Το συγκεκριμένο χερούλι θα το βρείτε συνήθως σε φτυάρια (χιονιού, κάρβουνων ή πατητά). Ο λόγος που υπάρχει είναι για να έχει καλύτερη ισορροπία το φτυάρι και να μην γυρνάει. Τις περισσότερες φορές είναι φτιαγμένο από σκληρό πλαστικό αν και θα το δείτε και με ξύλινη λαβή αλλά και σιδερένια.
 
Όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις μια τέτοια ανταλλακτική λαβή, αν σου σπάσει αυτή που έχεις. Τα περισσότερα καταστήματα τις πωλούν μαζί με το ξύλινο κοντάρι. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι και οι πλαστικές ακόμα δεν σπάνε εύκολα, καθώς η πίεση δεν βρίσκεται στο χερούλι αλλά στο κοντάρι. Παρόλα αυτά μπορεί να σπάσει έστω και από ατύχημα.
Στο makezine παρουσιάστηκε από τον Mancil Russell, ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε μόνοι σας μια τέτοια diy λαβή για φτυάρι, από έναν απλό μεταλλικό σωλήνα. Ο ίδιος το ήθελε για ένα καρότσι αλλά ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό που έχουν τα φτυάρια.
 
 D-handle-make-009
Ο ίδιος χρησιμοποίησε έναν σιδερένιο σωλήνα για ηλεκτρικά καλώδια 3/4 της ίντσας (αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σωλήνα θέλετε αρκεί να μην έχει πολύ μεγάλο πάχος και η διάμετρος του να ταιριάζει στην παλάμη σας. Βέβαια επειδή χρησιμοποιείται και ηλεκτροκόλληση καλό είναι αν μπορείτε να βρείτε έναν σιδερένιο και όχι γαλβανιζέ γιατί θα δυσκολευτείτε στο κόλλημα).
 
 diy λαβή για φτυάρι
Ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν ότι χώρισε το κομμάτι σε 5 μέρη ένα μεσαίο και 2 εκατέρωθεν. Το μεσαίο μέρος κρατήθηκε ανέπαφο για να γίνει η λαβή. Σε κάθε μέρος εκατέρωθεν αφού το έκοψε περίπου στο 1/3 του κύκλου ίσιωσε το ένα κομμάτι ώστε να γίνει ευλύγιστο και άφησε το άλλο κομμάτι έτσι ώστε να “κουμπώνει” πάνω σε κοντάρια και σωλήνες.
 
Αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την DIY λαβή για φτυάρι, μπορείτε να τη δείτε στο makezine
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDeponia μέρος 2 : Chaos On Deponia
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μια όμορφη ρουστίκ γλάστρα από κορμό δέντρου

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια