Φτιάξτε μια όμορφη ρουστίκ γλάστρα από κορμό δέντρου

0
 
 

Στην σελίδα notjustahousewife παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη ιδέα για κατασκευή γλάστρας εσωτερικού χώρου, από κορμό δέντρου. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι κορμού που αφού έγινε τυφλή τρύπα στο εσωτερικό του, με 3 απλά μεταλλικά πόδια έγινε μια πολύ καλόγουστη ρουστίκ γλάστρα.

Η διαδικασία για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ εύκολη. Για να γίνει μια τόσο μεγάλη τυφλή τρύπα σε ένα κορμό, απαιτείται αρκετή δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα βρείτε εύκολα εμπορικό τρυπάνι τόσο μεγάλο για να κάνει τρύπα τέτοιας διαμέτρου.

Τρυπάνι φτερού ή fortner  

Η δημιουργός χρησιμοποίησε ένα μικρό τρυπάνι φτερού (1 1/4″) με το οποίο έκανε πολλές μικρές τρύπες. Στη συνέχεια με σκαρπέλο έσκαψε ότι είχε μείνει. Σε ξερό ξύλο όλο αυτό είναι αρκετά επίπονο και θα σας πάρει αρκετή ώρα και ίσως περισσότερα από ένα τρυπάνια αν είναι πολύ ξερό το ξύλο. 
 
Με τρυπάνι forstner ίσως θα μπορέσετε να έχετε καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα από ότι με του φτερού.
 
Αν ο κορμός σας είναι σχετικά χλωρός και έχει υγρασία τότε η όλη διαδικασία θα είναι πιο εύκολη. Βέβαια καλό θα ήταν να περιμένετε να ξεραθεί λίγο αφού κάνετε την τρύπα, ώστε να μην έχει κάποιο πρόβλημα μετά από σπασίματα και ρωγμές.
 
Για να μην σαπίσει η γλάστρα περάστηκε από βερνίκι αδιαβροχοποίησης στο εσωτερικό της και έγινε τρύπα αποστράγγισης.
 
Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα της δημιουργού εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY λαβή για φτυάρι από μεταλλικό σωλήνα
Επόμενο άρθροΈνας απλός DIY κουμπαράς με αυτόματο διαχωρισμό νομισμάτων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια