Ένα ακόμα παράδειγμα, που δείχνει ότι ένας 3D εκτυπωτής, εκτός από gadget και παιχνίδι, μπορεί να γίνει πολύτιμο εργαλείο είναι και η εύκολη δημιουργία καλουπιών για χύτευση. Ένα κλασσικό καλούπι για χύτευση γίνεται συνήθως με γύψο ή με φελιζόλ. Όμως, ο μεν ο γύψος απαιτεί αρκετό χρόνο και δεξιότητα, ενώ στο φελιζόλ είναι αδύνατο να δημιουργηθούν μικρές λεπτομέρειες.

σχέδια για 3D εκτυπωτή
Τα σχέδια στον 3D εκτυπωτή γίνονται σε κομμάτια, για να παρακαμφεί ο περιορισμός της επιφάνειας εκτύπωσης. Με αρκετά μεγάλο 3D εκτυπωτή μπορεί να εκτυπωθεί και μονοκόμματο.

Τα σχέδια από 3D εκτυπωτή, ακόμα και έναν πολύ φθηνό, μπορεί να έχουν μεγάλη ακρίβεια και πολλές λεπτομέρειες, ενώ η δημιουργία τους είναι αυτόματη. Έτσι το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι η σχεδίαση τους, κάτι το οποίο αρκετές φορές ίσως να μην είναι απαραίτητο, καθώς υπάρχουν χιλιάδες έτοιμα σχέδια στο διαδίκτυο για δωρεάν κατέβασμα. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι, μπορείτε να πληρώσετε έναν επαγγελματία να σας το δημιουργήσει και εσείς θα μπορείτε με το ίδιο σχέδιο να κάνετε όσες εκτυπώσεις θέλετε.

Όλη αυτή η διαδικασία αποτυπώνεται σε ένα πολύ όμορφο βίντεο από το κανάλι του Brian Oltrogge στο youtube. Στο βίντεο αυτό, με την βοήθεια μερικών κομματιών από 3D εκτυπωτή, δημιουργεί ένα σφυρί με από χυτό αλουμίνιο και μόλυβδο. Το σφυρί έχει αρκετές λεπτομέρειες από την ίδια την χύτευση,  όπως για παράδειγμα το χαραγμένο λογότυπο του δημιουργού.

Παρότι και με αυτή τη διαδικασία χρειάζεται φινίρισμα για να φύγουν οι ατέλειες, είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό, καθώς μπορούν να αποτυπωθούν αρκετές λεπτομέρειες -ακόμα και εσωτερικά- σε ένα σχέδιο με 3D εκτυπωτή.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Tablet Lenovo TAB3 7″ Essential (TB3-710F)
Επόμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κατασκευές με λάστιχα αυτοκινήτων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια