Υπάρχουν διάφοροι τρόπο για να κρεμάσει κάποιος τα σφυριά του. Από εμπορικές μεταλλικές θήκες για pegboards μέχρι αυτοσχέδιες πατέντες. Στο κανάλι του youtube Make Build Modify, παρουσιάζεται μία από τις πατέντες, που έχει πιο πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο έγινε και όχι τόσο το τελικό αποτέλεσμα.

Η θήκη, είναι μία απλή μεταλλική σχάρα από σιδερογωνίες, η οποία κρεμάστηκε σαν προέκταση του πάγκου εργασίας. Σίγουρα πρακτική και πολύ οικονομική μέθοδος, αλλά όπως είπαμε δεν είναι τόσο η θήκη για τα σφυριά, αλλά πως έγινε.

χτυπητά πριτσίνια

Ο δημιουργός του βίντεο, αντί να χρησιμοποιήσει ηλεκτροκόλληση ή βίδες και παξιμάδια, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, χρησιμοποίησε αυτοσχέδια χτυπητά πριτσίνια από μία μεταλλική ράβδο. Σίγουρα δεν είναι η πιο απλή μέθοδος, αλλά έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς ούτε έχουν όλοι ηλεκτροκόλληση, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι ότι αφήνει σχεδόν λεία επιφάνεια, χωρίς κανένα εξόγκωμα, ενώ όσο εύκολα έγινε, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να βγει με ένα ζουμπά ή ένα τρυπάνι.

χτυπητά πριτσίνια
Το μεταλλικό πριτσίνι, χτυπιέται πρώτα με μία πόντα, ώστε να αρχίσει να ανοίγει και στην συνέχεια με ένα ζουμπά ή απλώς με το σφυρί για να γίνει τελείως επίπεδο.

Αντίθετα τα χτυπητά πριτσίνια, αν και έχουν λίγο ταλαιπωρία, για τέτοιες μικροκατασκευές που δεν θα υποστούν μεγάλες πιέσεις, ίσως είναι μία πολύ καλή λύση. Χτυπητά πριτσίνια υπάρχουν και στο εμπόριο, κυρίως από μαλακά υλικά όπως ο χαλκός.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Γιαπωνέζικα» από την Κίνα, ένα κακό που έχει παραγίνει…
Επόμενο άρθροReview: USB 3.0 εξωτερική θήκη δίσκου υπολογιστή 2.5″ Orico 2189U3
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια