Deponia μέρος 2 : Chaos On Deponia

0
 
Chaos On DeponiaTo Chaos On Deponia είναι το τρίτο μέρος της βραβευμένης τριλογίας Deponia από την Daedalic Entertainment που κυκλοφόρησε το 2012. H Daedalic Entertainment είναι μια Γερμανική εταιρία που έχει κυκλοφορήσει αρκετά αξιόλογα Adventures τα τελευταία χρόνια. 
Είναι ένα point ‘n click adventure που θυμίζει αρκετά τα αντίστοιχα adventures της δεκαετίας του 90, καθώς κύριο στοιχείο στο παιχνίδι είναι το humour και οι αστείοι διάλογοι. Έχει συγκεντρώσει υψηλές βαθμολογίες σχεδόν παντού.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Ρούφους και η Γκολ
Το Chaos On Deponia, συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο μέρος. O Rufus, ο ήρωας του παιχνιδιού, μετά από άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτάσει στο Elyssium, βρίσκεται πάλι στην Deponia. Μαζί του είναι η Goal, η κοπέλα από το Elyssium που έπεσε στην Deponia η οποία όμως τώρα μετά από το ατύχημα έχει τραυματιστεί.
Ο Rufus στην προσπάθεια του να την βοηθήσει τα κάνει λίγο μαντάρα, και πλέον δεν θα πρέπει να κερδίσει τη καρδιά τη Goal 3 φορές.
Στη προσπάθεια του να χαλάσει για άλλη μια φορά τα σχέδια του μισητού Cletus, θα τον βοηθήσουν 2 παλιοί γνώριμοι από το πρώτο μέρος, ο Bozo και ο Doc.  
Σε αυτό το μέρος δεν θα βρεθείτε σε κάποιο χώρο που υπήρχε στο 1ο μέρος καθώς υπάρχουν εντελώς καινούργιες τοποθεσίες. To κύριο μέρος της Ιστορίας διαδραματίζεται σε ένα νησί, το Floating Blackmail Market, ένα μέρος που βρίσκεται μακρυά από το βλέμμα του Ulysses. Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα επισκεφτείτε και μερικά μικρότερα νησιά, αλλά σχεδόν όλη η υπόθεση διαδραματίζεται πάνω σε αυτό το νησί. 

Γραφικά και ήχος

Τα γραφικά και ο ήχος του Chaos On Deponia, είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα 2D σχεδόν τα ίδια με την προηγούμενη έκδοση με ίσως κάποιες μικρές βελτιώσεις. Σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσουν κάποιον το 2015, αλλά δεν θα δυσαρεστήσουν και κανένα, ειδικά αν είναι λάτρης αυτών των παιχνιδιών. H μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει είναι 1920χ1080.
 
Ο βάρδος του παιχνιδιού
Ο ήχος είναι πολύ καλός με όμορφο soundtrack και καλό casting στις φωνές των ηρώων. Και σε αυτό το μέρος υπάρχει η ευχάριστη  παρουσία του βάρδου με το μπάντζο στο τέλος κάθε μέρους του παιχνιδιού. 
Εκτός από τον Αγγλική ομιλία στο παιχνίδι, υπάρχουν και μερικές ακόμα (φυσικά όχι Ελληνικά). Το άσχημο είναι ότι σε αυτό το μέρος, δεν υπάρχει Ελληνικό μενού και υποτιτλισμός που υπήρχε στο πρώτο, καθώς τα Ελληνικά δεν είναι μέσα στις γλώσσες που υποστηρίζει. Έτσι για να παίξετε θα πρέπει να γνωρίζετε Αγγλικά.

