Φτιάξτε ελαστική ματσόλα από ληγμένη σιλικόνη

0
ελαστική ματσόλα από σιλικόνη

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δείξει πως μπορείτε να κάνετε ένα σφυρί από το πόδι μιας ξύλινης καρέκλας και ένα πλαστικό σφυρί από μπάρες θερμόκολλας. Σήμερα θα δούμε άλλο ένα παράδειγμα με το πως μπορείτε να κάνετε μία ελαστική ματσόλα απο σιλικόνη με μηδενικό κόστος.

 
Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε, ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε μια καινούργια σιλικόνη και με τη χρήσης ενός καλουπιού στο οποίο έχετε περάσει ήδη τη λαβή να βάλετε τη σιλικόνη.
Ο δεύτερος και πολύ πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε ένα παλιό μπουκάλι σιλικόνης το οποίο έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του ή το είχατε αφήσει ανοικτό καιρό και έχει στερεοποιηθεί η σιλικόνη. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε και αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα, αφού η στερεοποιημένη σιλικόνη στο μπουκάλι είναι εντελώς άχρηστη.
 

Διαδικασία

πετρωμένη σιλικόνη
Πρώτα κόβετε προσεκτικά με ένα κοπίδι το πλαστικό περίβλημα. Το πιο εύκολο σημείο είναι να κόψετε ακριβώς στο καπάκι ή αν αλλιώς μπορείτε να το κόψετε κάθετα.
matsola_silikonis_1
 
Αφού κόψετε το περίβλημα βγάζετε τη στερεοποιημένη σιλικόνη προσεκτικά. Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημερομηνία λήξης θα είναι εντελώς στερεή και ομοιογενής και θα βγει αρκετά εύκολα.
 
Τώρα αν είναι μεγαλύτερη από ότι πρέπει θα πρέπει να τη κόψετε. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή, καθώς η σιλικόνη δεν κόβεται “καθαρά” με μεγάλη ευκολία. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αρκετά κοφτερό λεπίδι το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο της σιλικόνης. Αν το κάνετε σωστά θα έχετε μια κάθετη κοπή. Αν προσπαθήσετε να το κόψετε λίγο λίγο περιμετρικά, η κοπή δεν θα είναι σωστή.
matsola_silikonis_3
 
Εφόσον το κόψετε πρέπει να κάνετε την τρύπα από την οποία θα περάσει η λαβή. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ένα τρυπάνι σε δράπανο με χαμηλές στροφές. Η τρύπα που θα γίνει λόγω της ελαστικότητας της σιλικόνης, δεν θα είναι ομοιόμορφη, αλλά αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση της λαβής ακόμα και χωρίς κόλλα.
ελαστική ματσόλα από σιλικόνη
Για λαβή χρησιμοποιήθηκε ένας μικρός σωλήνας αλουμινίου
Και έτοιμη η ελαστική ματσόλα από σιλικόνη.
 

Μερικές παρατηρήσεις για την ελαστική ματσόλα

  • Η σιλικόνη κάνει το σφυρί αρκετά ελαστικό. Μπορεί να δεχτεί μεγάλες οριζόντιες πιέσεις χωρίς να παραμορφωθεί ή να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι οι περιστροφικές ή οι κάθετες πιέσεις. Αν το πιέσετε κάθετα θα κοπεί πάρα πολύ εύκολα.
  • Δεν αφήνει καθόλου σημάδια 
  • Η σιλικόνη βάφεται και έτσι μπορείτε να το βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε.
  • Δεν χρειάζεται κόλλα στη ένωση με τη λαβή, γιατί όταν κάνετε την τρύπα με το τρυπάνι η σιλικόνη διαστέλλεται και έτσι ουσιαστικά κόβεται λίγο λιγότερο από ότι πρέπει. Οπότε όταν βάλετε τη λαβή αυτή μπαίνει με αρκετή δυσκολία και συγκρατείται σχετικά σταθερά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  • Καλό είναι να κόψετε το μπουκάλι της σιλικόνης σε εξωτερικό χώρο, καθώς θα έχει έντονη μυρωδιά
  • Είναι ιδανικό και για φάρσες ή για παιχνίδια, καθώς το χτύπημα δεν πονάει καθόλου. Φυσικά δεν νομίζω να είναι ασφαλές για μικρά παιδιά, καθώς πιθανώς η σιλικόνη να είναι επικίνδυνη. Αλλά για «μεγάλα παιδιά» είναι ότι πρέπει. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο6 προϊόντα που ίσως δεν ξέρατε ότι έχουν ημερομηνία λήξης
Επόμενο άρθρο10 παρτέρια κήπου που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια