Οι παλιές εφημερίδες μπορούν να έχουν αρκετές χρήσεις. Γίνεται να τις χρησιμοποιήσετε για χαρτοπολτό, προσάναμμα για το τζάκι, ‘κούτσουρο’ για τη ξυλόσομπα, καθαρισμό τζαμιών…..
Μπορείτε όμως να φτιάξετε και όμορφα και πρακτικά πλεκτά καλάθια από εφημερίδες.
 

Το μόνο που χρειάζεται είναι

  • αρκετές παλιές εφημερίδες
  • λίγη κόλλα
  • χαρτόνι για βάση
  • διάφανο σπρέι πολυουρεθάνης
  • και λίγο χρώμα αν θέλουμε.
Η διαδικασία -αν και χρονοβόρα- είναι αρκετά απλή.
πατήστε για να δείτε πλεκτά καλάθια από εφημερίδεςΚαταρχάς πρέπει να κόψουμε τις εφημερίδες σε λεπτές λωρίδες. Έπειτα να τις τυλίξουμε σε λεπτούς κυλίνδρους, με τη βοήθεια ενός ξύλινου καλαμακιού για σουβλάκι, φτιάχνοντας έτσι ‘καλάμια’ με τις εφημερίδες.

1130
Μετά κολλάμε πάνω στη βάση τα κάθετα κομμάτια και βάζουμε το δεύτερο χαρτόνι πάνω. 
 

πατήστε για να δείτε πλεκτά καλάθια με εφημερίδες

 

Αφού κάνουμε τη αρχή ,αρχίζουμε να πλέκουμε τις εφημερίδες φτιάχνοντας το καλάθι σιγά σιγά μέχρι να ολοκληρωθεί.

 
Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για τα πλεκτά καλάθια από εφημερίδες, μπορείτε να δείτε τη αρχική δημοσίευση στο home-dzine.co.za (Είναι στα αγγλικά)

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.