Gameplay

 
Το tutorial στην αρχή του παιχνιδιού
To gameplay είναι αρκετά απλό και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον. Όλες οι κινήσεις γίνονται μέσω του ποντικού, με αριστερόπλήκτρο να είναι για use/talk/walk και δεξί για look. Με το μεσαίο roller μπορείτε να δείτε το inventory. Στην αρχή του παιχνιδιού υπάρχει και εδώ ένα μικρό tutorial για να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε αν και δεν χρειάζεται.
Στο παιχνίδι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάτι λάθος (και αν κάνετε, απλώς θα χρειαστεί να επαναλάβετε κάποια διαδικασία) ή να σκοτωθείτε και έτσι δεν είναι απαραίτητο το save, αν και καλό είναι να το κάνετε αν δεν έχετε UPS για διακοπές στο ρεύμα. 

Γρίφοι και δυσκολία

Ένα από τα puzzle/παιχνίδια που θα συναντήσετε στο παιχνίδι
Το Chaos On Deponia, όπως και το προηγούμενο μέρος είναι σχετικά εύκολα adventure με σχετικά εύκολους γρίφους και puzzle ή παιχνίδια (τα οποία μπορείτε να τα περάσετε χωρίς να τα λύσετε απλώς πατώντας ένα πλήκτρο). Σε 2-3 σημεία μόνο ίσως δυσκολευτείτε για λίγη ώρα, καθώς δεν είναι τόσο εμφανές τι πρέπει να κάνετε αλλά και πάλι είναι ένα παιχνίδι που μπορούν όλοι να τελειώσουν χωρίς καμία βοήθεια μέσα το πολύ σε μία βδομάδα. Έμπειροι παίχτες ίσως το καταφέρουν και σε 1 μέρα, καθώς δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλο σε διάρκεια.

Εγκατάσταση

Το Chaos On Deponia υποστηρίζει Windows, MAC και Linux (μόνο 64Bit) και μπορείτε να το βρείτε σε STEAM και GOG. Κατά καιρούς βγαίνει σε προσφορά όλη η τριλογία με λιγότερο από 10 ευρώ σε κάποιο από τα 2. Η κανονική του τιμή, χωρίς προσφορά είναι συνήθως 15 με 20 ευρώ (που μάλλον δεν τα πολυαξίζει) αλλά αν το βρείτε με 10-15 ευρώ όλη την τριλογία είναι μια αρκετά καλή τιμή.
Οι απαιτήσεις του είναι 2.5 GΗz σε μονοπύρηνο υπολογιστή και 2GΗz σε 2πύρηνο (αν και μπορεί να παίξει και σε μικρότερο επεξεργαστή σίγουρα) και 2GB μνήμη. Απαιτεί περίπου 3GΒ στο σκληρό δίσκο (αναλόγως τι λειτουργικό έχετε).

Συνοψίζοντας

Το Chaos On Deponia είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας Deponia. Είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό adventure που σίγουρα θα περάσετε ευχάριστες ώρες παίζοντας. Είναι ιδανικό για τους μεγαλύτερους που είχαν αγαπήσει παλαιότερα παιχνίδια αναλόγου στυλ (Simon The Sorcerer, Monkey Island…) αλλά και για τους μικρότερους.
Είναι σχετικά εύκολο και όχι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, το οποίο σημαίνει ότι πιθανότητα να το τελειώσετε μέσα σε μερικές μόνο μέρες.
Έχει όμορφα γραφικά και ήχο και καλό gameplay. Μόνο του ίσως αρνητικό είναι ότι είναι παιχνίδι τριλογίας και όπως όλα τα παιχνίδια (και ταινίες ) τριλογίας, το τέλος των 2 πρώτων κομματιών, δεν είναι πραγματικά τέλος και αφήνει την υπόθεση στη μέση.
Υποστηρίζει Windows, Mac και Linux και μπορείτε να το βρείτε σε STEAM και GOG.
Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Δράση
Σενάριο
Γραφικά
Ήχος
Gameplay
Γρίφοι
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια απλή παγίδα για το σκόρο με μόνο μισό ευρώ
Επόμενο άρθροDIY λαβή για φτυάρι από μεταλλικό σωλήνα
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Deponia. Αρκετά καλο point n' click adventure που θυμίζει λίγο τα παλιά κλασσικά adventures του 90. chaos-on-deponia
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια