι ευδιάκριτες, οπότε χρειάζεται φινίρισμα πριν στεγνώσει ή ψηθεί.

 

Παρότι αυτός ο 3D εκτυπωτής δεν μπορεί να επιτύχει το τέλειο φινίρισμα που θα έχει ένα έργο ενός επαγγελματία αγγειοπλάστη, μπορεί να δημιουργήσει πολύπλοκα έργα με εσωτερική λεπτομέρεια, που με όποια άλλη μέθοδο θ ήταν σχεδόν αδύνατο.

3d εκτυπτωτής

Έτσι ο ClayXYZ, δεν προορίζεται τόσο για αγγειοπλάστες, που απλώς θέλουν να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη, αλλά κυρίως σε όσους θέλουν να δημιουργούν γρήγορα και οικονομικά, μία τρισδιάστατη απεικόνιση ενός μοντέλου.

3d εκτυπωτής για πηλό
Το δοχείο που περιέχει την σκόνη του πηλού με χωρητικότητα 0.2 γαλόνια (0.75 λίτρα)

H ανάμιξη και η τροφοδοσία του πηλού, γίνεται από ένα εξωτερικό δοχείο, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 1 λίτρο. Ο μηχανισμός εξαγωγής μαζί με το δοχείο τροφοδοσίας, τα οποία πωλούνται και ξεχωριστά, μπορούν να προσαρμοστούν στους περισσότερους εμπορικούς 3D εκτυπωτές, Το κόστους του είναι περίπου 350 δολάρια.

Ολόκληρο το σύστημα, μαζί με τον 3D εκτυπωτή κοστίζει περίπου 750 δολάρια, τα οποία σίγουρα δεν ακούγονται και λίγα, αλλά αν αναλογιστούμε ότι αντίστοιχοι 3D εκτυπωτές κοστίζουν 2-3 χιλιάδες δολάρια, είναι σίγουρα μία πολύ πιο προσιτή τιμή.

Ο ClayXYZ, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης από προ-παραγγελίες, μέσω του Kickstarter. Μέσα στις πρώτες κιόλας ημέρες, κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο και αναμένεται να τα πάει αρεκτά καλά, μέχρι να ολοκληρωθεί η καμπάνια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινος σφιγκτήρας τύπου C βαρέως τύπου
Επόμενο άρθροDIY εργαλεία μαγειρικής από ξύλο ελιάς
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια