Review : NSHL468, ένας οικονομικός ελεγκτής καλωδίου δικτύου και USB

0
ελεγκτής καλωδίου δικτύου και USB

To LAN είναι είναι η συντομογραφία της έκφρασης Local Area Network, που σημαίνει στα Ελληνικά τοπικό δίκτυο. Αν και το LAN κυριολεκτικά περιγράφει μόνο την ιδιότητα του δικτύου, συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει την σύνδεση μέσω καλωδίου ethernet (CAT*) με το κλασικό βύσμα RJ45

Οικονομικό Lan tester NSHL468O συγκεκριμένος tester NSHL468, είναι ένας σχετικά απλός, ερασιτεχνικός ελεγκτής του καλωδίου δικτύου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρεθεί αν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο από τα καλώδια που έχει το καλώδιο δικτύου. Θεωρητικά, εκτός από καλώδιο με θύρα RJ45, μπορεί να μετρήσει και καλώδιο με θύρα RJ11 (τηλεφώνου) αλλά και USB καλώδιο. Βέβαια ενώ για το USB έχει ειδικές θύρες, για το RJ11 δεν έχει και πρέπει να το βάλετε στη θύρα του RJ45, το οποίο δεν είναι εύκολο. Βέβαια στο εμπόριο υπάρχουν και πολύ φτηνοί μετατροπείς RJ11/12 σε RJ45.


Τι μπορεί να κάνει ένα τέτοιο εργαλείο

Όπως είπαμε πρόκειται για ένα φτηνό ερασιτεχνικό ελεγκτή, που η μόνη του χρησιμότητα είναι αν έχετε ένα καλώδιο που δεν δουλεύει, να το δοκιμάσετε και να δείτε αν έχει θέμα ή όχι. Αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια. Ο ένας είναι πομπός και ο άλλος δέκτης.

Ο πομπός στέλνει ένα ξεχωριστό σήμα για κάθε ένα από τα καλώδια που υπάρχουν στο καλώδιο δικτύου ή στο καλώδιο USB ανάβοντας ταυτόχρονα ένα φωτάκι LED για να σας δείξει ποιο είναι αυτό κάθε φορά. Αν ο πομπός λάβει κανονικά το σήμα, τότε ανάβει το ανάλογο LED φωτάκι. Έτσι αν ανάψει το φωτάκι στο δέκτη, σημαίνει ότι υπάρχει κανονική σύνδεση. 

Οπότε δεν μπορεί να σας βρει το σημείο που έχει πρόβλημα το καλώδιο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βρει αν κάποιο από τα μικρότερα εσωτερικά καλώδια του RJ45 ή του USB έχει θέμα, και αν ναι ποιο είναι αυτό. Επίσης, μπορεί να σας βρει αν έχετε μπερδέψει τα καλώδια σύνδεσης σε κάποιο από τα δύο βύσματα.


Εντυπώσεις

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τέστερ, οπότε πάμε κατευθείαν στις εντυπώσεις.

Πρόκειται για ένα φτηνό εργαλείο, που δυστυχώς φαίνεται και στην ποιότητα κατασκευής. Σίγουρα δεν είναι ούτε καλοσχεδιασμένο ούτε έχουν χρησιμοποιηθεί κορυφαίας ποιότητας υλικά. 

θήκη από δερματίνηΗ συσκευασία αποτελείται από ένα κουτί από μαλακό χαρτόνι, χωρίς πολλές πληροφορίες για το προϊόν. μέσα θα δείτε μία θήκη από δερματίνη με φερμουάρ που προφυλάσσει το εργαλείο. Παρόλο που δεν είναι και η πιο καλή θήκη που έχετε δει, είναι σίγουρα κάτι θετικό. 

Οικονομικό Lan tester NSHL468Μέσα υπάρχει ένα μικρό φυλλάδιο χρήσης, που εξηγεί ποια καλώδια μπορεί να ελέγξει και ποια όχι, και φυσικά το εργαλείο, το οποίο αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη.

Οικονομικό Lan tester NSHL468Τα δύο μέρη, ενώνονται μεταξύ τους συρταρωτά, ώστε να είναι πιο εύκολη η φύλαξη και μεταφορά. Το μεγάλο ονομάζεται master και είναι ο πομπός και το μικρό remote και είναι ο δέκτης. Για να λειτουργήσει το master, απαιτεί μία μπαταρία 9V, η οποία δεν υπάρχει στην συσκευασία.

Οικονομικό Lan tester NSHL468Η λειτουργία του είναι πάρα πάρα πολύ απλή. Συνδέετε τα καλώδια στον πομπό και στον δέκτη, ανοίγετε τον διακόπτη στον πομπό και βλέπετε τα λαμπάκια LED να αναβοσβήνουν εναλλάξ. Αν το καλώδιο δεν έχει πρόβλημα θα πρέπει να δείτε όλα τα λαμπάκια και στον πομπό και στον δέκτη.

Όχι και το καλύτερο της αγοράς, αλλά δουλεύει μία χαρά

Τώρα, όπως είπαμε ήδη, δεν είναι και κορυφαίας ποιότητας, αλλά δουλεύει μία χαρά. Δοκιμάσαμε πάνω από 20 διαφορετικά καλώδια (δικτύου και USB) και σε όλα ήταν σωστό. 


Πόσο κάνει και που μπορείτε να το βρείτε

lan_tester_screenshot

Το συγκεκριμένο gadget το αγοράσαμε από το Gearbest, με κόστος περίπου 5 ευρώ με δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα.

Αν δεν ξέρετε τι είναι το Gearbest, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.


Συνοψίζοντας

Το NSHL468, είναι ένα μικρό εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε γρήγορα και χωρίς καθόλου τεχνικές γνώσεις, αν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο καλώδιο δικτύου ή κάποιο καλώδιο USB.

Είναι ένα φτηνό gadget, που προορίζεται καθαρά για ερασιτεχνική χρήση. Δεν είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά κοστίζει μόνο 5 ευρώ και δουλεύει μία χαρά.

Είναι ιδανικό για όσους ασχολούνται με υπολογιστές, για γραφεία με αρκετούς υπολογιστές σε δίκτυο και γενικά για οποιονδήποτε αρχάριο θέλει ένα τρόπο να ελέγχει γρήγορα αν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο καλώδιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσιμεντένια φωτιστικά με σουρεαλιστική διάθεση
Επόμενο άρθροΈνα ξύλινο τηλεκοντρόλ που ελέγχει όλες τις έξυπνες συσκευές
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια